Προς το περιεχόμενο

Εκδήλωση σε κλειστή αίθουσα με Live Ορχήστρα και DJ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

 

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο πρόκειται για εκδήλωση σε αίθουσα η οποία έχει δικά της ηχητικά για DJ αλλά στην οποία θα παίξει και ζωντανή ορχήστρα.

 

Χαρακτηριστικά Αίθουσας:

Σχήμα περίπου Τετραγωνικό (22m x 25m = 550m2) με ικανότητα να φιλοξενήσει έως και 450 άτομα. Ύψος ταβανιού περίπου 4m. Περιμετρικά ένα μεγάλο μέρος του πλευρικού "τοίχου" είναι γυψοσανίδα και όλα τα τζάμια θα καλύπτονται με κουρτίνα. Το δάπεδο είναι όλο ξύλινο. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρίστανται 300-350 άτομα.

 

Ηχητικός Εξοπλισμός Αίθουσας.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου brands των ηχείων. Υπάρχουν Περιμετρικά στην αίθουσα αναρτημένα 4 10ιντσα ηχεία, 2 12ιντσα και τέλος 2 15ιντσα που ακουμπούν στο δάπεδο. Όλα τα ηχεία οδηγούνται από Τρεις ίδιους ενισχυτές KODA KD 266A (Προσωπικά δεν γνώρίζα μέχρι σήμερα τον κατασκευαστη και συνεχίζω να αγνοώ την προέλευσή τους). Από όσο μου είπε ο DJ-"ηχολήπτης" του χώρου τα ηχεία είναι σωστά ματσαρισμένα με τους ενισχυτές και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο κάθε ενισχυτής συνδέεται στα ηχεία μέσω ζευγών καλωδίων ηχείου το οποίο έχει προεγκατασταθεί στο χώρο μέσα από τη γυψοσανίδα και αφού διατρέχει κάμποσο μήκος (έως και 20m) τερματίζει στο κάθε ηχείο. Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές έχουν ισχύ 2x300W RMS (Stereo Mode) στα 8Ω

 

Οι ενισχυτές είναι αυτοί (Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω official site του κατασκευαστή του προϊόντος): http://www.hifi-tower.co.uk/Koda-KD-266A-DJ-PA-Amplifier-Bridgeable---4000W-Max_i61_1574_0.htm

 

O DJ-"ηχολήπτης" που συνεργάζεται με την αίθουσα έχει 2 CD Players τα οποία τα στέλνει στην DJ-oriented κονσόλα του η οποία είναι η Numark 5000FX. Δείτε την εδώ: http://www.numark.com/5000fx

 

Η συγκεκριμένη DJ κονσόλα βγάζει 4 εξόδους Line RCA (προφανώς Unbalanced). Οι έξοδοι είναι οι Master, Booth, Zone και Record. O DJ στέλνει την κάθε μία (εκτός από την Record) με καλώδιο "RCA male to 1/4 Mono Jack Male" στους 3 ενισχυτές. H απόσταση της Numark με τη rackέρα των 3 ενισχυτών έχουν απόσταση όχι πάνω από ένα μέτρο.

 

Όπως είπα στην αρχή στο χώρο θα παίξει και ορχήστρα η οποία θα φέρει δική της 16κάναλη κονσόλα (Dynacord Powermate 2 1600: http://www.dynacord.com/en/products/8/5/29/103_powermate1600.html). Η ορχήστρα θα καταναλώσει 11 μονοφωνικά κανάλια και θα έχει 2 αυτοενισχυόμενα Monitors.

 

Εδώ ξεκινούν οι προβληματισμοί μου.

H Dynacord δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοενισχυόμενη και δεν θα πάρουμε καθόλου από τις Speakon του ενισχυτή της. Επίσης η Dynacord θα τοποθετηθεί κοντά στα όργανα και όχι στο σημείο που κάθεται ο DJ που έχει κοντά την κονσόλα του και τους ενισχυτές. H Dynacord θα δώσει Line σήμα από τις EQ Outputs της (Left και Right) γιατί σύμφωνα με το Διάγραμμα δρομολόγησής της οι EQ Outputs είναι Post Master Fader και Post Equalizer (πράγμα που το χρειαζόμαστε) ενώ οι Main Outputs είναι Pre Equalizer.

 

Πρέπει να πω οτι η εγκατάσταση του DJ (cd players-κονσόλα dj-ενισχυτές-ηχεία) είναι σταθερή και δεν υπάρχει ευελιξία να αλλάξουμε την αλυσίδα).

 

Αυτό που μας προτείνει ο DJ-"ηχολήπτης" του χώρου είναι να δώσουμε την έξοδο της Dynacord σε μία Line είσοδο της Numark του (πχ Ch 5) και από εκεί το σήμα της ορχήστρας να φτάσει σε όλα τα ηχεία του χώρου μέσω των εξόδων Master-Zone-Booth της Νumark που μπαίνουν στους ενισχυτές.

 

Με λίγα λόγια ο DJ μας ζητά να δώσουμε ή 2 έτοιμα Καλώδια Mono Jack σε Μονό RCA το καθένα ή 2 Καλώδια Mono Jack σε Mono Jack και πριν μπουν στη Numark να χρησιμοποιήσουμε 2 ανταπτοράκια Female Jack σε Male RCA. Κατά αυτόν τον τρόπο είναι βέβαια προφανές οτι η Balanced έξοδος TRS της Dynacord πάει περίπατο διότι ο συμμετρικός αγωγός της θα είναι "τυφλός". Βέβαια ούτως η άλλως θα πήγαινε διότι το Path μέχρι τα ηχεία δεν είναι Balanced. Αυτό που επιπλέον μας απασχολεί είναι η απόσταση μεταξύ της εξόδου της Dynacord και της εισόδου Ch 5 της Numark.

 

Έχουμε 2 επιλογές:

1: H ορχήστρα να τοποθετηθεί σε κοντινό χώρο (4m-5m) από τον DJ αλλά η συγκεκριμένη θέση θα είναι κάπως "ανορθόδοξη" για θέση ορχήστρας

 

2: Η ορχήστρα να τοποθετηθεί εκεί που κανονικά πρέπει να παίζει μια ορχήστρα αλλά αυτό θα σημάνει οτι τα καλώδια από την Dynacord στη Numark θα είναι πάνω από 20m

 

H αντίσταση Line εξόδου των EQ Outputs της Dynacord σύμφωνα με το Manual της Dynacord είναι 75Ω και η αντίσταση Line εισόδου της Numark είναι 10kΩ.

 

Ποια η άποψή σας;

 

1. Αξίζει να δοκιμάσουμε να κουμπώσουμε στη Νumark με απόσταση έως 4m-5m;

2. Αξίζει να δοκιμάσουμε να κουμπώσουμε στη Numark με απόσταση 20m;

3. Να φτιάξω ξεχωριστό κύκλωμα ηχητικών εντελώς ανεξάρτητο από τα ηχητικά του μαγαζιού στο οποίο θα έχω και την ευελιξία να το κάνω Balanced;

 

Επισημαίνω οτι η ορχήστρα θα έρθει την ημέρα της εκδήλωσης και συνεπώς δεν υπάρχει η ευελιξία να τσεκάρουμε και να δούμε. Για αυτό το λόγο ζητάω την πρόβλεψη σας κατά κάποιο τρόπο έτσι ώστε να γνωρίζουμε αν θα πρέπει να βρούμε επιπλέον εξοπλισμό για στήσιμο νέων ηχητικών έτσι ώστε η ορχήστρα και ο dj να έχουν δικό τους εντελώς ανεξάρτητο audio κύκλωμα. Ξαναλέω οτι ο DJ-"ηχολήπτης" του μαγαζιού λέει οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα θορύβου και απόδοσης και οτι δεν χρειάζεται να στήνουμε άλλα ηχεία με ενισχυτές. Η αλήθεια είναι οτι όταν έπαιξε ένα CD δεν υπήρχε αντιληπτός θόρυβος αλλά όσον αφορά την ορχήστρα εγώ διατηρώ τις αμφιβολίες μου ακόμα και αν πρόκειται για ένα σχετικά "δυνατό" σήμα (Line) έστω και unbalanced

 

Επισυνάπτω εποπτικό Σχεδιάγραμμα όπως μας ζητάει να κουμπώσουμε ο DJ-"Hχολήπτης" του μαγαζιού. Επίσης επισυνάπτω Manual της Numark FX5000.

Το Manual της Dynacord θα το βρειτε εδώ: http://www.dynacord.com/downloads/PowerMate2_Manual_Vs02.pdf

 

Όσον αφορά χαρακτηριστικά του ενισχυτή έχω μόνο αυτά που αναφέρονται στο link που παρέθεσα πιο πάνω.

 

Κάθε βοήθεια, πρόβλεψη έστω και εικασία καλοδεχούμενη. Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός

727922634__korg_nikos.thumb.JPG.6b742b166308ef50d4582fc1b625f0ad.JPG

5000fx_quickstartguide_korg_nikos.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  • Guru

Νίκο το σχεδιάγραμμα το είδα. Αλλά πριν σου πω 100% την λύση 3 καί κάτι ..... γιά τον ... "ηχολήπτη", ρώτησα αυτό που ρώτησα γιά να είμαι σίγουρος και να μην έχεις εσύ προβλήματα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Γι'αυτό σε ξαναρωτάω:

Τι είδος μουσικής θα παίξει η ορχήστρα καί ποιά τα όργανα που θα παίξουν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...μα αναφέρονται στο σχεδιάγραμμα πάνω αριστερά. Φαίνεται επίσης και σε ποιο κανάλι μπαίνει το κάθε όργανο και μικρόφωνο.

 

Το ξέρω οτι η σωστότερη λύση είναι η τρίτη, απλά ρωτάω (επειδή υπάρχει κι ένα θέμα κόστους και μεταφοράς-στησίματος-αλλαγής του Layout όλων των τραπεζιών αν πάμε στη λύση 3) αν θα μπορούσαμε να εξετάζαμε λίγο και τις πρώτες 2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

...μα αναφέρονται στο σχεδιάγραμμα πάνω αριστερά. Φαίνεται επίσης και σε ποιο κανάλι μπαίνει το κάθε όργανο και μικρόφωνο.

Το είδα αυτό αλλά δεν έδωσα καί τόση σημασία, όπως είδα και το πλήκτρα 1 είσοδος και καθόλου μπάσσο ή/καί κιθάρα. Απλά ήθελα επιβεβαίωση. Μαζί μιλάμε...

 

Το ξέρω οτι η σωστότερη λύση είναι η τρίτη, απλά ρωτάω (επειδή υπάρχει κι ένα θέμα κόστους και μεταφοράς-στησίματος-αλλαγής του Layout όλων των τραπεζιών αν πάμε στη λύση 3) αν θα μπορούσαμε να εξετάζαμε λίγο και τις πρώτες 2.

Επειδή μαζί μιλάμε,

α) εσένα σου πάει να βάλεις RCA ? και με αντάπτορες;

β) ο... ηχολήπτης θα βγάλει αυτό που θέλει η ορχήστρα ή θα έχουμε "μουρμούρες" καί τα "δεν σκάει καλά το μικρόφωνο" καί δεν ακούω την ορχήστρα;

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις το δικό σου σύστημα κανονικά κι αν θες, δίνεις καί ένα line out στον ηχολήπτη με τα RCA γιά να κάνει distribution στα δικά του συστήματα όπως αυτός νομίζει. Εσύ τι λες;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μου πάει αλλά εξήγησα παραπάνω τι γίνεται.

 

Δεν θέλουμε και την απόλυτη ποιότητα ή να μην ακούγεται τίποτα από θόρυβο ειδικά όταν αυτό απαιτεί κόστος-χρόνο-αλλαγή όλου το layout.

 

Τη χρυσή τομή ψάχνουμε και όχι το απόλυτο. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν έχω δουλέψει με RCA σε Live και η μόνη εμπειρία που έχω μαζί τους ήταν όταν πιτσιρικάς άκουγα μουσική στα Home Hi-Fi ρωτάω αν η χρήση τους όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα θα κάνει τα πράγματα τουλάχιστον ανθρώπινα και αξιοπρεπή.

 

Τι εννοώ με αυτό; Όταν θα παίζει η ορχήστρα -αν υπάρχει θόρυβος- να μην ακούγεται χαρακτηριστικά έστω και από ένα αδαές αυτί.

 

Αν ακούγεται λίγο στις παύσεις που κάνει η ορχήστρα δεν μας πειράζει τόσο πολύ. Δεν θα κάνουμε εγγραφή αλλά αν αποφασίσουμε να κάνουμε θα γράψουμε από Line Out της Dynacord και όχι από τον DJ. Όσον αφορά τον dj-"ηχολήπτη" αυτός δεν θα μας ρυθμίζει τίποτα. Απλά θα έχει το Master μας σε ένα κανάλι του, σταθερά με σταθερή ένταση που θα έχουμε προαποφασίσει για να μπορούμε να φτάνουμε στους ενισχυτές. Tο Mix θα γίνει από την ορχήστρα που θα έχει την Dynacord δίπλα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Απλά γιά τους θορύβους από τα RCA και τα πιθανόν "μεγάλου" μήκους καλώδια, μπορεί το σήμα καθ'όλη τη διαδρομή από την μία κονσόλα στην άλλη, να πάει μέσω DI. Δηλαδή Unbalanced > Balanced > Unbalanced καί αυτό γιά παν ενδεχόμενο θορύβου. Any way, εσύ ξέρεις. Όταν το κάνεις πες μας πως ήταν το αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου