Προς το περιεχόμενο

Led Zeppelin. Πόσο αυθεντικοί ήταν;


Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραιος ο Vai. Κατα τα αλλα, εκνευριστικοτατο βιντεο με ενα απαραδεκτο/καραγκιοζη "δημοσιογραφο" που ακουγοταν καθε 4" να κανει "μμ, μμ, μμ", ;D...

Μου θυμισε τον Πανο Παναγιωτοπουλο, τον γνωστο πρωην δημοσιογραφο/νυν βουλευτη, που ειχε το ιδιο εκνευριστικο χουι να κανει "μμ, μμ, μμ" πανω απο την ομιλια του συνομιλητη του. ::)

Ανyway, καλα και αγια αυτα που λεει ο Vai, αλλα θα προτεινα σε μερικους αντι να ακουνε/διαβαζουν τις γνωμες τριτων, διασημων ή μη, να ακουσουν καμια δισκογραφια παραπανω και μερικες μπαντες παραπανω και κανενα μουσικο ειδος...παραπανω :P και να αρχισουν να κρινουν απο μονοι τους το ποιος τελικα ηταν τι και να αναθεωρησουν αποψεις και ακουσματα και και και...

 

Να ξαναπω οτι γουσταρω και σεβομαι τους LZ, τους ακουω απο παρα πολυ μικρος και εχω μια Χ γνωμη γι αυτους, μια γνωμη πιστευω πλεον αρκετα αντικειμενικη συμφωνα με τα ακουσματα μου ολα αυτα τα χρονια.

Καλο Πασχα σε ολους λοιπον, να ειμαστε καλα να ακουμε και να παιζουμε μουσικες που γουσταρουμε.

Ωρα για μπανιο και εξω για κανα ποτο. Στο CD player το "Albert Collins - Live At Montreux 1992".... ;D ;D

Night guys....music2.gif

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 255
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Α ο develek δεν παιζεται. ???

Η ακους η δεν ακους  8) ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΛΤΣΟ ΠΑΙΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ MR.PAGE ,ουτε τα φαλτσα του Πλαντ ακους τι γινεται ρε φιλε .ΑΝ εισαι μουσικος και δεν ακους τα φαλτσα τοτε τι διαολο ακους.

???

Μην με βαζεις σε πειρασμο να ανεβασω τα μερη που φαλτσαρουν και κανει 800 μετρα σολο ο page !!!,o δε ντραμμερ με τον μπασιστα κοιταζονται και κουνανε τα κεφαλια τους με τον κλασσικο τροπο που δειχνει απορια / κατανοηση η τελος  παντων :ωχ τι κανει τωρα ο Page.

EΙΠΑΜΕ kαλη μπαντα αλλα οχι και αλανθαστοι η ακομα καλυτερα οχι και παικταραδες (εκτος του bonzo το οποιον σεβομαι ).Τι να κλασουν οι Ζεπ μπροστα στους :ΥES,GENESIS,JETHROTULL,ELP

THE WHO για να αναφερω μονο μερικα απο τα Γ@μ@τα ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ROK groups

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

                                                                                                                                    εδω ενα μικρο δειγμα της-ευγενικα αποκαλουμενης διασκευης  ??? του whole lotta love στο Knebworth to 1979 που αν και  ειχαν να παιξουν καιρο LIVE λογω Plant (ατυχημα στην Ροδο που τον σακατεψε στο ποδι του ) εκαναν πολλα λαθη και φαλτσα ακουστε τους.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

EΙΠΑΜΕ kαλη μπαντα αλλα οχι και αλανθαστοι η ακομα καλυτερα οχι και παικταραδες

 

Για το αλάνθαστοι ή παικταράδες νομίζω ότι μόνο εσύ ασχολείσαι σε αυτό το θρεντ... και νομίζω ότι κατ'ουσία δεν διαφωνεί κάποιος μαζί σου. Αλάνθαστος κανείς δεν είναι, αλλά οι πρώτοι μεγάλοι ρόκερς που τους συμβαίνει αυτό είναι ή οι τελευταίοι; Μόνο μπάντες που απαρτίζονται από πολύ ολοκληρωμένους και δουλεμένους οργανοπαίχτες (που δεν είναι πολλές συνολικά στη ροκ... βλέπε Toto, Queen) είναι εμφανώς ανώτεροι σε αυτούς τους τομείς, και ακούγεται ένα αποτέλεσμα στο ζωντανό ανώτερο. Η υπόλοιπη ροκ σκηνή εκείνης της δεκαετίας ειδικά πάνω κάτω στα ίδια κυμαίνεται στα λάιβ... Ακόμα και ο Θεός Jimi υπάρχουν σημεία στα λάιβ του που μπορεί να μην ακούγεται (και υπάρχουν και άλλα βέβαια που ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να το φτάσει).

 

(εκτος του bonzo το οποιον σεβομαι ).Τι να κλασουν οι Ζεπ μπροστα στους :ΥES,GENESIS,JETHROTULL,ELP

THE WHO για να αναφερω μονο μερικα απο τα Γ@μ@τα ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ROK groups

 

Μάλλον κλάνουν ένα καράβι κλανιές μπροστά στις μπάντες που ανέφερες... Μόνο οι Who κατ'εμέ μπορούν να συγκριθούν μαζί τους έστω και λίγο.

 

Επίσης μιας και έχεις μια τάση μουσικής απαξίωσης όλων των μελών των Ζέπελιν πριν του Μπόναμ για κάποιο λόγο... Αν θες άκου προσεκτικά πχ λίγο το No Quarter, και μετά κάνε την απόπειρα να ακούσεις κομμάτια από τον πρώτο δίσκο των Return to Forever του εκατομμύρια φορές μεγαλύτερου μουσικού που λέγεται Chick Corea... Εκεί κάποιος καταλαβαίνει και αν έχει κάποια αξία και ένας παλιοροκάς σαν τον John Paul Jones (για αυτό λέω ας ακούμε πρώτα). Επίσης για τον Plant προσωπικά καταλαβαίνω κάποιος να μην το γουστάρει (είναι από τις περιπτώσεις που ή το λατρεύεις ή σε χαλάει ένας τραγουδιστής), ωστόσο ο τύπος είναι ερμηνευτής από τους λίγους της ροκ... δεν ακούς στείρα φωνητικές γραμμές, έχει ερμηνεία το μενού. Για τον Πέιτζ τα είπαμε ήδη... δεν πάει να είναι κάποιος κουλός κιθαριστικά (γιατί ο Edge τι είναι παρεπιπτόντως - άλλη περίπτωση ταλέντου εκείνος), το οποίο και πάλι είναι υπερβολή, καθώς έχει τις καλές - στουντιακές - στιγμές του (πχ το λιτό και περιεχτικό σόλο στο κορύφωμα του Stairway to Heaven είναι δείγμα κιθαρίστα με μουσικότητα), όταν κάποιος έχει αφήσει στην ιστορία ένα Kashmir, μας κοιτάει από απόσταση και χαμογελάει σαν μη κοινός θνητός ένα πράγμα.

 

Μπορεί λοιπόν οι Ζέπελιν στα λάιβ να μην έβγαζαν απόλυτα το ηχητικό μεγαλείο των στουντιακών εκτελέσεων, όμως δεν ήταν και πάλι για τα μπάζα... Ήταν άλλωστε και εποχή έντονου πειραματισμού για τις περισσότερες μπάντες, και αυτό στις λάιβ ηχογραφήσεις ήταν πασιφανές.

 

Από κει και πέρα και γώ τη σήμερον ημέρα λάιβ των Ζέπελιν δεν θα βάλω να ακούσω, για αυτό υπάρχουν άλλες μπάντες πιο σύγχρονες και με δικό τους "μεγάλο" ήχο ζωντανά, πιο ταλαντούχες σε αυτό το κομμάτι επίσης (πχ και το αντίπαλο δέος Purple διαχρονικά ήταν πάντα πάρα πολύ δυνατοί στο λάιβ - ανεξάρτητα περιόδου και μελών - , κατ'εμέ δυνατότεροι των Ζέπελιν)... και γενικότερα συγκριτικά με άλλα ήδη μουσικής, λίγες είναι οι μπάντες στη ροκ που πραγματικά μπορούν να σταθούν σαν live performers δίπλα στα λάιβ που έκαναν και κανουν τέρατα της funk, rnb, jazz, latin, pop κλπ...  

 

είτε επειδή η δεξιοτεχνία και η μουσικότητα είναι σε άλλα επίπεδα...

 

 

DeJohnette, Hancock, Holland, Metheny - Shadow Dance Part 1

 

είτε επειδή το groove και το ταλέντο είναι σε απλησίαστα επίπεδα...

 

Stevie Wonder and Ray Charles living for the city

 

 

είτε επειδή ο επαγγελματισμός είναι σε άλλα επίπεδα...

 

Christina Aguilera - 03-Back In The Day - Live Back To Basics DVD HD

 

The Beyoncé Experience - Naughty Girl

 

και συνδυασμοί των από πάνω. Βέβαια υπάρχουν και οι μάγκες...

 

 

Ανyway, καλα και αγια αυτα που λεει ο Vai, αλλα θα προτεινα σε μερικους αντι να ακουνε/διαβαζουν τις γνωμες τριτων, διασημων ή μη, να ακουσουν καμια δισκογραφια παραπανω και μερικες μπαντες παραπανω και κανενα μουσικο ειδος...παραπανω :P και να αρχισουν να κρινουν απο μονοι τους το ποιος τελικα ηταν τι και να αναθεωρησουν αποψεις και ακουσματα και και και...

 

Πολύ σωστά αυτά που προτείνεις... Ελπίζω να πηγαίνουν εκεί που πρέπει όμως.

 

πλεον αρκετα αντικειμενικη συμφωνα με τα ακουσματα μου ολα αυτα τα χρονια.

 

Αντικειμενικότητα με βάση προσωπικά ακούσματα δεν πολυϋφίσταται, καθώς ο καθένας μάλλον θα επικαλεστεί την προσωπική του αντικειμενικότητα, η οποία μάλλον κάπως αλλιώς λέγεται. Το παν είναι να μην επικροτείται η ημιμάθεια, και δυστυχώς αν δεν συναντήσεις τον άλλον από κοντά είναι δύσκολο να καταλάβεις μέσω του γραπτου λόγου του σε ένα φόρουμ τι "κουκιά σπέρνει".

 

Πολλά είπα. Άντε καλή Ανάσταση να έχουμε με το καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επιμενω στο τι να κλασουν οι zeppelin μπροστα στους ΥΕS,GENESIS,THE WHO ,ELP,JETHRO TULL

.Αν δεν βαριεσαι και ψαξεις στο ΤUBE ακουσε και τις αλλες μπαντες LIVE .

Το αυτι σου δεν δουλευει καλα μου φαινεται δεν ακους τα φαλτσο πατηματα του page ;

Αν δεν ηταν το διδυμο ΒΟΗΝΑΜ-JONES να κραταει οι αλλοι δυο ξεφευγανε πολυ ...tragic. :'( :'(

Mηπως δεν εισαι μουσικος; (εννοω να εχεις δουλεψει μουσικος οχι ενα LIVE ΤΟ ΧΡΟΝΟ και καθαρισαμε;) γιατι μου κανει εντυπωση οτι δεν ακους καλα  :oαλλα και την διαφορα στο παιξιμο απο τις αλλες μπαντες που κατα την γνωμη σου εχουν μια καραβια κλανιες να φανε απο τους zeps.

Στο χωριο μου λενε :οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια  :P

Καλη Ανασταση και" ο εχων ωτα ακουει ακουετο "

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως δε εχω φτασει ακομα στο επιπεδο να κρινω τον Page σαν κιθαριστα,αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι οταν ξεκιναω να μαθω κομματια οπως το stairway τρεμουν τα χερια μου!!!

 

Επισης απο ολα τα βιντεο που βαζετε ενα συμπερασμα βγαινει.Ποσο τεραστιος frontman ειναι ο Plant!!!!

Slow must go on....!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου