Προς το περιεχόμενο

εσωτερικη (pci) καρτα ηχου vs Line 6 POD UX2


jimkazas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χαιρεταω την ομορφη παρεα!

 

θελω τα φοντα σας κ εγω ...  :-\

 

αγορασα ενα νεο pc κ επειδη εχω τρελα με τη μουσικη θελω καποια τραγουδια-ιδεες μου να τα ηχογραφησω. εχω μια δανεικη ηλεκτρικη κ δεν εχω ενισχυτη κιθαρας...no money no funny...

ψαχνοντας θελησα να παρω την Line 6 POD UX2 http://line6.com/podstudioux2/ στα 175 γιουρος... επειδη ομως εχω φιλαρακι που δουλευει στο Νακα, μου εδωσε μια να δοκιμασω πριν την αγορασω κ μου βγει μαπε..

βαζοντας την στον Η.Υ. διαπιστωσα οτι για καποιο λογο (usb interface ή windows 7 ή παλια drivers..) το συστημα κρασαρει κ μ βγαζει μπλε οθονη ενω πριν να το κανει ανα 5 δευτερολεπτα κανει μια μικρη διακοπη 1 δευτερου ακομα κ αν ακουω κανα τραγουδι στο windows media player..

 

ετσι σκεφτηκα μηπως τελικα στα χρηματα αυτα να παρω μια εσωτερικη καρτα ηχου που μπορει να ειναι κ καλυτερη ποιοτικα απο την Line 6 POD UX2 και να διαθετει κ μπροστινο πανελακι με ολα τα καλουδια (εισοδο μικροφωνου, εισοδο για καρφι κιθαρας κτλ..) και να τη χρησιμοποιω με τα γνωστα προγραμματα guitar rigg, cubase (δεν ξερω αν το POD Farm λειτουργει αποκλειστικα με line 6 καρτες)..

 

τι μου προτεινετε? η Line 6 POD UX2 διαθετει σαν συσκευη δικα της σημαντικα κ χρησιμα εφφε κ προτυπα ενισχυτων που δεν διατιθενται στο POD Farm ή Line 6 Monkey ή οποιοδηποτε αλλο προγραμμα...? ή απλως ειναι μια εξωτερικη καρτα ηχου η οποια σου παρεχει κ λογισμικο ειδικο για κιθαρα...? γιατι με τα εφφε του guitar rigg ειμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις την δευτέρα μου ηρθε αυτη

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Professional-Sound-Cards/M-Audio-Fast-Track-MKII-Sound-Card-MI-EM-000258.htm

 

πανευκολη στην χρηση και δουλευει τζετ χωρις τσακ η κάποιο μπαμ.

Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω ειναι να παίξει το amplitube με τους δικους της drivers αλλα το έπαιζε με asio for all.

 

Και απότι κατάλαβα με windows 7 τα πηγαίνει μια χαρα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα ειμαι νεος στο ειδος οποτε το οτι δεν κατάφερες να το κανεις να παίξει το amplitube με τους δικους της drivers δεν το επιασα κ πολυ. γενικοτερα αυτες τις μερες τα ψαχνω ολα αυτα αλλα πρεπει λιγο να διαβασω κ να ενημερωθω σε οτι αφορα τις διαφορες εννοιες για να σας παρακολουθησω.. κατι ενοιες τυποτ asio, daw κτ κτλ δεν τις εχω πιασει ακομα..

τεσπα, οσον αφορα την ux2.... οσοι εχετε windows 7 σε AMD μηχανακι μην ακουμπησετε....!!!! εχουν αλυτο το παραπανω προβλημα μου με τη μπλε οθονη κ τα μικροτσαφ που κανει ανα 3-30 δευτερα...

 

αν μπειτε στα faq στην επισημη σελιδα της line 6, θα καταλαβαιτε περι τινος μιλαω... ευτυχως δεν εδωσα 175 ευρω για να εχω ενα προιον που δεν υποστηριζεται απο τα win 7 και θα χτυπουσα το κεφαλι μ στον τοιχο.... ο φιλος μ προτεινε παντως και  την steinberg ci1 στα 109 ευρω... λεει οτι συμβατη κ με τα win 7 ....

 

μια μονιμη απορια μου, ειναι προτιμοτερη usb καρτα ηχου απο μια εσωτερικη pci με front panel που να εχει κ phantom power για μικ...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις για reviews από interface που καλύπτουν τις ανάγκες σου, και που μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά που διαθέτεις.

 

Το εξωτερικό interface (usb ή firewire) είναι all-in-one λύση, και υπάρχουν αρκετά αξιόλογα προϊόντα.

 

Τα εσωτερικά interface, με ποιοτικότερα AD/DA converters, είναι πιο "επαγγελματικά", και τα περισσότερο επαγγελματικά μοντέλα δεν έχουν προενισχυτές, κάτι που σου δίνει βέβαια την ευελιξία να αλλάζεις προενισχυτές, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσεις κονσόλα. Καλύτερα μην μπλέξεις με εσωτερικό interface.

 

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από προσωπική χρήση αλλά ψάξε reviews για αυτό εδώ:

 

http://www.thomann.de/gr/focusrite_saffire_6_usb.htm

 

και για αυτό:

http://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_usb.htm

 

Και οι 2 είναι σοβαρές εταιρίες, και γνωστοί μου που έχουν πιο ακριβά μοντέλα (firewire όμως) αυτών των εταιριών είναι πολύ ευχαριστημένοι.

 

Ψάξε για reviews και καλή τύχη.

 

Να ξέρεις ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι η μελέτη και η έμπνευση. Πρόσεξε μην παρασυρθείς από το ψάξιμο των plug ins και του "τέλειου" ήχου και παραμερίσεις τον ήχο που βγαίνει από εσένα. Κάποιοι την έχουμε πατήσει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

καταρχας, μετα απο συνδεση σε υπολογιστη φιλου μου κ συνδεση σε καλο συνδυασμο ενισχυτη κ ηχειων Β&W, η UX-2 αποδειχτηκε κατωτερη των προσδοκιων, ακουγοταν μαλιστα χειροτερα κ απο την οnboard καρτα ηχου..!! δε μ αρεσε καθολου. ασε που μου βγηκε η πιστη κ παλι δεν καταφερα το cubase 5 που εχω να την αναγνωρισει, ολο inactive μου την εβγαζε.

 

ωραιες φαινονται αυτες που προτεινεις. αρκετοι βλεπω οτι μιλανε κ για την E-MU 0404

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=243&Product=11444

 

θα χρησιμοποιω το guitar rig, δεν ξερω εαν υπαρχει κατι καλυτερο στη συγκεκριμενη κατηγορια software..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα... με μια μικρη αναζητηση βρηκα τοσα αλλα προγραμματα σαν το guitar rig!!!! αρχιζω αναζητηση...ορεξη να χω και χρονο!!!

 

Amplitude

Black Box

Ableton Lite

Peavey's Revalver

DBAudioware's Flying Haggis

Luxonix LFX 1310

Ampeg SVX

IMO

AcmeBarRig

Studio Devil's British Valve Custom

Aradaz Crunch

Waves GTR

Overloud TH1

JamVox

 

και μαλλον συμφωνα και με αυτο http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=250429&postdays=0&postorder=asc&vote=viewresult το Amplitude μαζευει τις περισσοτερες ψηφους...

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου,επειδή κι εγώ βρέθηκα σε εναν παρόμοιο γολγοθά(λέω γολγοθά γιατι εγω πρόλαβα και πέταξα αρκετό χρήμα),θα σου συνιστούσα να μην βιαστείς να κανεις καποια αγορά οσο αφορά τα λεγόμενα DACs.Καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή,να μαζέψεις κανενα φράγκο παραπάνω και να διαφύγεις σε μια αποδεδειγμένα αξιόλογη λύση/αγορά.Δεν σου φαίνεται λίγο άσκοπο να δώσεις 200 ευρώ,και να βρεθείς αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν έχεις αναφέρει ακόμα?(Σου ευχομαι φυσικά να μην συναντήσεις κανενα!)

Καλές οι Usb και PCI καρτες ήχου,αλλά απο latency?Και αντε να κατεβασεις buffer για να πέσει το latency,αν χρειαστεί να προσθέσεις και μια 3η ή και 4η κιθάρα σε ενα session(παίρνω σαν δεδομένο οτι θα χρησιμοποιήσεις VST-και μαλιστα περισσοτερα απο ενα)?Θα αρχίσεις να ακούς κλικ-ποπ-πριγκλς καθε 3 δευτερόλεπτα μεσα στο κομματι που γράφεις.

Προσωπική μου πρόταση,κρατήσου,κανε λίγη υπομονή και σκόντο(στο κατω-κατω κόψε το κάπνισμα βρε αδερφέ - Εγώ αυτο εκανα :'( ) και χτύπα μια πραγματικα δυνατή Firewire κάρτα ήχου.Αν έχει και ενσωματομενα DSP εφφε,ακόμα καλύτερα.Άσε που με μια πιο δυνατή κάρτα όταν έρθει η ώρα,θα ανοίξεις το BFD,για να βαλεις ντράμς,και θα δείς τα παραπάνω λεφτά που έδωσες να ανθίζουν σε μορφή ικανοποίησης.Θα μπορούσα να σου προτείνω κι εγώ,όπως και οι υπόλοιποι συν-φορουμίτες,μερικές καρτούλες,αλλα μετα απο περιπου ενα χιλιαρικο πεταγμενο σε καρτες,ίσως η κρίση μου να είναι κομματάκι επηρεασμένη.(Ειδικά απο την στιγμή που για να ικανοποιηθώ απο την καρτα μου χρειάστηκε να αποχωριστώ πανω-κατω 500 ευρώ-τα οποία δεν υπολογίζω στο χιλιαρικο)

Α!Και προσωπικά,ναι συμφωνω οτι το Amplitube βγαζει λιγο πιο γλυκό ήχο,αλλά οταν το είχα δοκιμάσει εγώ(με εξοπλισμό προηγούμενης γενιάς) εκμεταλευόταν πολλούς πόρους και το απέρριψα.Δεν γνωρίζω τι λέει η σημερινή εκδοση του προγράμματος,αλλα δεν με ενδιαφέρει κιόλας,γιατι προτιμώ να ακολουθω την διαδικασία του re-Amp,για να παίρνω και μία εκδοση του καλογραμμένου track,με λαμπάτο ήχο,χωρίς όμως να χάνω το πρωτότυπο καθαρό.Αλλα κι αυτά ψιλά γράμματα ειναι.

Εν τέλει,φίλε μου,μην βιαστείς να κάνεις καμία αγορά,και ψάξου πάρα-πάρα πολύ (και όχι τοσο στο δίκτυο-εμένα προσωπικα αυτο με έκαψε) Γιατι το να ηχογραφήσεις κατι είναι ο προορισμός.Υπάρχουν,όμως,εκατομμύρια δρομοι και σκοπός σου ειναι να διαλέξεις τον ευκολότερο για να φτάσεις εκεί.

 

Αυτά τα ολίγα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου