Προς το περιεχόμενο

e-drums, διάφορες ερωτήσεις..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, καινούριος είμαι στο forum, και επειδή τελευταία σκέφτομαι να αγοράσω e-drums, βρήκα το site και αφού διάβασα τις συζητήσεις έχω μερικές ερωτήσεις που θα εκτιμούσα αν έχετε χρόνο να με βοηθήσετε..

 

Η κατάστασή μου είναι εφάμιλλη πολλών που σκέφτονται ηλεκτρονική drums, αφού έχω πρόβλημα με τον ήχο (μένω κέντρο αθήνας). Έχω ήδη μια (πολύ μέτρια) ακουστική drums που είχα αγοράσει το 2000. Έπαιξα και μελέτησα αρκετά για 1-2 χρόνια, αλλά μετά έφυγα εξωτερικό και από τότε δεν έχω ξαναπιάσει τύμπανα καθόλου ..

 

Θέλω να ασχοληθώ πάλι, αλλά θα με πυροβολήσουν αν στήσω ξανά τα ντραμς σπίτι μου (έχουν αλλάξει πολλά από τότε...).

 

Οπότε το πρόβλημα είναι ή παίζω με ηλεκτρονικά, ή δεν παίζω καθόλου..

 

Τελοσπάντων, τον τελευταίο καιρό έψαξα στο internet και στα μαγαζιά της αθήνας, οι επιλογές μου μάλλον περιορίζονται στα yamaha κυρίως επειδή μπορώ να έχω μια καλή έκπτωση από το Νάκα (και μόνο από εκεί). Οπότε τα roland αποκλείονται (εκτός αν είναι τόσο καλύτερα που δικαιολογούν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα στο φτηνό μοντέλο που σκέφτομαι να πάρω). Επίσης, λόγω έκπτωσης, δεν συμφέρει τόσο να πάρω από εξωτερικό, τα λεφτά είναι τα ίδια..

 

Λοιπόν, καταρχήν θυμάμαι εδώ κάποιος που έλεγε να αποφεύγουμε τα pads με καουτσούκ, γιατί υπερτερούν πολύ αυτά με τα διχτάκια. Γιατί; Έπαιξα στο διχτάκι, και όντως είναι πιο μαλακό και πιο φυσικό κάπως, αλλά βρήκα το ριμπαουντ να είναι κάπως υπερβολικό, ενώ μου έμοιασε στο καουτσούκ να είναι πιο κοντά στο κανονικό (αν και σκληρό), τουλάχιστον στα tom..

 

Έχει κανείς yamaha e-drums εδώ; Τι εντυπώσεις έχει; Και από παίξιμο, και από ήχο, και από service κλπ..

 

Επίσης, ο thomann βλέπω πως έχει καλές τιμές στα σετ millenium με εγκεφάλους roland και yamaha.. Είχε γίνει μια συζήτηση εδώ από κάποιον που αγόρασε, τελικά τι εντυπώσεις έχει; Τα πουλάει κανείς εδώ για να μπορούμε να τα ακούσουμε;

 

 

Τέσπα.. Είμαι λίγο μπερδεμένος από την υπερ-πληροφόρηση, και το μήνυμα είναι ήδη τεράστιο και ασαφές.. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.. Βασικά ψάχνω να πάρω κάτι με 800-1000 ευρώ (για το Νάκα έχω μια έκπτωση 30%, οπότε παίζω στα 1300 + κάτι), ότι συμβουλές και σκέψεις ευπρόσδεκτες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά' date=' καινούριος είμαι στο forum, και επειδή τελευταία σκέφτομαι να αγοράσω e-drums, βρήκα το site και αφού διάβασα τις συζητήσεις έχω μερικές ερωτήσεις που θα εκτιμούσα αν έχετε χρόνο να με βοηθήσετε..

quote']

 

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

 

 

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε belalik,

Το προβλημα που εχεις οδηγησε και εμενα σχετικα προσφατως στο να αγορασω μια ηλεκτρονικη drums.

Ξεκινω λεγοντας οτι με τα λεφτα που θελειςνα δωσεις δεν νομιζω να μπορεσεις να βρεις τιποτα καλυτερο απο χαμηλα μοντελα της yamaha ή της roland.Οποτε κατα καποιο τροπο δεν εχεις πολλες επιλογες.Προσωπικα πιστευω οτι το να δινεις λεφτα για χαμηλα μοντελα e-drums ειναι λαθος(εκτος αν τα θες για να τα χρησιμοποιησεις σαν κρουστα),ιδιαιτερα για την περιπτωση σου που οπως ειπες θελεις να μελετησεις.Το προβλημα πιστευω με τα χαμηλα μοντελα ειναι οτι δεν ανταποκρινονται σε αλλαγες δυναμικων.Ειναι απλα λιγο κουφια.Επιπλεον τα δερματα τα καουτσουκ (τα σκληρα) πραγματικα μπορει να ειναι καταστροφικα για τα χερια σου.Σου προτεινω να βρεις ενα σετ με mesh heads.Το καλο με αυτα ειναι οτι μπορεις να τα κουρδισεις οπως θες και να εχεις το αναλογο dynamic response.Εγω εχω μια ddrum4 SE με τετοια δερματα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Αν πραγματικα θελεις να μελετησεις πρεπει να καταφυγεις σε κατι πιο ακριβο.Αναγκαστικα...Αν παλι απλα θες να παιζεις ..τοτε και ενα σετ των 1000 ευρω ειναι μια χαρα.

Εσενα τι σε ενδιαφερει περισσοτερο απο τα δυο ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι επιλογές μου μάλλον περιορίζονται στα yamaha κυρίως επειδή μπορώ να έχω μια καλή έκπτωση από το Νάκα (και μόνο από εκεί).

 

Επίσης' date=' λόγω έκπτωσης, δεν συμφέρει τόσο να πάρω από εξωτερικό, τα λεφτά είναι τα ίδια.. [/quote']

 

(για το Νάκα έχω μια έκπτωση 30%' date=' οπότε παίζω στα 1300 + κάτι)[/quote']

 

Φίλε belalik

 

Θα σου πρότεινα να συγκρίνεις τελικές τιμές άσχετα με την έκπτωση και να μην περιοριστείς από αυτή. Οι εκπτώσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια, ιδιώς σε υπερτιμολογιμένη λιανική.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εσενα τι σε ενδιαφερει περισσοτερο απο τα δυο ??

 

Καλησπέρα φίλε,

 

Κατάλαβα τι εννοείς με τα mesh heads, όντως ίσως να αξίζουν τα παραπάνω χρήματα εφόσον κουρδίζονται. Απλά στα τύμπανα που δοκίμασα ήταν μάλλον υπερβολικά τσίτα και το ριμπαουντ μου φάνηκε υπερβολικό. Τουλάχιστον για το ταμπούρο είναι καλό μάλλον το πιο μαλακό mesh.

 

Θα σου πω τι σκέφτομαι να μου πεις την γνώμη σου.. Καταρχήν, δεν μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα χρήματα. Δεν έχω εισόδημα αυτήν την στιγμή (φαντάρος), αλλά και πάλι δεν θέλω να δώσω παραπάνω από 1000 ευρώ για ηλεκτρονικά - στο μέλλον αν όλα πάνε καλά θα μπορώ να έχω ακουστική ντραμς σε σωστό χώρο, οπότε βλέπω τα ηλεκτρονικά για προσωρινή λύση (1-2 χρόνια). Τέσπα, δεν παίζουν λεφτά έτσι και αλλιώς, και θέλω να παίξω, οπότε καλώς-κακώς, περιορίζομαι στα 1000 πάνω κάτω. Πάει αυτό..

 

Επίσης, επειδή έχω μια ακουστική ήδη που είναι μεν μέτρια αλλά έχει 1-2 καλά κομμάτια, σκέφτομαι να χρησιμοποιώ συνδυασμό όποτε μπορώ. Οπότε πχ, να έχω ένα κανονικό πιατίνι (crash) και ιδανικά και ένα κανονικό hi-hat για μελέτη πχ swing. Εξάλλου, από πλευράς θορύβου το ταμπούρο και η κάσα είναι απαγορευτικά, τα πιατίνια σε λογικές ώρες παλεύονται..

 

Ψάχνοντας τελοσπάντων, έχω καταλήξει στις εξής επιλογές:

 

Από yamaha τα dtxplorer ή τα dtxpress3 (στα yamaha έχω έκπτωση 30%). Τα xplorer δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή πουθενά στην αθήνα, οπότε δεν τα έχω δοκιμάσει. Το προσόν τους είναι σίγουρα η τιμή, αλλά για το πόσο καλά είναι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μέχρι να τα δοκιμάσω (ευπρόσδεκτες οι απόψεις όσων έχουν παίξει σε dtxplorer).

 

Απο roland, σκέφτομαι τα td-3kit (και στο μέλλον να προθέσω ένα mesh-head ταμπούρο, που κάνει περίπου 20 ευρώ) ή τα td-6-kv αν και μάλλον είναι πολύ ακριβά (περίπου 1500+κάτι τα φτηνότερα που έχω βρει).

 

Η διαφορά του td-3 και του td-6 είναι ουσιαστικά στον εγκέφαλο, όπου το 6 έχει περισσότερους ήχους και κάποιες ευκολίες (περασμένα τραγούδια για practice κλπ). Όσο το έψαξα, μου φαίνεται πως δεν αξίζει τόσο η διαφορά τιμής, οι ήχοι ακουστικής ντραμς που προσφέρει το 3 μου φαίνεται με καλύπτουν ενώ τα υπόλοιπα βρίσκεις την άκρη με wav από το internet, παίζοντας από cd, ή με ασκήσεις από παρτιτούρα κλπ.. Δεν βλέπω να αξίζει η διαφορά..

 

Τέσπα, βασικά σκέφτομαι dtxplorer (μου έρχονται σχεδόν 700 ευρώ), dtxpress (περίπου 1000-1200 αν δεν κάνω λάθος), ή αν πάω σε roland τα td-3 και όταν μπορέσω αγοράζω ένα mesh head ταμπούρο όσο πιο σύντομα μπορώ.

 

Στον φίλο που απάντησε για την έκπτωση, όντως συμφωνώ πως δεν είναι μονόδρομος. Αν τα roland το αξίζουν τόσο, τότε ξεχνάω την έκπτωση και τα παίρνω. Αν όμως είναι εφάμιλλα των yamaha, τότε καλύτερα να γλυτώσω κάποια χρήματα..

 

Με λίγα λόγια, παίζω στα dtxplorer που είναι τα φτηνότερα, ή μετά dtxpress3 vs td-3kit που μου έρχονται σχεδόν στα ίδια λεφτά. Θέλω να μελετάω και να παίζω όσο μπορώ, και για μελέτη πιστεύω πως κάποια πράγματα τα κάνεις καλά (πχ ανεξαρτησία χέρια/πόδια) και σε όσα χάνεις λόγω αίσθησης (δυναμικές, ρούλος κλπ) εντάξει, τι να κάνουμε... Πάντα σε συνδυασμό με practice και με κομμάτια κανονικής ακουστικής ντραμς όποτε μπορώ (πιατίνια, hi-hat όπως είπα).

 

Όταν λες καταστρέφονται τα χέρια σου τι εννοείς, παθαίνεις ζημιά επειδή είναι σκληρά τα πλαστικά, ή χαλάει η τεχνική σου;

 

Τα ddrum δεν βλέπω να τα έχει κανείς πια στην Αθήνα, ο drumstore.gr λέει πως έχει αλλά στην πράξη δεν τα υποστηρίζει..

 

Θα πάω σήμερα να δοκιμάσω τα dtxpress3, και θα σας μεταφέρω απόψεις από αύριο .. υποτίθεται πως έχουν πιο μαλακά, και πιο καλά pads...

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και παλι,

Οταν λεω καταστρεφονται τα χερια σου εννοω οτι πρωτον χανεις την φυσικη αισθηση και δευτερον επειδη το rebound ειναι υπερβολικο χτυπανε οι μπαγκετες στα χερια σου.Τουλαχιστον εγω δεν την παλευα με αυτο...

Θα σου ελεγα παντως αν εχεις ορεξη να ψαχτεις και για κανα μεταχειρισμενο στο ιντερνετ.Μπορει και να βρεις πολυ καλα μοντελα περιπου στα λεφτα που εχεις να δωσεις.Κοιταξε το.Μπορει να σταθεις τυχερος :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα και παλι' date='

Οταν λεω καταστρεφονται τα χερια σου εννοω οτι πρωτον χανεις την φυσικη αισθηση και δευτερον επειδη το rebound ειναι υπερβολικο χτυπανε οι μπαγκετες στα χερια σου.Τουλαχιστον εγω δεν την παλευα με αυτο...

Θα σου ελεγα παντως αν εχεις ορεξη να ψαχτεις και για κανα μεταχειρισμενο στο ιντερνετ.Μπορει και να βρεις πολυ καλα μοντελα περιπου στα λεφτα που εχεις να δωσεις.Κοιταξε το.Μπορει να σταθεις τυχερος :wink:[/quote']

 

Δίκιο έχεις, αλλά το πρόβλημα είναι οτί πολλοί πωλητές από γνωστά site μεταχειρισμένων (πχ ebay) δεν στέλνουν στην ελλάδα.. Είμαι υπέρ των μεταχειρισμένων (γενικότερα), αλλά θέλω να τα δοκιμάζω καλά πρώτα. ¶ρα μάλλον δύσκολο το κόβω..

 

Για τα υπόλοιπα (yamaha vs roland κλπ) έχεις καμιά γνώμη;

 

Α, και μια λεπτομέρεια.. Είδα στο site του thomann, ότι τα td-3kw και td-6kw τα πουλάει με ένα μάλλον καινούριο hi-hat το οποίο δεν είναι απλό pad. Εδώ, τουλάχιστον στη roland στη μεσογείων και στο drumstore.gr που κοίταξα δεν τα έχει..

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιταξε απ'οτι ξερω τα roland ειναι καλυτερα.Δεν εχω παιξει ποτε ομως...Απο την αλλη yamaha ειχα καποτε και πρεπει να σου πω οτι ειχα απογοητευτει για τους λογους που σου προανεφερα.

Αυτα...δε μπορω να σε διαφωτισω περισσοτερο.Απλως να θυμασαι οτι το ζητημα του rebound ειναι πολυ σημαντικο οποτε δωσε του τη πρεπουσα σημασια.Μια και ολη η μελετη στηριζεται πανω σε αυτο.Οτι και να μελετας πιστευω.

 

 

ps: by the way αυτο το ειδες ???

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=58

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ps: by the way αυτο το ειδες ???

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=58

 

Ναι, πολύ εκτενές και χρήσιμο review. Κοίτα, έχω καταλήξει κάπως αφού δοκίμασα και τα yamaha dtxpress χτες.

 

Βασικά, ή τα yamaha xplorer θα πάρω, ή τα roland td-6kw. Ανάλογα με το πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω τελικά. Τα xplorer είναι η φτηνή λύση (1100 μετρητά, μπορώ να τα πάρω με περίπου 850 λόγω έκπτωσης από νάκα), τα roland η πιο ακριβή (1360ευρω από site εξωτερικού).

 

Στην ελλάδα δεν έχω βρει τα td-6kw, έχουν τα td-6kv. Οι διαφορές είναι, 10ιντσο mesh ταμπούρο, και άλλο 'πιατίνι' ειδικά για hi-hat (και όχι pad, νομίζω λέγεται cy-5). Νομίζω όλα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι ίδια με το παλιό.

 

Τώρα, στην ελλάδα η χαμηλότερη τιμή που βρήκα ήταν 1560 μετρητά για το td-6kv, ενώ το καινούριο td-6kw είναι φτηνότερο από τον thomann (1360).

Θα δω αν μπορώ να τους πείσω να μου πουλήσουν το καινούριο μοντέλο στην ίδια τιμή, αλλιώς σκέφτομαι να το πάρω από internet.

 

Βέβαια σκέφτομαι λίγο τι κάνω αν θέλω service στο μέλλον κλπ, έχει αγοράσει κανείς από thomann εδώ; Εντυπώσεις κλπ;

 

 

Πάντως εν ολίγοις, τα yamaa δεν μου άρεσαν πολύ να σου πω την αλήθεια. Και να φανταστείς ότι δοκίμασα το ακριβότερο μοντέλο (dtxpress 3 special) που κάνει 2000. Βέβαια ήταν χάλια σεταρισμένο, το είδε και ο πωλητής και προσπαθούσε να το φτιάξει κάπως. Αν τελικά υπολογίσω πως με παίρνει οικονομικά, θα πάρω το roland, αλλιώς θα πάρω το φτηνό xplorer και θα την παλέψω χρησιμοποιώντας κανονικό hi-hat και πιατίνια όποτε μπορώ ...

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα xplorer είναι η φτηνή λύση (1100 μετρητά' date=' μπορώ να τα πάρω με περίπου 850 λόγω έκπτωσης από νάκα), τα roland η πιο ακριβή (1360ευρω από site εξωτερικού). [/quote']

 

Μάλιστα.

 

Και επανέρχομαι στο θέμα των εικονικών εκπτώσεων του 30%. Τα dtxplorer, με μία πρόχειρη αναζήτηση έχουν 745 ευρώ στο thomann, εκτός και αν κοίταξα κάτι λάθος. Ο Νάκας τα δίνει 1100; Και πείστηκες ότι έχεις 30% έκπτωση αν τα πάρεις 850 όπως λες; Θα αισθάνεσαι ικανοποιημένος μετά λόγω της έκπτωσης; Αυτό εννοούσα στο πρώτο μου post παραπάνω.

 

Τα TD-6KW έχουν 1177, εκτός και αν πάλι είδα λάθος.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου