Προς το περιεχόμενο

50w κεφαλι σε καμπινα αλλου ενισχυτη !αλλα και στο σπιτι


les kef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας για αλλη μια φορα !η ερωτηση μου ειναι 1 για ποσο θα επιβιωσουν οι γειτονες αμα κουβαλισω 50w κεφαλι μεσα στο σπιτι?2μπορω να το συνδεσω στο ηχιο του 50w παλιου ενισχυτη μου χωρις προβλημα (για να αποφηγω την ας πουμε ''προσορινη'' αγορα καμπινας)??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εμείς επιβιώνουμε με την ορθογραφία σου, θα επιβιώσουν και οι γείτονες αν έχεις την ένταση χαμηλά.

 

Και εφόσον η καμπίνα έχει αντίσταση εντός των ορίων του ενισχυτή (πράγμα σχεδόν βέβαιο) μπορείς να παντρέψεις τα δυό τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταλαβαινω και συγνωμη για την ορθογραφια αλλα ειμαι συνηθισμενος στα greeklish και δυσκολευομαι λιγουλακι !δεν θα εχω κανενα ηχητικο προβλημα παντρευοντας τα (κακη αποδωση εννοω διοτι ο παλιος ειναι combo amp)!και επισης πιστευω πως οσο χαμηλα και αν τον εχεις λογω watt παλι δυνατα ειναι(ελπιζω να εχω αδικο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πάει από το OUTPUT της κεφαλής στην ΚΑΜΠΙΝΑ και είναι σωστά τα ohm και τα watt τότε δεν έχεις θέμα...

Τώρα αν πας από το OUTPUT της κεφαλής να βάλεις στο INPUT του ενισχυτή ΜΑΛΛΟΝ θα έχεις θέμα!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για καλη μου τυχη ο ενισχυτης και το ηχειο του συνδεονται με καλωδιο που ξεκιναει απο το ηχειο και καταληγει στον ενισχυτη !για του λογου το αληθες ο παλιος μου ειναι ο marshall avt50 tribute και σκεφτομαι να αγορασω τον marshall jvm 205h και να μην αγορασω καμπινα απλως να χρησημοποιησω το ηχειο του avt!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Θα πρέπει να κοιτάξεις πόσα Ohm γράφει η καμπίνα και να συνδέσεις την κατάλληλη έξοδα από την κεφαλή.

 

Το πόσο μεγάλο πρόβλημα θα έχεις εξαρτάται και από το τι γείτονες έχεις. Ο JVM έχει master volume απ΄όσο νομίζω. Κράτα το χαμηλά...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραια μου λετε δηλαδη οτι αμα βρω τα σωστα ohm δεν παιζει ουτε να καψω τιποτα ουτε να εχω προβλημα στον ηχο !καλα τα λεω?

Ναι, αν βρεις την αντίσταση του μεγαφώνου που είναι μέσα στον AVT(νομίζω 4Ω) θα μπορέσεις να το συνδέσεις κατευθείαν στην κεφαλή στην έξοδο 4Ω. Για να είσαι σίγουρος, διάβασε την ετικέτα πάνω ή πλάι στο μαγνήτη του μεγαφώνου που λογικά θα γράφει την αντίστασή του σε Ohm (Ω).  Επίσης, το g12 celestion μεγάφωνο του avt πρέπει να έχει 65W ισχύ, επομένως θα έχει ένα μικρό περιθώριο ασφάλειας από τα 50W της κεφαλής και μπορείς να παίζεις και σε λίγο μεγαλύτερες εντάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα τα λεω?

 

Εσύ καλά τα λες,αλλά οι γείτονες δεν θα στα πουν και τόσο καλά.Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσεις οτί θα χρειαστείς και ένα attenuator...

 

Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος,τον Class 5 όποτε τον άνοιξα τέρμα (σε μεζονέτα έχε υπόψη σου και από τη μία μόνο πλευρά άλλο σπίτι) καταλάβαινα οτί δημιουργούσα πρόβλημα.Ευτυχώς έχω καλούς γείτονες και μετά όταν από σεβασμό και ενδιαφέρον (άλλο αν δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας) τους ρωτούσα κατά πόσο ακουγόμουν/ενοχλούσα,πάντα μου έλεγαν πάρα πολύ,αλλά δεν πειράζει...(Και η μόνωση που έχουν τα σπίτια είναι πολύ καλή. ;))

 

Πάμε και σε έναν 50άρη Jubilee τώρα...Μέχρι το 5 (με κλίμακα από 0-10) τον έχω ανοίξει και αυτό για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 

Και τέλος πάμε και σε ένα Marshall 100άρι rack τελικό EL34 -σε καμπίνα 4Χ12- όπου πριν μερικά χρόνια και σε ιδανικές συνθήκες (καλοκαίρι κοντά στο Δεκαπενταύγουστο,εξαφανισμένοι όλοι,όχι ώρα κοινής ησυχίας κτλ. κτλ.) είχα τραγελαφικές καταστάσεις όταν αποφάσισα σχεδόν να το "τελικιάσω" και ράγισε η τζαμαρία από συντονισμό και λίγο μετά έπεσε...

 

(Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει οτί δεν μπορείς να έχεις μιά χαρά ήχο σε λογικές εντάσεις,απλά μην έχεις την ψευδαίσθηση οτί θα "τελικιάσεις" 50άρη ενισχυτή σε σπίτι,με ή χωρίς attenuator)

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν σκοπευω να τελικιασω 50αρι ενυσχητη για ονομα του θεου (50αρι εχω τωρα avt υβριδικο και πανω απο 3 δεν τον ανοιγω )ο jvm που ψηνω εχει και master vol οποτε εχει κατι σαν attenuation και πιστευω πως κατι γινεται αλλωστε για αυτο ανοιξα αυτο το topic για να μου πειτε αν μπορω να τον βαλω σε σπιτι η ειναι απλως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου