Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις Live ηχοσυστήματος για μαγαζί


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα.

 

Φίλος θέλει να ανοίξει μαγαζί (για live), και με ρωτάει περί εξοπλισμού. Μόνιτορ ηχεία (αυτοενισχυόμενα ή όχι) δορυφορους κ.τ.λ. Βέβαια εγώ είμαι ψιλο-άσχετος και θέλω τη γνώμη σας, βλέπω fame και behringer κυρίως ότι είναι best seller σε online μαγαζιά αλλά δεν γνωρίζω το value for money τους. Όσο πιο ολοκληρωμένες (όσον αφορά τον εξοπλισμό) προτάσεις τόσο το καλύτερο...ευχαριστώ.

 

Υ.Γ. Μπάτζετ δεν γνωρίζω αλλά ''value for money'' πακέτα δεκτά. Προς το παρόν ούτε το μέγεθος του μαγαζιού γνωρίζω αλλά υποθέτω κάτι σε στυλ μπαρ και όχι κλαμπ, 80-100 τετραγωνικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε!Απο οτι φαντάζομαι χρειάζεται κάποια βασικά μηχανήματα{Κονσόλα,ηχεία,μικρόφωνα,καλώδια,γερανοί)...Να σημειώσω προς αποφυγή παραξηγήσεων εγώ λέω την άποψη μου και μόνο!Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

 

1) Κονσόλα:Η αλήθεια είναι οτι εγώ προσωπικά θα απέφευγα να αγοράσω κάποια πολύ οικονομική(ιδιαίτερα αν δεν ήθελα πολλά κανάλια) μόνο και μόνο επειδή η διαφορά απο μια soundcraft π.χ δεν είναι τεράστια...Τώρα θα πρέπει να εξετάσει πόσα κανάλια θα χρειαστεί(φαντάζομαι οτι επειδή δεν είναι τεράστιος ο χώρος,αν βάλει τύμπανα π.χ δεν θα χρειαστεί μικρόφωνα).Ας τσεκάρει λοιπόν mackie,yamaha,soundraft...Kαι λίγα λίνκ παρακάτω...

 

α)http://www.thomann.de/gr/yamaha_emx_212_s.htm

 

β)http://www.thomann.de/gr/behringer_pmp5000.htm (την έχει φίλος και είναι ευχαριστημένος)

 

γ)http://www.thomann.de/gr/soundcraft_gigrac_600.htm

 

2)Ηχεία:Αν η μικροφωνική είναι αυτοενισχυόμενη(που νομίζω οτι τον συμφέρει) ας επιλέξει κάτι σε JBL για τα κεντρικά του ηχεία και αν θέλει ένα δύο μονιτορς ας ρίξει μια ματιά στα ηχεία του thomann που δεν είναι άσχημα...Άρα και εδώ ξεκινάω τα λινκ με δίαφορες επιλογές:

 

α)http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_115.htm

 

β)http://www.thomann.de/gr/kustom_ksc15ml.htm (οικονομική λύση για μόνιτορ)

 

γ)http://www.thomann.de/gr/rcf_art_310.htm(ίσως ο,τι καλύτερο υπάρχει στο ΡΑ)

 

δ)http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_b215d.htm

 

3)Μικρόοοφωνα!Εδώ θα προτιμούσα κάτι σε shure και ίσως εγώ προσωπικά να έπαιρνα ένα σετ 3-4 μικροφώνων(πολύ πολύ οικονομικών) για να τα έχω σαν εφεδρεία!Προσωπικά να σημειώσω οτι παίζουν πολύ τα SM58 και δίνω παλι λινκ!

 

α)http://www.thomann.de/gr/shure_sm58_lc_bundle_02.htm

 

β)http://www.thomann.de/gr/shure_pg58xlr_performance_gear.htm (σε λίγο πιο οικονομική λύση)

 

γ)http://www.thomann.de/gr/behringer_xm1800s_set.htm ή http://www.thomann.de/gr/behringer_xm1800s_set.htm (για έκτακτες ανάγκες)

 

 

Τέλος τώρα σε καλώδια και γερανούς υπάρχει τεράστια ποικιλία και είναι ανάλογα πόσα διαθέτει ο καθένας! Επίσης να σημειώσω οτι μπορεί να επιλέξει ένα σετ είτε Passive είτε Αctive...http://www.thomann.de/gr/passive_pa_sets.html PASSIVE

http://www.thomann.de/gr/active_pa_sets.html Active....

 

 

Aυτα απο μένα,και ο,τι χρειαστείς εδώ είμαστε!Καλές δουλειές στον φίλο σου!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ευχαριστώ πολύ! Μικρόφωνα υπάρχουν...θα 'μελετήσω' αύριο τα links καθότι πέρασε η ώρα (και θα επανέλθω με απορίες αν προκύψουν)....ευχαριστώ που μου δίνεις μια ιδέα για να βγάλουμε μια άκρη  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ευχαριστώ πολύ! Μικρόφωνα υπάρχουν...θα 'μελετήσω' αύριο τα links καθότι πέρασε η ώρα (και θα επανέλθω με απορίες αν προκύψουν)....ευχαριστώ που μου δίνεις μια ιδέα για να βγάλουμε μια άκρη  ;)

 

να σαι καλά!όπως και να χει πρέπει να έχει στο μυαλό του πόσα όργανα θα φιλοξενεί στα live,γιατί εκτός απο καλώδια,βάσεις μικροφώνων κλπ(που δεν κοστίζουν πολλά) αλλάζουν τα μικρόφωνα,οι ενισχυτές και αυτόματα και τα ηχεία! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου