Προς το περιεχόμενο

Toneprints για το TC Electronics Flashback delay


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πώς σας φαίνονται μέχρι στιγμής? Έχει ασχοληθεί κανένας? Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά (τα έχω δοκιμάσει με προσοχή όλα - περίπου...25), και τα αγαπημένα μου μέχρι στιγμής είναι δυο:

 

αυτό του φοβερού Pete Thorn (http://www.tcelectronic.com/toneprintdownload.asp?AjrDcmntId=11862)...

 

και ένα από τα Nashville, αυτό του Pete Buchanan (http://www.tcelectronic.com/toneprintdownload.asp?AjrDcmntId=12257)...

 

που μοιάζει πολύ με το άλλο που έχει φτιάξει, το Crazy Tape Delay (http://www.tcelectronic.com/toneprintdownload.asp?AjrDcmntId=12255) που μου αρέσει ακόμη περισσότερο.

 

 

Και μια διόρθωση σε αυτό: http://www.noiz.gr/index.php?topic=186879.0

Ανάμεσα στα ονόματα μουσικών και παραγωγών πίσω από τη δημιουργία του Νashvile bundle συμπεριλαμβάνονται οι : Audley Freed, Brian Nutter, Dann Huff, Jerry McPherson, Keith Gattis, Michael Britt, Pat Buchanan, Reeves Gabrels, Keith Urban, Dixie Chicks, Michael Bolton, Dwight Yoakam, Michael Jackson, Whitney Houston, Gavin DeGraw, Peter Frampton, The Black Crowes, Lenny Kravitz, Amy Grant, Lonestar και David Bowie.
Πέρα από το γεγονός πως αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως οι μουσικοί με τα μπλε γράμματα είναι αυτοί για τους οποίους οι προηγούμενοι έχουν παίξει κάποια στιγμή, χωρίς πχ. η Whitney Houston, ο David Bowie, ο Michael Bolton (μπλιεαχ) κλπ. να έχουν ιδέα για το τι είναι ένα toneprint, θα έπρεπε κι ένας από αυτούς (o M. Jackson) να... σηκωθεί από τον τάφο για να φτιάξει κάτι τέτοιο.  ;D

 

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 χρόνια αργότερα...

Ξεθάβω αρχαίο θέμα απλά για να υπερθεματίσω.

 

1) Πλέον υπάρχει ο Toneprint editor για να μπορεί ο καθένας να φτιάξει το απόλυτα δικό του delay ανάλογα με τις ανάγκες του, όπως και πάρα πολλά έτοιμα και καλοσχεδιασμένα toneprints από σπουδαίους κιθαρίστες. Μέχρι και σήμερα όμως, αυτό που ξεχωρίζει για μένα έναντι όλων (τουλάχιστον για αυτά που ζητάω από ένα delay εγώ προσωπικά), είναι το "Crazy Tape Delay" του Pat Buchanan, που είχε επισημάνει από τότε ο bloody_sunday, και το οποίο χρησιμοποιώ 3 χρόνια τώρα ασταμάτητα (έχει φάει λάχανο όλα τα toneprints που έχω δοκιμάσει δίπλα του).

 

Δείτε και το βίντεο (όχι ότι είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό):

 

2) Άλλο ωραίο toneprint ιδανικό για solo παίξιμο με high gain, με πιο "λαμπερές" επαναλήψεις από το "Crazy Tape Delay", είναι το "MountainTop" του Petrucci.

 

Βίντεο:

 

Εννοείται πως και τα 2 υπάρχουν για όλες τις εκδόσεις Flashback delays. Για μένα στο X4 που έχω τα μαγικά συμβαίνουν κάπου στα 450-500 ms (χοντρικά), subdivision στο quarter notes and dotted eighths, και με ένα expression pedal να ελέγχεις το εύρος της έντασης και των επαναλήψεων. Το "Crazy Tape Delay" δε σε μικρό delay time γίνεται εξαιρετικό reverb alternative. Γενικά ο Buchanan το τερμάτισε σε αυτό το toneprint, δεν έχω λόγια προσωπικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου