Προς το περιεχόμενο

Ερώτημα περί τηλεόρασης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Οταν νομίζεις εσύ.

Για τον καθένα μας υπάρχουν διαφορετικά σημεία αναφοράς και απαξίωσης.

Οι υπεραπλουστεύσεις και οι γενικεύσεις οδηγούν εύκολα σε απαξίωση και μηδενισμό.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 65
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προσωπικά, την ελληνική τηλεόραση  (δυστυχώς δε διαθέτω δορυφορική) την έχω απαξιώσει προ καιρού στο μεγαλύτερό της ποσοστό. Βλέπω σποραδικά και χωρίς πρόγραμμα, συνήθως αργά το βράδυ αλλά ακόμη και τότε αισθάνομαι ότι μου στερώ χρόνο από ένα ενδεχομένως ωραίο βιβλίο.

 

Θεωρώ δε ότι εκτός από τη μασημένη τροφή που αναφέρθηκε και παραπάνω (τα περισσότερα ελληνικά σήριαλ π.χ. είναι μελετημένα ώστε να γίνονται κατανοητά από το 3ο-4ο έτος ζωής ενός ανθρώπου) υπάρχουν και αρκετές εκπομπές που καθημερινώς αναδεικνύουν την προστυχιά, την αμορφωσιά και το lifestyle σε ύψιστες αξίες. Δυστυχώς και απ' ό,τι φαίνεται, οι τελευταίες έχουν και την προτίμηση του κοινού. Να μην αρχίσω για τα reality (ειδικά αυτά που ειδικεύονται στη σταριλικοποίηση σου-πουλάω-όνειρο-πόσα-δίνεις) που είναι πλέον η έμπρακτη απόδειξη της παρακμής μιας κοινωνίας.

 

Α, να εξαιρέσω τον ΣΚΑΪ θέλω. Εκεί βρίσκω πολύ συχνά τηλεοπτικό καταφύγιο.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικές σειρές παρακολουθούνται ευχάριστα, History Channel, Discovery και ταινίες συνεχώς.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν νομίζεις εσύ.

Για τον καθένα μας υπάρχουν διαφορετικά σημεία αναφοράς και απαξίωσης.

Οι υπεραπλουστεύσεις και οι γενικεύσεις οδηγούν εύκολα σε απαξίωση και μηδενισμό.

 

Όταν ένα πολιτικό κόμμα, έχει κακούς ''εκφραστές'', έστω και αργά απαξιώνεται.

Όταν μία μπάντα αρχίζει να έχει κακούς ''εκφραστές'', απαξιώνεται.

Όταν μία τηλεοπτική εκπομπή, έχει κακούς ''εκφραστές'', απαξιώνεται.

Όταν ένα site, έχει κακούς ''εκφραστές'', απαξιώνεται.

Όταν μία εταιρεία, έχει κακούς ''εκφραστές'', απαξιώνεται.

Όταν μία εμπορική μάρκα (brand name στα Ελληνικά), έχει κακούς εκφραστές, απαξιώνεται.

Όταν μια εφημερίδα-κανάλι-σταθμός, έχει κακούς εκφραστές, απαξιώνεται.

Όταν ένα μέσο (τηλεοπτικό εν προκειμένω) έχει σχεδόν αποκλειστικά, κακούς εκφραστές, γιατί το μέσο αυτό δεν απαξιώνεται??

Απάντηση.

Γιατί δεν συμφέρει ''κάποιους'', να απαξιωθεί.( Ο νοών νοείτω.)

Γιατί εσύ που έχεις διαφορετικό σύστημα αξιών από το δικό μου (προφανώς), του επιτρέπεις να υφίσταται ως έχει και δεν του ''επιβάλεις'' με την στάση σου, να αλλάξει.

Αν καθένας ''εσύ'' και κάθε εγώ, είχαμε ένα ''διαφορετικό σημείο αναφοράς και απαξίωσης'' από το επικρατών, όχι μόνο για το χαζοκούτι αλλά για ότι μας αφορά γενικότερα, δεν βλέπω σε πιο σημείο και σε πιο επίπεδο θα είμασταν χειρότερα, από το παρόν.

Στο κλισέ περί υπεραπλουστεύσεων, θα σου απαντήσω με κλισέ.

Τα πράγματα είναι απλά και τα κάνουμε πολύπλοκα εμείς. (Με ανωτέρω βοήθεια εννοείται, γιατί μόνοι μας δεν νομίζω να καταφέρναμε να τα κάνουμε τόσο χάλια και τόσο πολύπλοκα, που να μην μπορούμε καν να συμφωνήσουμε, στο ότι είναι όντως χάλια.)

Και μια και έκανες τον κόπο και απάντησες, αν έχεις όρεξη, πες μου κάτι καλό στην Ελληνική TV, (εκτός από ντοκιουμένταρις και αθλητικά ίσως) να το δω και εγώ, να δω τι χάνω που την έχω κόψει εδώ και 7 και μισό χρόνια. Και δεν νομίζω να θεωρούμε ανενημέρωτος, ή τουλάχιστον δεν μου έχει επισημάνει κανείς κάτι τέτοιο.

Νομίζω δε, για να κλείσω με κακιούλα, ότι είμαι πιο ενημερωμένος, από άλλους ενημερωμένους. (Πάσα για συνομωσιολογία.)  ;D

 

 

If you want to be a hippie...you 're too late.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ ν' απαξιώσω τη τηλεόραση, εκεί βλέποντας - τους Partridge Family του David Cassidy / ερωτεύτηκα τη κιθάρα, την εκπομπή του Πετρίδη / αγάπησα το ροκ, το Dr No / όπου έβλεπα στα όνειρά μου την Ούρσουλα Άντρες, τη μάχη, την αγγλική σειρά Κακά ψυχρά κι' ανάποδα, τον Benny Hill, τους απαράδεκτους, τη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού με τον Δομάζο, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τη 1η Dream team με τον Μagic και τον Pipen, τον πάπια στα 200 και τα 400, τον Αντρέα, τον Άγιο, τους Αντίζηλους, το Hawai 5-0, To Kung Fu, τον Μαραντόνα, τον Διακογιάννη, το φάντασμα, το Χριστός Ξανασταυρώνεται, το Jesus from Nazareth, το Νight music, τις μεγάλες ταινίες του παρελθόντος............................ και πόσα άλλα που τώρα δε μπορώ να θυμηθώ.

Θα μου πείς τώρα τι γίνεται. Τώρα υπάρχει το remote control, υπάρχει το internet.

Α! υπάρχει όπως και υπήρχε ένα σημαντικότατο κομβίον το On/Off.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με βάση τη λογική του "κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά..." , μάλλον θα έπρεπε να την είχα ανοιχτή 24/7...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Του λόγου μου βλέπω τηλεόραση, συχνά ειδήσεις και συζητήσεις, κάποιες αθλητικές μεταδόσεις, μουσικά αφιερώματα (που τέτοια τύχη... ???), σπανιώτερα αν πέσω πάνω τους ντοκυμανταίρ, επιλεγμένα ταινίες και, αναπόφευκτα όλη τη "μπίχλα" ανάμεσα  ;D...

Τη θεωρώ μαγικό μέσο και, έν τινι τρόπω την αγαπάω, όπως και πλείστα μέσα -απόρροια τεχνολογικών εξελίξεων κυρίως- που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιό ενδιαφέρουσα...

Η χρήση του μέσου είναι εκείνη που εγείρει τις όποιες αντιδράσεις και βεβαίως η διαχείρηση των υπευθύνων προγραμμάτων και δικτύων. Αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Αυτό που μ'εξοργίζει αληθινά είναι η θέση που έχει στην Ελληνική πραγματικότητα. Ένας απόλυτος κυρίαρχος, τύρρανος χυδαίος και φθηνός που -δυστυχέστατα- διαμορφώνει συνειδήσεις και προσωπικότητες... Εγώ είμαι αρκετά υπομονετικός κι επιπροσθέτως έχω μιά διαστροφική περιέργεια που κατά καιρούς με κάνει να υπομένω απίθανες καταστάσεις, αλλά, αυτά αφορούν εμένα και τα χούγια μου.  8)

Δεν μπορώ πάντως να μην αναφέρω κανα 2 περιπτώσεις όπου η τηλεόραση, όπως κι αν είναι αυτή, προσφέρει συντροφιά και ναι, για να γίνω και λίγο μελοδραματικός, παράθυρο στον κόσμο, τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε ανθρώπους όπως είναι κάποιοι περασμένης ηλικίας, μοναχικοί εξ ανάγκης, ταξιδευτές...σκεφθείτε πόσες φορές ένας μουσικός που ξημεροβραδιάζεται απο το ένα ξενοδοχείο στο άλλο βρίσκει -κάποια, έστω- παρηγοριά σε μια ανοιχτή συσκευή... Η ύπαρξη της ως μέσο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, προπαγάνδας και άλλων, είναι μεγάλη κουβέντα και αφορά κυρίως την παιδεία του δέκτη κι όχι την ύπαρξη του μέσου αυτού καθεαυτού που προφανώς δεν διαθέτει εγγενείς ιδιότητες και χαρακτηριστικά, αλλά απλά προβάλλει απόψεις κι αισθητικές των χειριστών αυτής.

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ ν' απαξιώσω τη τηλεόραση, εκεί βλέποντας.....................................................................

 

Και τα παιδάκια τώρα, βλέποντας αυτά που βλέπουν, κάπως έτσι σκέφτονται.

Και εγώ έχω δει πολλά πράγματα που μου έχουν μείνει ή και σημαδέψει ίσως.

Bonantza, Loucy Ball, Terry & Rantzy (με έναν ελέφαντα στην ζούγκλα), Stingray, Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος, Muppet show, Tarzan, Combat, Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου,

Η Οδύσσεια του διαστήματος, Διάστημα 1999 (νομίζω, με την Μάγια που μεταμορφωνόταν) και τόσα άλλα.

Έκανα και ένα πείραμα με κάτι φίλους, να δούμε ένα επεισόδιο από την Μάχη, που είχε βρει ένας κολλητός. Το προσπαθήσαμε το θέμα, αλλά το κλείσαμε στο δεκάλεπτο. Κάτι το ασπρόμαυρο κάτι οι ψεύτικες μάχες και το ψεύτικο ξύλο, κάτι το ένα κάτι το άλλο, δεν αντέξαμε.

Επίσης προσπάθησα να ακούσω περιγραφή Διακογιάννη. Αν ήταν σήμερα, θα άλλαζα κανάλι.

Νομίζω έγινα κατανοητός, τι θέλω να πω. Άσε που εμείς τότε δεν είχαμε και πολλά μέτρα σύγκρισης. Anyway.

Η φτώχεια τρώει τον παρά, που λέει ο σοφός λαός.

Τελικά, μου έχει γίνει πίστη, πως το μέσο αυτό καθεαυτό και για δικούς του ευνόητους λόγους, παράγει μαλθακότητα, εκφυλισμό, κοπαδοποίηση, αποχαύνωμα, παρωπιδισμό, κουρδιστά πορτοκάλια.

Οπότε την απαξιώνω και την παρααπαξιώνω, χωρίς τύψεις ότι την αδικώ και χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού έχω πρώτα κάνει και πρώτες και δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με αυτήν και του τι αυτή έχει να μου προσφέρει.

Όταν δε σε κάποιο κανάλι τύχει να βάλει κάτι που με ενδιαφέρει, βρίσκω τρόπο και να το μάθω και να το δω. ;)

 

 

If you want to be a hippie...you 're too late.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Α, να εξαιρέσω τον ΣΚΑΪ θέλω. Εκεί βρίσκω πολύ συχνά τηλεοπτικό καταφύγιο.

 

Παλιότερα, ο ΣΚΑΙ είχε μια εξαιρετική εκπομπή, το τηλεοπτικό InfoWar του Άρη Χατζηστεφάνου. ::).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εντάξει και το «Βουλή» βάζει ταινιάρες. Απλά πιστεύω ότι ένας cinephile δεν περιμένει πλέον από την τηλεόραση να «ξεστραβωθεί» , όταν υπάρχει το Internet για να αντλήσει ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τις ταινίες ή να τις παραγγείλει άμεσα (γι’ αυτόν τον λόγο δεν πολύ ασπάζομαι το επιχείρημα υπέρ της tv λόγω κινηματογραφικών ταινιών).   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου