Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για μαντολίνο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις  

Ασχολουμαι εδω και ενα χρονο με το μαντολινο

και εχω στερεψει απο πηγες μαθησης

μενω αμοργο για αυτο θα ηθελα καποια βοηθεια ειτε μεσω μαιλ

για την μελετη του ειτε μεσω οδηγιων για χρησιμων βιβλιων

ειτε καποιες συμβουλες για την εξελιξη μου πανω στο οργανο

 

καθε βοηθεια δεκτη

ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θελεις να μαθεις την "διεθνη" - δυτικοτροπη τεχνικη/ οπως δηλαδη το χρησιμοποιουν οι αγγλοσαξωνες-ιρλανδοι- αμερικανοι κλπ στην παραδοσιακη τους μουσικη το ιντερνετ ειναι γεματο, αρκει να βαλεις ενα learning the mandolin στο google και θα βρεις πολλα site.

 

Εαν τωρα σε ενδιαφερει να μαθεις το μαντολινο με την μεσογειακη του παραδοση- και κυριως στην ιταλικη μεσαιωνικη μουσικη- τοτε δυσκολα τα πραγματα.

 

Εαν ομως τελικα σε ενδιαφερει το μαντολινο με την παρουσια του στην ελληνικη μουσικη, σε καποια νησιωτικα, κρητικα και παραδοσιακα, ή σε καποια πιο παλια ρεμπετικα (1918-1940-) τοτε η πραΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ EINAI να μαθεις βγαζοντας απειρα τραγουδια με το αυτι. Θα εινα απιστευτο πως καποια στιγμη χωρις να το καταλαβεις, θα εχεις μαθει να παιζεις, να ακους.

ΚΑι βεβαια αν ψαξεις στην Κρητη που ειναι και σχετικα κοντα σου, δε μπορει να μην υπαρχει δασκαλος. Καποιος τουλαχιστο να βρισκεσαι 3-4 φορες το χρονο να σου δινει βασικες γραμμες για τις κλιμακες, για τα ακκορντα, τις βασικες τεχνικες, και εσυ να το γραφεις με καμερα - και τα υπολοιπα να τα μαθαινεις βγαζοντας τραγουδια (φιλος εχει μαθει ετσι μπουζουκι - αερα).

 

Ελπιζω να βοηθησα-......Εγω στην θεση σου για Ελληνικο μαντολινο (νησιωτικα, κρητικα, ρεμπετικα) θα βρισκομουν μια-δυο φερες με καποιον για τις βασικες τεχνικες- και τα υπολοιπα με το αυτι πανω στην μουσικη που με ενδιαφερει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου