Προς το περιεχόμενο

Epiphone LP Ultra III & China quality etc.


Madara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίσματα σε όλους.

 

Πάνε 2-3 χρόνια που δεν έχω ποστάρει και οι περισσότεροι μάλλον θα είστε κάπως χαρούμενοι γι αυτό. Είπα λοιπόν με τον καινούριο χρόνο να επιστρέψω να σας τη χαλάσω πάλι  ;D

 

Πλάκα κάνω εννοείται. Ο λόγος που αποφάσισα να ποστάρω είναι επειδή σε αυτά τα περασμένα χρόνια ωρίμασα σαν άνθρωπος (μπαααα) και σαν μουσικός (ΜΠΑΑΑΑ) και ήθελα να μοιραστώ την πρόσφατη χαρά μου με την αγορά του πολυπόθητου δεύτερου οργάνου μου, με το οποίω θα σας πρήζω (εσάς λεκτικά και τους γείτονες ηχητικά)  ;D

 

Αποφάσισα λοιπόν, χωρίς πολλή σκέψη, να αγοράσω μία Epiphone Les Paul Ultra III. Είμαι δυστυχώς αθεράπευτος LesPaulάκιας. Ένοχος, αλλά πραγματικά καμμία άλλη κιθάρα δε μου κάθεται τόσο καλά, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο οτι (περιέργως πως) νοιώθω πιο άνετα όταν παίζω με LP, παρά το βάρος τους και το (σχετικά) μικρό τους μέγεθος.

 

Εδώ είναι η κιθάρα: http://www2.epiphone.com/U3/

 

Την LP Ultra III την αγόρασα για διάφορους λόγους, ο κυριότερος όμως είναι πως πρόκειται για USB κιθάρα. Επειδή φοιτώ στο εξωτερικό, δεν είχα κανένα τρόπο να παίζω ηλεκτρική στην Αγγλία όπου ζω. Παρ'ότι έχω μια Maudio Fasttrack Pro, είμαι χρήστης Linux και έχω αντιμετωπίσει χοντρά προβλήματα με τον ήχο όταν πρόκειται για Real Time guitar effects. Ο άλλος λόγος είναι πως ήθελα ένα όργανο πιο versatile από το συνηθισμένο, διότι καιρό τώρα έχω σταματήσει να παίζω αυτήν την βαριά μέταλ της εφηβείας μου (ακόμα το κάνω και αυτό) και ασχολούμαι περισσότερο με τις ρίζες μου στην ακουστική κιθάρα - οπότε η σειρά Ultra πάντα μου δημιουργούσε λιγούρα...

 

Η κιθάρα φίλτατοι είναι ονειρεμένη. Πρώτον δουλέυει χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα μιας και χρησιμοποιεί ASIO. Δεύτερον, έχει απίστευτο ήχο, φοβερή ποιότητα κατασκευής, φοβερό versatility, και είναι και βούτυρον στο παίξιμο (καμμία σχέση με την παλιά μου Studio). Όντας chambered, είναι εύκολη και στο κουβάλημα και πιο άνετη. Γενικά είμαι ερωτευμένος. Βλέπω απο δω και απο κει διάφορα ποστ που κατακερματίζουν τις κινέζικες Epi τις τωρινές. Έχω να πω, δώστε μία ευκαιρία. Εγώ είχα στραφεί σε άλλες εταιρείες για ένα διάστημα αλλά έμεινα με το στόμα ανοιχτό οταν συνέδεσα την Epi.

 

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοπαινέψω. Οι μαγνήτες της είναι οι καινούριοι Probuckers της Epiphone, απομίμηση των Burstbuckers Pro. Και μέχρι τώρα δε με έχουν απογοητέυσει, ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής καλύτερα απο τους (πιθανότατα) πολύ ακριβότερους SDs που κουβαλάει η Studio μου. Από Bluesy OD σε βαρύ μέταλ ήχο, οι μαγνήτες τα έχουν δώσει όλα. Στα καθαρά χρησιμοποιώ τον NanoMag, ο οποίος με φτιάχνει ατελείωτα γιατί ξεκίνησα με ακουστική κιθάρα όπως προείπα. Μέχρι και το tuner που έχουν ενσωματώσει, που γέλαγα όταν το είδα, έχω καταλήξει να το χρησιμοποιώ συνέχεια διότι είναι τόσο εύκολο! Να πω επίσης πως η κιθάρα έρχεται με το Guitar Rig χωρίς κάποιο έξτρα κόστος, κάτι το οποίο απλά ανεβάζει το value-for-money της στα ύψη για όποιον το χρησιμοποιεί.

 

Τέλος πάντων, το παρατράβηξα πρωινιάτικα. Ήθελα να καταλήξω στο εξής: χαζεύοντας τα ποστ, είδα πως πολλοί εδώ μέσα ακόμα είναι άκρως ενάντιοι στις Epi/Gibson και σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να αποτρέψουν κόσμο από το να αγοράσει αυτές τις κιθάρες, λέγοντας δίαφορα περί ποιότητος ως προς την τιμή, και για τα κινέζικα εργοστάσια και όλα αυτά. Η κιθάρα μου παιδία ήτανε B-Stock. Την πήρα 80 ευρώ κάτω από την τιμή της. Ακόμα δεν έχω βρει τίποτα που να μου λέει πώς είναι κατώτερης ποιότητος. Μάλιστα, είναι σαφέστατα ανώτερη απο την κορεάτικη (που εκθειάζονται σε σχέση με την Κίνα) προηγούμενη κιθάρα μου.

 

Οπότε, μιας και δεν έχω κάποιον άλλο να συζητήσω το αντικείμενο, είπα να έρθω εδώ να κάνω κουβέντα με τους υπόλοιπους συμπατριώτες μουσικούς (αν και εγώ ακόμα στο δρόμο προς αυτόν τον τίτλο βρίσκομαι). Αν είμαι σε λάθος φόρουμ ας μετακινήσει κάποιος το θρεντ, πάει καιρός που δεν έχω ποστάρει οπότε συγχωρέστε με...

 

Πάρτε και δύο φωτογραφιούλες έτσι για να έχουμε να λέμε.

 

01012012452.th.jpg

 

01012012451.th.jpg

 

Κλιπάκια τέτοια ώρα δεν κάνω, συν το ότι δεν έχω κάτσει να ηχογραφήσω ποτέ μου κιθάρα (μόνο φωνή). Άμα επειμείνετε ίσως σας πάρω τα αυτιά με το άθλιο παίξιμό μου άλλη φορά.  ;D

 

Και τέλος καλή χρονιά σε όλους!

Gibson Les Paul Goth: Dream guitar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγεια! Μονο καφε δεν κανει απο οτι βλεπω ;D

 

Ναι, κι εγώ κάπως έτσι το περιγράφω όταν με ρωτάνε  ;D Πραγματικά απορώ τι θα έχει πάνω η επόμενη  :P

Gibson Les Paul Goth: Dream guitar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεγεια και καλοπαιχτη φιλε μου.

την συγκεκριμενη κιθαρα την λιγουρευομουν απο τοτε που ειδα το προμοσιον βιντεακι που κυκλοφορει.

Αφου ρωτησα στα κεντρικα μαγαζια της Αθηνας αν την εχουν και ποτε θααααααααααα την φερουν,απαντηση της προκοπης δεν πηρα.

τελικα αποφασισα να την παρω απ'τον θωμαν αν και ηθελα να την δοκιμασω,για ενα περιεργο λογο κατι με ετρωγε.

τελικα ηρθε η ultra η τσερυ σανμπερστ και ηταν αναμικτα τα συναισθηματα.

τα καλα ηταν οτι η κιθαρα ηταν πανεμορφη,με φανταστικο ηχο τοσο ηλεκτρικης οσο και ακουστικης(η ακουστικη ειναι εργο τεχνης πραγματικα).

 

τα κακα τωρα ηταν οτι η 5η και 6η χορδη μπαζαραν(καναν αυτον το ενοχλητικο θορυβο που παιζεις και χτυπαει στα ταστα και ακους ενα ταστισμα ενοχλητικοτατο)

και δευτερο και χειροτερο η 5η χορδη την κουρδιζες καμπανα και σε ολη την ταστιερα ηταν θεοφαλτση.προσπαθησα να την σουλουπωσω με διαφορους τροπους αλλα δεν ερχοταν με τιποτα.

τελικα πηρε τον δρομο της επιστροφης και για κακη μου τυχη ειχα πεταξει το κουτι οποτε θα αρκεστω στην επισκευη του θωμαν και οτι προκηψει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα κακα τωρα ηταν οτι η 5η και 6η χορδη μπαζαραν(καναν αυτον το ενοχλητικο θορυβο που παιζεις και χτυπαει στα ταστα και ακους ενα ταστισμα ενοχλητικοτατο)

και δευτερο και χειροτερο η 5η χορδη την κουρδιζες καμπανα και σε ολη την ταστιερα ηταν θεοφαλτση.προσπαθησα να την σουλουπωσω με διαφορους τροπους αλλα δεν ερχοταν με τιποτα.

 

 

Αρα η κιθαρα ηθελε αυτο που θελουν ΟΛΕΣ οι κιθαρες οταν βγαινουν πρωτη φορα απο το κουτι - ενα καλο επαγγελματικο set-up. Κακως την εστειλες πισω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω,με την διαφορα οτι ξερω αρκετα απο σεταρισμα κιθαρας αφου κανω σε ολες τις αλλες που εχω.η κιθαρα ειχε τρελο προβλημα απο το εργοστασιο.και οταν κατι ειναι καινουριο σε τετοια κατασταση την στελνεις πισω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου