Προς το περιεχόμενο

crossover ηχειων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας .. εχω κατι παλια ηχεια και αποφασισα να τα φτιαξω απο την αρχη .. εχω παρει 2 15αρια woofer και 2 driver selenium και τωρα το μεγαλο μου προβλημα ειναι τα crossover .. παραγγειλα 2 crossover της eminence αλλα οταν πηγα να τα δοκιμασω καλα οτι δεν ειχαν εξοδο για το woofer, δεν επαιζαν σωστα επαιζε πολλα μεσαια το ηχειο  .. μπορειτε να μου προτεινεται καμια λυση ?? please help !!!!! :'( :'( :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να πας στο κεντρο ήχου ή στο κέντρο μεφαγώνων(όπως λεγόταν) και να κρατάς μαζί σου αυτά που έχεις αγοράσει και έχεις το πρόβλημα!Επίσης τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ρευμα!Εγώ πάντως οταν έφτιαξα ένα σετ μόνος μου, με βοήθησαν κάποιοι υπάλληλοι στο κέντρο ήχου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να πάρεις ένα woofer, μία κόρνα, ένα crossover και να τα συνδέσεις, δεν σημαίνει ότι έτσι κάνεις ένα ηχείο. Υπάρχει πολύς (πάρα πολύς) κόσμος, που φτιάχνει ή διορθώνει δικά του ηχεία με αυτόν τον τρόπο (τα λεγόμενα "καρφωτά"). Υπάρχουν κάποιες πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, για να φτάσει το ηχείο να είναι ελάχιστα "σωστό" σε μία τέτοια κατασκευή. Καταρχάς οι ωμικές αντιστάσεις γούφερ/κόρνας. 'Επειτα τα βαττ τους. Δηλ. στο τέλος το ηχείο, πόσα βαττ και σε πόσα ώμ θα σου βγεί για να ξέρεις και με τι ενίσχυση θα το δουλέψεις. Έπειτα η συχνότητα κροσσαρίσματος. Το κροσσόβερ που θα πάρεις, που κάνει τις αποκές μεταξύ γούφερ/κόρνας? Και αυτή η συχνότητα αποκοπής είναι σχετικά ενδεδειγμένη για τον συνδυασμό του συγκεκριμένου γούφερ και της συγκεκριμένης κόρνας? Έπειτα η καμπίνα. Έχει τα σωστά λίτρα για να ολοκληρώσει και να διαχειριστεί σωστά τον παραγόμενο ήχο? Σε ποιά συχνότητα ιδιοσυντονίζεται? Θα βάλεις μέσα λίγο υαλοβάμβακα ή πολύ περισσότερο? Το γούφερ και η κόρνα έχουν σωστά ευθυγραμισμένες τις μεμβράνες τους μέσα στην καμπίνα ή μήπως η κόρνα ή το γούφερ είναι λίγα εκατοστά πιο μέσα ή πιο έξω το ένα από το άλλο? Η καμπίνα έχει οπές bass reflex? Μπροστά η πίσω? Σε γενικές γραμμές, αυτά θα πρέπει να τα ψάξεις αναλόγως πόσο σοβαρή δουλειά, θέλεις να κάνεις. Διαφορετικά ναι και με κλειστά μάτια να διαλέξεις γούφερ/κόρνα/κροσσόβερ η δουλειά σου θα γίνει δηλ. το ηχείο θα παίξει. Τώρα τι θα ακούσεις, αυτό είναι άλλο θέμα.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα βέβαια,αν θες απλά να τα επιδορθώσεις,μπορείς να τα πας στο κέντρο,σε ένα απο τα αρκετά μαγαζιά που υπάρχουν και να στα φτιάξουν.Αν θες μπροώ να ρωτήσω τον πατέρα μου που έχει πάει στο παρελθόν για φτιάξιμο ηχεία,κονσόλες κλπ σε κάποιο μαγαζί στο κέντρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου