Προς το περιεχόμενο

Tc Electronic G Major 2 απορείες (ένος άσχετου)


Arael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά. Μέχρι τώρα τα εφφέ που χρησιμοποιούσα πάνω στο Marshall DSL 2000 μου ήταν πολύ λίγα και απλά. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα Carl Martin Quattro(2x overdrives, compretion, tremolo, delay) και ένα Guyatone Micro Chorus.

 

 

Τώρα όμως θέλω να πάρω και άλλα(phaser, flanger, κάποιο πιο καλό delay κτλ) και τα λεφτά βγαίνουν αρκετά, ιδιαίτερα αν επιλέξω καλές μονάδες. Το να πατάω 4-5 πετάλια μέσα σε ένα κομμάτι απλά με αγχώνει. Οπότε έρχεται η ερώτηση.

 

Εγώ με τα rack κτλ είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και να πω την αμαρτία μου με "φοβίζουν" με τα τόσα κουμπάκια και πραγματάκια που έχουν πάνω τους. Δηλαδή φοβάμαι ότι θα πάρω κάτι και θα το έχω να μαζεύει σκόνη. Δεν είμαι γκατζετάκιας και μου αρέσουν πράγματα ΑΠΛΑ στη χρήση. Το έχω ακούσει στο ίντερνετ και ένας γνωστός μου είχε το G Major 1 και έβγαζε πολύ ωραίους ήχους.

 

α)Είναι όμως εύκολο στη χρήση (δλδ για ψάξεις και να σετάρεις ήχους) ή πρέπει να μάθεις απέξω το βιβλιαράκι για να το χρησιμοποιήσεις σωστα;

β)Με το που το πάρω (αν δλδ το πάρω) πρέπει να πάρω και Midi controler. Μπορείς να αποθηκεύεις κάποια εφφέ και ταυτόχρονο όταν πατάς το midi να αλλάζει και το κανάλι του ενισχυτή; Δλδ παίζεις στο καθαρό κανάλι με ένα ψιλό chorus και με το που πατήσεις το MIDI σου πάει σε drive(του ενισχυτή) με delay και δεν ξέρω έγώ τι άλλο.

 

Αυτά προς το παρόν.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

 

 

Yeah Babe!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ήμουν κι εγώ στην θέση σου πριν λίγο καιρό. Ήθελα μερικά εφέ αλλά δεν ήθελα με τίποτα να μπλέξω με πολλά πεταλάκια. Κατέληξα στο G-Major 2 κυρίως λόγο του intelligent pitch shifter και έχω να πω ότι το rack πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Σίγουρα δεν είναι τόσο απλό στην χρήση του όσο ένα πετάλι αλλά δεν είναι και επιστήμη. Εγώ μετά από μερικές ώρες ψαχουλέματος κατάφερα να το μάθω. Τα μενού του είναι πολύ καλά φτιαγμένα και γενικά είναι πολύ εύχρηστο. Ιδικά αφού κάποιος γνωστός σου το έχει, σίγουρα θα μπορεί να σε βοηθήσει στην αρχή. Να μην ξεχάσω να σου πω ότι υπάρχει και ένας editor για κατέβασμα από την TC που κάνει την ρύθμισή του ακόμα πιο εύκολη συν του ότι μπορείς να κατεβάσεις patches και να τα περάσεις στο rack. Σχετικά τώρα με το άλλο που ρωτάς, κι εγώ αυτό κάνω. Έχει ένα relay με το οποίο μπορείς να αλλάζεις τα κανάλια του ενισχυτή σου. Εγώ πχ έχω ένα patch για τα καθαρά, ένα patch για τα ρυθμικά και ένα patch για τα lead και αλλάζω από καθαρό σε βρόμικο και μετά στο lead κανάλι του ενισχυτή. Όλο αυτό μπορεί να γίνει και με το midi out του rack αν ο ενισχυτής σου έχει midi in. Ελπίζω να βοήθησα και για οποιαδήποτε άλλη απορία εδώ είμαστε.

facebook.com/potergeist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα καλά δηλαδή...αλλά ο Marshall μου όμως (Μarshall DLS 2000 50watt head) δεν έχει midi in-out, μόνο μια λούπα έχει σειριακή. Αν γίνονται οι αλλαγές τότε αξίζει τον κόπο ::) ::)

Yeah Babe!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα καλά δηλαδή...αλλά ο Marshall μου όμως (Μarshall DLS 2000 50watt head) δεν έχει midi in-out, μόνο μια λούπα έχει σειριακή. Αν γίνονται οι αλλαγές τότε αξίζει τον κόπο ::) ::)

 

Μα δεν θέλεις αναγκαστικά midi-in. Αρκεί να συνδέσεις ένα stereo jack από το relay του G-Major στην υποδοχή για footswitch του ενισχυτή σου. Μετά μπορείς σε κάθε patch που φτιάχνεις να ρυθμίζεις αν θα ανοίγει ή θα κλείνει το relay ώστε να αλλάζει τα κανάλια του ενισχυτή.

facebook.com/potergeist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου