Προς το περιεχόμενο

Musikmesse 2012 Consoles mini report!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια που είμαστε στον απόηχο της μεγαλύτερης μουσικής έκθεσης στον κόσμο, είπα να ανοίξω κάτι σχετικό και να σας αναφέρω 2-3 πραγματάκια από αυτά που πρόλαβα να δω και να γευτώ, πάντα στον χώρο του recording. Αυτή τη χρονιά ευτυχώς ήταν στημένα αρκετά μηχανήματα και έτοιμα για τεστάρισμα οπότε μπορώ να πω ότι ήμουν σε μια τεράστια ...παιδική χαρά. Σε ότι δοκίμασα, έβαλα τα δικά μου ακουστικά για να βελτιώσω την αντικειμενικότητα της γνώμης μου ως προς ..τον εαυτό μου και όπου μπορούσα, έβαζα δικό μου player. Λοιπόν...

 

Custom75 Powered by Neve. Μια γνήσια κονσόλα neve που κατασκευάζεται στην Neve Αυστραλίας αλλά δεν είναι στην “επίσημη” σειρά της  Αγγλικής. Στο site υπάρχει configurator όπου ο πελάτης μπορεί να την παραγγείλει με πολλές παραλλαγές, εξ' ου και το custom του ονόματος. Αυτή που δοκίμασα ήταν 32 καναλιών και ήταν ήδη πουλημένη σε κάποια Sae. Το signal path αποτελείται από 1073 preamp, 1081 eq και optional 2254 compressors στο master. Επίσης έχει 2 buses, ένα “vintage” και ένα transparent.

Όταν έβαλα τη μουσική μου και τα ακουστικά μου παρατήρησα ότι είχα πολλά μεσαία στα αυτιά μου. Η “παρεξήγηση” εν μέρη λύθηκε αφου τα μόνα διαθέσιμα trs inputs ήταν DI και όχι line ins (τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο με multipin). Tώρα, το πόσο πολύ θα καθάριζε αυτό που άκουγαν τα αυτιά μου, αν είχα συνδεθεί με τα κανονικά line, μένει να διερευνηθεί. Το σίγουρο είναι πως μόλις ανέλαβε δράση το 1081, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν δραστικά και το χαμόγελο άρχισε να σχηματίζεται πάνω μου. Δυστηχώς δεν δοκίμασα 2254 ή κάτι άλλο αλλά η συνολική εικόνα ήταν θετική και αν η αρχική πηγή ακουγόταν καλύτερη (εύχομαι ότι ήταν ένα απλό impedance mismatch) θα χοροπηδούσα από τη χαρά μου.

 

ΑPI 1608. Μια συνάντηση που δεν πίστευα ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος αλλά να όμως που έγινε προς μεγάλη μου χαρά. Το σκαμπώ με περίμενε μπροστά της μαζί με 16 επιστροφές από daw και 2 θηριώδη ηχεία έτοιμα να “λαλήσουν”. Έκλεισα τα mains, συνέδεσα τα ακουστικά μου και ξεκίνησα έναν ποταμό από 550 και 560 eq tweaking για το επόμενο 20άλεπτο που ήταν σκέτος παράδεισος. Χωρίς να έχω ξανακουμπήσει Api, περίμενα να ακούσω έναν αρκετά πιο smooth στα χαμηλομεσαία, ήχο, όμως ήταν ευχάριστο το γεγονός πως, συχνοτικά, το πεδίο ήταν γεμάτο χωρίς πολλά “στρογγυλέματα”, ο ήχος είχε “σίδερο” χωρίς κενά και φυσικά τα συγκεκριμένα eq κάναν θαύματα και με πήγαιναν όπου ήθελα. Γυρνώντας στα main μετά, το αποτέλεσμα μου ακουγόταν παραπάνω από ..ερεθιστικό. Συνολικά η κονσόλα είναι υπέροχη αν και υπερτιμημένη στα 45-50Κ€, τιμή που θα ήταν πιο λογική αν η κονσόλα ήταν ..2408

 

Audient ASP4816. Mία ελκυστική οπτικά κονσόλα που όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να με κερδίσει πουθενά. Πλαστικός ήχος, eq υποφερτό μόνο σε subtractive mode. Aυτά έφταναν για να με κάνουν να συνεχίσω το ψάξιμο μετά από 5 λεπτά σύνδεσης μαζί της. 10Κ€ πεταμένα κατά τη γνώμη μου. Μακριά.

 

SSL X-desk+X-Panda. Πολύ καλή λύση για όποιον θέλει να “χτίσει” σταδιακά ένα υποκατάστατο SSL κονσόλας σε πολύ λογική τιμή. Στο συγκεκριμένο combo, αυτό που ήθελα να δω ήταν αν υπήρχε η χαρακτηριστική ssl σφραγίδα και όντως υπήρχε σε πολύ χαμηλή τιμή κιόλας (4.5-5Κ€). Το πολυκάναλο playback που έπαιζε, είχε το χαρακτηριστικό ssl transparency με την μικρή έμφαση στα μεσαία χωρίς να σκληραίνει ποτέ αλλά και χωρίς να στρογγυλεύει ποτέ στα μπάσα, πάγιο μειονέκτημα του ssl ήχου κατά τη γνώμη μου. Αν είχε eq θα ήταν θανατηφόρο ακόμη και με άλλα τόσα χρήματα. Μπορεί να συνεργαστεί όμως άψογα με Χ-rack, οπότε μπορεί κάποιος εύκολα να χτίσει όπως είπα μια ssloκαστομιά για πάρτη του! Highly recommended!

 

Allen & Heath GS-R24M. Η κονσόλα που (δεν) ήθελα να ακούσω. Έβαλα βαριεστημένα το playback μου και τα ακουστικά μου μιας και είχε περάσει η ώρα και μας περίμενε το αεροπλάνο το ίδιο βράδυ. Περιμένοντας να ακούσω κάτι σε Audient και χειρότερα, “ξύπνησα”αμέσως. Πεντακάθαρο και ΕΥΗΧΟ Playback με γλύκα στα χαμηλά και χαμηλομεσαία χωρίς να ενοχλεί από ξύλινο ήχο πουθενά και χωρίς να κλέβει presence και γλύκα από τις παραπάνω περιοχές. Λέω, δεν μπορεί, η “φάβα” θα είναι το eq. Αμ πως, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος. Τέλειο προσθετικό shelving 80Hz που δεν έδινε βρωμιά ούτε καν στο τερμάτισμα. FULL παραμετρικά στα χαμηλομεσαία (από 18Ηz παρακαλώ!) και τα μεσαία και shelving ψηλά. Με eq 20 δευτερολέπτων δεν πίστευα ότι αυτό το board είναι ικανό για τέτοιο αποτέλεσμα. (δεν αναφέρομαι στις υπόλοιπες “τρελές” δυνατότητες γιατί όπως θα έχετε καταλάβει, με ενδιαφέρει μόνο ο ήχος). Αν ψάχνετε κονσόλα στην κατηγορία των 5-8κ οφείλετε στον εαυτό σας να ακούσετε την Α&Η. Δεν παίζεται.

Δεν είναι τυχαίο πως ο σχεδιαστής της είχε ανακατευτεί στο παρελθόν με την focusrite forte και με τον Neve. (λεπτομέρειες που έμαθα από συζήτηση με τον chief του περίπτερου αφού έπαθα πλάκα με τον ήχο της)

 

Αυτά τα ολίγα με τις κονσόλες. Ραντεβού ελπίζω του χρόνου.

 

ΥΓ. Για όποιον δεν ξέρει το μέγεθος της έκθεσης, συμπεριέλαβα μια φωτογραφία από το κτίριο 9 (από τα 11 που υπάρχουν) για να πάρετε μια ιδέα! Τhis is a Big Mother Funker!!

Cheers!!!!!!!!!

custom75by_Neve.thumb.jpg.9778fa09405ebae7e1fbde4423526c5f.jpg

api_1608.thumb.jpg.b83c4d11a714cb0b7c8fca5c5ba21fce.jpg

custom75byNeve1.thumb.jpg.25165cbfbc30b82002e8c2897ee79bff.jpg

Musikmesse_No9_building.thumb.jpg.f895503940554c9f18e4288538ad6bb1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Μπράβο βρε harry! Ωραία μας τα είπες.

Μα που θυμήθηκες τέτοιες λεπτομέρειες περιγραφής ως προς τον ήχο;

Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία αφήγηση / ενημέρωση.

Του χρόνου θα σε έχω απο δίπλα στο Hall 9. ;)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:o :o :o

Ο Διακογιαννης περιγραφει...κονσολες!

 

Καλο το pc αλλα..αυτη η αρρωστια με τα ΠΟΛΛΑ knobs και faders δε θα μας φυγει ποτε.. :-[

 

Σ ευχαριστουμε!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

harry: Άλλη φορά να λες τίποτα όταν πηγαίνεις Φρανκφούρτη...  :P Μπας και πιούμε και καμμιά μπύρα μαζί ρε αδερφε, γιατί οι Γερμανοί, και πίνουν (ΠΑΡΑ) πολύ αλλά και μιλάνε Γερμανικά τα γαϊδούρια μεταξύ τους...  :-X

 

Φοβερό review!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του χρόνου θα σε έχω απο δίπλα στο Hall 9. ;)

 

Μακάρι να μπορέσουμε Yameth!

 

 

Καλο το pc αλλα..αυτη η αρρωστια με τα ΠΟΛΛΑ knobs και faders δε θα μας φυγει ποτε.. :-[

 

Σ ευχαριστουμε!

 

 

Άσε και πριν λίγους μήνες τις έβριζα σε άλλο thread γιατί ήμουν απογοητευμένος με την Toft. Πήρα τα πάνω μου όμως! ;). Η επαφή με τα κουμπάκια είναι άλλο πράμα ρε παιδί μου!

 

harry: Άλλη φορά να λες τίποτα όταν πηγαίνεις Φρανκφούρτη...  :P Μπας και πιούμε και καμμιά μπύρα μαζί ρε αδερφε, γιατί οι Γερμανοί, και πίνουν (ΠΑΡΑ) πολύ αλλά και μιλάνε Γερμανικά τα γαϊδούρια μεταξύ τους...  :-X

 

Θα σε πω, θα σε πω! Όσο πιο θολές είναι τόσο πιο πολύ σε θολώνουν οι άτιμες. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου