Προς το περιεχόμενο

String action...Too low??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήρα την Cort kx1q που συζητούσα σ'ένα προηγούμενο thread από το Thomann.Όλα καλα,κλασσικό 10ήμερο για να ρθουν όλα σε άριστη κατάσταση.Μου είχαν πει πριν την πάρω ότι το setάρισμα είναι του εργοστασίου κι ότι αυτοί δεν επεμβαίνουν επίσης είχαν πει ότι μάλλον οι χορδες είναι 10αρες χωρίς μεγάλη σιγουριά,το ίδιο λέει και στο site της Cort.

 

Εν τέλει,η κιθάρα είναι πολύ βολική στο παίξιμο με πολύ,θα έλεγα,χαμηλό action.Fret buzz δεν έχει να πεις ότι τα τάστα τρίζουν μόνιμα άλλα αν πας να παίξεις πολύ δυνατά,να δώσεις λίγες δυναμικές ρε παιδί μου,στην αρχή τρίζει και έχω την αίσθηση ότι μου τρώει sustain.Συν τοις άλλοις,η κιθάρα κατά 90% πιθανότητα έχει 10άρες χορδές σε σκάλα 25.5'' και standard tuning πράμα που με ξενίζει αρκετά αν σκεφτείτε ότι έπαιζα με τις 9αρες(όπως πολύς κόσμος πιστεύω) για standard tuning και δη σε σκάλα 24.75'' που λογικά η πίεση είναι και χαμηλότερη απ'ότι σε μεγαλύτερη σκάλα!

 

Τώρα έχω κάποιες απορίες λοιπόν με το set up.Κατ'αρχήν,είχα σκοπό πριν πάρω την κιθάρα να βάλω 9αρες για να κάνω και λίγο πιο εύκολα τα bend άλλα και για να έχω χαμηλή πίεση στο μανίκι αφού είναι και set neck και δε θέλω να το ζορίζω.Ηλιθιωδώς περίμενα,όπως συμβαίνει στις περισσότερες κιθάρες,το εργοστασιακό set up να είναι πιο ψηλά απ'όσο θέλω και αγόρασα κι ένα stock 9αρες να έχω.Τελικά βγήκε το αντίθετο.Οι 9αρες με λιγότερη πίεση θα πάλλονται και πιο πλατιά και ήδη πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τρίξιμο.Άμα περαστούν τώρα 9αρες σίγουρα θα χει άπειρο fret buzz από τη στιγμή που ήδη έχει "fret bump" όπως λέει ένας "σοφός" του νετ που βρήκα εδώ: http://69.41.173.82/forums/showthread.php?t=110287&highlight=Action

Μιλάει μεν για ακουστικές,αλλά πιστεύω το νόημα είναι το ίδιο.

 

Αποφάσισα να ρωτήσω εδώ για ν'ακούσω προτάσεις.Πρόκειται να την πάω για αλλαγή μαγνητών(παρήγγειλα και μαγνήτες μαζί).Προφανώς θα ζητήσω και set up.Τι set up είναι το θέμα όμως:

 

-9άρες και μπόλικο ανέβασμα action για να μην έχω τρίξιμο?Θα είναι μάλλον πιο εύκολα τα bend αλλά φοβάμαι για το γενικό playability αφού θα πρέπει να γίνει αρκετό ανέβασμα action.

-Συνεχίζω 10άρες και λίγο ανέβασμα action για να μην έχω "bumping"?Υποθέτω όμως ότι η κιθάρα θα γίνει απλά πιο δύσκολη στο παίξιμο...

 

Άμα μπορείτε να μου πείτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από άποψη τόνου και playability θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα γιατί έχω μπερδευτεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες στον μαστορα που θα σου κανει set up  τι θελεις και θα στο κανει.

Θα σου βαλει τις 9ρες σου,και θα σου ρυθμισει την κιθαρα σωστα.

Παντως να ξερεις οτι το χαμηλο action δεν θα σε βοηθησεις στα bends που ψαχνεις ευκολια.

Το "τριξιμο" αν δεν σταματαει τη νοτα και αν δεν ακουγεται στον ενισχυτη δεν θεωρειται προβλημα,ειναι φυσιολογικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μπερδεψες...Γενικά ψηλο action δε με βοηθαει ποτε όσον αφορά το παίξιμο(ο ήχος είναι άλλο ζήτημα).Τα bends είχα την εντύπωση(από εμπειρία,όχι από "διάβασμα" και ερωτήσεις) ότι βγαίνουν πιο άνετα σε χαμηλό action.

Γενικά τη νότα δε τη σταματάει τελείως,βρίσκει λίγο τάστο(το επόμενο)στην αρχή και κόβει τη φόρα της χορδής.Σου χαλάει δηλαδή τις δυναμικές για να καταλάβεις,αφού όσο πιο δυνατά βαράω τόσο πιο άσχημα βρίσκει.Τι να πω μπορεί και απλά να μ'έπιασε η παράνοια επειδή είναι ολοκαίνουργιο το όργανο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα μαθε να τη σεταρεις ΜΟΝΟΣ σου

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39

 

και πειραματισου,κανεις δεν μπορει να σου πει τι βολευει ΕΣΕΝΑ (μια και κανεις δεν ξερει πως "χτυπας" τις χορδες )

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα,το χαμηλο action "σκοτωνει" τα ευκολα bends (και αλλα πραγματα σκοτωνει),οποτε αν δεν παιζεις 27000 νοτες το δευτερολεπτο νομιζω μια προσπαθεια να συνηθισεις να παιζεις με ενα νορμαλ υψος χορδων μονο καλο θα κανει.

Απο κει και περα ενα σωστο setup θα σου λυσει τα υπολοιπα φυσιολογικα μικροπροβληματακια που εχουν καινουρια σχεδον ολα τα οργανα (ακομη και πολυ ακριβοτερα).

Απλα νομιζω οτι απο 24αρα σκαλα με 9ρες που ηταν βουτυρο που επαιζες (αν καταλαβα καλα) χρειαζεται λιγο να συνηθισεις την 25αρα σκαλα με 9αρες παλι εαν αυτες σε βολευουν φυσικα.(να δυναμωσουν λιγακι και τα δαχτυλα γιατι 24.75" - 009 μου φαινεται λιγο... playstation  ;D)

Γενικα τα οργανα προσαρμοζονται στον κιθαριστα,αρκει να κατασταλαξει στο τι περιπου θελει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1

 

Αξίζει ΠΟΛΥ να προσπαθήσεις να "προσαρμοστείς" σε low-to-medium action...

 

Ειδικά αν κοπανας πολυ με την πένα (οπως εγω), medium action είναι και το ιδανικό...μόλις το συνηθισεις, το ultra low action θα σου φαίνεται unplayable και θα έχεις ΤΌΝΟΥΣ sustain και bending ability...στην τελική κιθάρα παίζουμε, όχι ακκορντεον..!! :) ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk,το χω δει το αρθρο αλλα για να ανεβασεις action θες να βάλεις κάτι κάτω απο το nut τσόντα και δεν έχω ιδέα τι + φοβαμαι μην κανω καμια χοντρη πα**ριά και τρώω στη μάπα το αποτέλεσμά της μετά...Συμφωνα με το αρθρο θέλει λίγο χαλάρωμα το truss rod πχ και μιας κι έχω και tom γέφυρα μπορώ να πειραματιστώ και με το intonation αλλά με το nut και το ύψος της γέφυρας φοβάμαι να "παίξω" ακόμα.Αφου γίνει ένα καλο αρχικό set up από κανα μάστορα λέω να κάνω μετά τους πειραματισμούς...

 

georgekz750,γέλασα πολύ με το Playstation πάντως  ;D .Δεν εχω προβλημα ουτε καν τωρα με τις 10αρες για τα bends ρε συ.Άσε που παίζω που παίζω και μπάσο και κανω κι απο κανα bend εκεί (που και που και μια ξεχασμενη κλασσική) και ιδιαίτερο πρόβλημα δύναμης δεν έχω.Ταχύτητας...Άλλο θέμα.Το οτι η παλια κιθαρα ηταν απαισιως σεταρισμενη είναι δεδομένο(πριν τις 9αρες βεβαια ειχα 11αρες και C#).

 

chris gti,ανα γεια σου ρε φιλε,αυτό ηθελα να μάθω,αν βοηθάει πιο πολύ στο sustain...Γιατί πήρα string thru-set neck όργανο και ήμουν λίγο ξενερωμένος γιατί δεν είχε και τόση πια διαφορά από το bolt-on καυσόξυλο που χα πριν.

 

Πάντως thanx παιδιά νομίζω ότι ψιλοκαταστάλαξα για 9αρες και μπόλικο ανέβασμα.Αφου δεν ειναι και τραγικο το θέμα της ταχύτητας με το ανέβασμα του action εννοώ.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλα για να ανεβασεις action θες να βάλεις κάτι κάτω απο το nut τσόντα

 

αυτο που το διαβασες? :o

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To σεταρισμα ειναι κατι προσωπικο,προφανως ομως η κιθαρα θελει προσεκτικο fret leveling,τα εχουν αυτα οι φθηνες κιθαρες.

Δωστην σε καποιον μαστορα λοιπον για leveling εαν δεν εχεις τα εργαλεια(που φυσικα κ δεν εχεις) κ απο'κει κ μετα αφου υπαρχει η βαση για χαμηλο κ ανετο action ρυθμισε το υψος μονος σου.

5 long years

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο που το διαβασες? :o

Αυτη η εντυπωση μου ειχε σχηματιστει... ???

Τεσπα την πάω στο μάστορα και βλέπω.

 

Fret leveling πρακτικα τρίψιμο δεν είναι?Δε νομίζω να χρειαστεί δλδ δεν είχε κάποια παρατηρήσιμη ασυμμετρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου