Προς το περιεχόμενο

Ενταση vst


Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να ρωτησω αμα δημιουργηται καποιο προβλημα στην ποιοτητα του ηχου ενος vst οταν η ενταση στον μικτη του sequencer χτυπαει κοκκινο(εχω ανεβασει και πολυ το gain) ?

 

εχει παρενεργειες γενικα αυτο ? :roll:

 

thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε μου.

Γενικα οταν χτυπαει κοκκινο η ενταση σου εχεις προβλημα.Σημενει οτι η κυματομορφη σου σε εκεινο το σημειο τετραγονιζει (cliparei)που λεμε.

Τορα για να το φτιαξεις αυτο πρεπει να χαμηλωσεις λιγο τις εντασεις σου αυτο εξαρτατε απο εσενα.

Το gain μη το χρισιμοποιεις με πολυ χαμηλο fader γιατι σου βγαζει πολυ θορυβο προτιμα να εχεις το fader σε μια αξιοπρεπες θεση και μετα φτιαξε ενταση με gain.

Copyright© 1983-2009 by Pa.K.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που γράφει ο InFlame για το gain σε σχέση με το fader, δε νομίζω ότι ισχύει για εικονικές κονσόλες εκτός αν έχουν κάποια προσομοίωση προενισχυτή στο gain δηλαδή διαφορετικό αλγόριθμο από ότι στο fader.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το gain είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που επιτρέπει τον καθορισμό του κέρδους του σήματος όταν αυτό εισέρχεται σε μία κονσόλα μίξης...το volume από την άλλη καθορίζει το σήμα που θα περάσει στην master έξοδο αφού έχει περάσει από τις "συμπληγάδες" των effect και των επεξεργαστών που θα παρεμληθούν ή θα προστεθούν στο αρχικό σήμα...

Είναι σημαντικό λοιπόν να καθορίζεις πρώτα το gain (με τους μετρητές σε pfl κατάσταση χωρίς να σε απασχολεί το fader) και μετά το volume...ισχύει και σε digital δρομολογήσεις ειδικά στα 16 bit όπου χαμηλά σήματα οδηγούν σε λιγότερα bit και χαμηλότερη ποιότητα ήχου αλλά και για να διεγείρονται σωστά τα Vst/dxi μπλιμπλίκια...

Ελπίζω να είμαι κατανοητός και να βοήθησα...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντάζομαι ότι μιλάς για τη virtual κονσόλα κάποιου sequencer. Αν δε χτυπήσει κόκκινο το master σου, γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό γιατί η μηχανή ήχου των sequencers και των vsts δουλεύει στα 24 ή 32 bit. Εκεί το clipping είναι δύσκολο να συμβεί, ακόμη και πάνω από τα 0dBA. Το αυτό ισχύει και για τα audio κανάλια σου.

P>Πρρουτ!</P>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου