Προς το περιεχόμενο

Έλληνες κιθαρίστες.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό το ποστ αποτελεί συνέχεια απο το προηγούμενο "άλλος ένας καλύτερος".Τη στιγμή που έγραφα μία απάντηση κλειδώθηκε το thread και δεν πρόλαβα να την ποστάρω και επειδή δεν θέλω να πάει χαμένη, ανοίγω καινούργιο thread.Δεν είναι flame,ούτε έχει σκοπό να συνεχίσει ή να ανοίξει κάποιο flame.

 

Θα σας πώ 2-3 πράγματα και κρατήστε τα.

 

- Ρακαζάς και κάποιος άλλος που δεν θυμάμαι, Σωτήρης νομίζω το μικρό του.Απο τη Θεσσαλονίκη και οι 2.Ο Ρακαζάς έπαιζε στο συγκρότημα που ήταν στην εκπομπή Κομφούζιο, την γνωστή.Ο άλλος νομίζω δεν ήταν κάν στο επάγγελμα μουσικός.¶κουσα ένα cd που ηχογραφήσανε σε ένα studio,μερικά κομμάτια παιγμένα σε στύλ τζαμαρίσματος.Ερασιτεχνική ηχογράφηση.Για το γούστο τους.One take όλα.Είναι ότι πιο top κιθαριστικά στην Ελλάδα που έχω ακούσει.Ποιός τους ξερει?Νομίζω δεν ασχολούνται τώρα κάν με την μουσική πλέον,ή αν ασχολείται ο Ρακαζάς ίσως με κάτι παρεμφερές.

 

Τότε που παίζανε μουσική αυτοί όμως δεν υπήρχε καλά καλά internet.Έτσι και έβγαινε τώρα κάνα κλιπάκι τους στο ιντερνετ θα γινότανε σάλος.Ένα ή πολλά κλίκ πιό πάνω απο τα πιό πολλά που μπορείς να δείς σε κάνα youtube ας πούμε.

 

- Αρβανίτης. Είχα ακούσει πρώτη φορά τον Αρβανίτη απο ένα βινύλιο που μου είχε βάλει ένας φίλος μου που τους ήξερε.Πρέπει να ήταν από Condemnation το πρώτο τους, ή κάποιο demo των Casus Belli, δεν θυμάμαι, το ΄97 ήτανε περίπου.Είχε ένα δράκο απ'έξω το εξώφυλο.Φοβερός κιθαρίστας.Αλλά θεωρώ οτι δεν έχει πλασάρει τον εαυτό του αρκετά.Ίσως δεν έχει προσπαθήσει να πλασαριστεί μόνος του ,αλλά μόνο σάν συγκρότημα όλοι μαζί, σαν Casus Belli.

 

-Ζήρας. Απο τις πιό κορυφαίες τεχνικές που έχω δεί σε κιθάρα.Διδαγμένος απο Shaun Baxter και λοιπούς στο Guitar Institute of London.(και ο Αρβανίτης απο εκεί δεν πέρασε?) με δικιά του πολύ ωραία τεχνική.Είναι απο τους κορυφαίους θεωρώ στο ειδος που παίζει και έχει και ωραίο site και δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα και στο εξωτερικό.Και είναι στην αρχή.

 

Συμπέρασματα:

 

Έχουμε αρκετά και μεγάλα ταλέντα στην Ελλάδα μουσικούς.Είναι πολλοί που είναι ίσως άγνωστοι ενώ άλλοι περισσότερο γνωστοί.Τώρα που υπάρχει και το ίντερνετ είναι καιρός να αρχίσουμε να πλασαριζόμαστε περισσότερο προς το εξωτερικό.Το ωραίο ξέρετε ποιο είναι? Φτιάχνει ένας Έλληνας κιθαρίστας ένα site και πιό πολλούς ξένους βλέπεις να τον επαινούν παρά Έλληνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 54
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

- Ρακαζάς και κάποιος άλλος που δεν θυμάμαι' date=' Σωτήρης νομίζω το μικρό του.Απο τη Θεσσαλονίκη και οι 2.Ο Ρακαζάς έπαιζε στο συγκρότημα που ήταν στην εκπομπή Κομφούζιο, την γνωστή.Ο άλλος νομίζω δεν ήταν κάν στο επάγγελμα μουσικός.¶κουσα ένα cd που ηχογραφήσανε σε ένα studio,μερικά κομμάτια παιγμένα σε στύλ τζαμαρίσματος.Ερασιτεχνική ηχογράφηση.Για το γούστο τους.One take όλα.Είναι ότι πιο top κιθαριστικά στην Ελλάδα που έχω ακούσει.Ποιός τους ξερει?Νομίζω δεν ασχολούνται τώρα κάν με την μουσική πλέον,ή αν ασχολείται ο Ρακαζάς ίσως με κάτι παρεμφερές.[/quote']

 

Είχα την ευτυχία να είμαι επί 5ετίας μαθητής του Ρακαζά και οφείλω να παραδεχτώ πως είναι πραγματικά από τους ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ στην Ελλάδα που συνεχίζουν να παίζουν με νόημα και ουσία, υψηλής ποιότητας και τεχνικής μουσική, χωρίς να είναι γραφικοί παπατζήδες και λάτρεις του Petrucco-Vaio-Satriano-Malmsteenικού κολλήματος... (Πάντα χωρίς παρεξήγηση και αιχμές για του παραπάνω, απλά για μένα έχει παραγίνει με το pose)

 

Και ναι, συνεχίζει να παίζει κιθάρα. Μεχρι πριν 1 χρόνο έπαιζε στους Long Live και φευγωντας δημιουργηθηκαν οι Phenomenon των οποίων όμως την δράση δεν γνωρίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δυο "καλυτεροι" κιθαριστες που εχω ακουσει στην Ελλαδα ειναι για εμενα ο Κυριακος Τσουκαλας & ο Νικος Μπαρδης απο τα Διαφανα Κρινα για τους παρακατω λογους

 

-εχουν εκπληκτικο & ψαγμενο ηχο

-παιζουν καλη ΡΥΘΜΙΚΗ κιθαρα

-παιζουν πρωτα απο ολα με το ΜΥΑΛΟ & μετα με τα δακτυλα

-ΔΕΝ παιζουν γρηγορες κλιμακες αλλα ΜΟΥΣΙΚΗ

-δεν παιζουν συνεχως πεντατονικες με τσιτα τα γκαζια.. :twisted:

-υποστηριζουν τα τραγουδια & τον ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ

-ζουνε στο 2006....

-δεν εχουν μαλλι χαιτη... :lol:

 

επισης ξεχωριζω τον Ασκληπιο Ζαμπετα (Τρυπες κ.α),τον κιθαριστα των RELEVANT BOX,τον Βασιλη απο τους RAINING PLEASURE,και βεβαια τον τεραστιο riffmeister Σπυροπουλο (απο τους DEUS X MACHINA)

 

απο "μουσικαραδες" ο εντυπωσιακοτερος ειναι κατα τη γνωμη μου ο super session man Στελιος Φραγκος (Πανουσης,Πορτοκαλογλου,RHP tribute band) τρομερα ολοκληρωμενος μουσικος με ΑΠΟΨΗ,ευελιξια & ΗΧΟ..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη ο Σπαθας δεν ....

 

αυτο το "κουφο" τωρα τι το ηθελες? 8O

 

δηλ. επειδη δεν αναφεραμε τον Σπαθα καναμε εγκλημα? :lol:

 

προσωπικα παντως αν θες τη γνωμη μου δεν μπορω να ακουσω εναν κιθαριστα αν δεν μου αρεσει η ΜΟΥΣΙΚΗ που παιζει & η μουσικη του συγκεκριμενου (σε ολη την πορεια του) δεν μου αρεσει καθολου (γουστα ειναι αυτα...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν απάντησα ούτε στο "κλειδωμένο" ούτε και τώρα ήθελα αλλά ας είναι ..... αυτό που θέλω απλά να πώ ότι δεν με αγγίζει τίποτε το ελληνικό, απλά καμιά φορά υπάρχουν κάποιες σποραδικές εξαιρέσεις...... από αυτές που προείπε ο superfunk... και ίσως κάποιες ακόμα ..... αλλά και πάλι δεν μπορώ να ακούσω τίποτε.... από ελλάδα εύκολα.... κάθε μέρα σχεδόν παρακολουθώ ένα περίδρομο κιθαρίστες από όλο τον κόσμο όπως και οι περισσότεροι από την συντροφιά εδώ άλλωστε φαντάζομαι..... υπάρχουν τρελά καλύτεροι και έλληνες και ξένοι..... μη βλέπουμε το δέντρο.... το δάσος είναι από πίσω........ βέβαια αν βοήθαγαν και τα πράγματα στην ελλάδα ίσως να είμασταν καλύτεροι....... και με βελτιωμένη μουσική παιδεία........ βασικά ΔΕΝ κακομοιρολογώ :lol: :lol: απλά το δέχομαι και συνεχίζω να παρακολουθώ το εξωτερικό...... επιλογή μου είναι όπως και των περισσοτέρων υποψιάζομαι........... οπότε ο τάδε ή ο δείνα έλλην μπορεί να είναι καλός άριστος και ΜΟΥΣΙΚΑΡΑΣ αλλά δυστυχώς ΔΕΝ έχει τα μέσα πολύ εύκαιρα για να το αποδείξει και με το να λέει κάποιος όπως ο bokos ότι "πω ρε για κοιτάξτε τον τύπο τι λέει σε μένα με την τεχνική του" επιβεβαιώνει ότι τα μέσα είναι πενιχρά και στο βάθος ΔΕΝ υπάρχει φως.......δυστυχώς είμαστε και παραμένουμε τριτοκοσμικοί.......

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχώς είμαστε και παραμένουμε τριτοκοσμικοί.......

 

συμφωνω για αυτο αλλωστε οσοι ξεχωριζουν καπως απο το σωρο των συνεχων αναμασηματων ειναι..δακτυλοδικτουμενοι.. :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεε μου!! Ο ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ!!! :lol: :lol:

 

Antouan δε παιζεσαι.... :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο το "κουφο" τωρα τι το ηθελες? icon_eek.gif

 

δηλ. επειδη δεν αναφεραμε τον Σπαθα καναμε εγκλημα? icon_lol.gif

 

Κανενα εγκλημα, απλα πιστευω οτι ανεξαρτητα του ειδους της μουσικης, πρεπει να κοιταμε και τη εχει κανει καποιος στην καριερα του(χωρις και αυτο να ειναι το σημαντικοτερο για τον καθενα).

 

O Gus g πχ,ειναι ενας γνωστος κιθαριστας στο εξωτερικο που κανει μια (καποια) διεθνη καριερα στο ειδος που παιζει.

Μπορει να μην ειναι ο καλυτερος κιθαριστας για καποιους(και αυτο ειναι θεμα γουστου) αλλα στο καλυτερος πρεπει κατα την γνωμη μου να προσθεσουμε και τι εχει πετυχει καποιος(χωρις παντα αυτο να ειναι ο στοχος της κουβεντας, γιατι μπορει να υπαρχουν και αγνωστοι στο ευρυ κοινο που μπορει να ειναι κορυφαιοι).

 

Γι'αυτο ρωτησα και για τον Σπαθα, λογω της καριερας που εχει κανει, εκτος απο τις οποιες τεχνικες αρετες του και την επιροη που μπορει να εχει σε καποιους νεοτερους του. 8)

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου