Προς το περιεχόμενο

Fret Buzz - Ibanez Rg Premium


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

 

Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου η νέα μου Ibanez Premium RG870QMZ-HVV.

Η κιθάρα ήρθε με 9αρες χορδές σε κούρδισμα Εb. Την ίδια μέρα άλλαξα τις χορδές σε 10αρες και κούρδισμα E standart. Να σημειώσω πως άλλαζα μία μία τις χορδές. Την σέταρα, έφερα δηλαδή στο σωστό ύψος τη γέφυρα, ο λαιμός ήταν ολόισιος, η κιθάρα δεν ξεκούρδιζε που να την χτυπούσες χάμω και πουθενά δεν τάσταρε και ας είχα αρκετά low action. Άψογη τεχνικά με λίγα λόγια.

 

Την επόμενη μέρα όμως θα την πήγαινα σε έναν φίλο μου για να αντικαταστήσω τους 2 stock μαγνήτες με crunch lab + liquifire. Αναγκάστηκα να βγάλω όλες τις χορδές μόνο από τη γέφυρα (Για να τις ξανα έβαζα). μπλοκάραμε το τρεμολο με έναν αναπτήρα κάναμε τη δουλειά μας μια χαρά όλα. Όταν όμως ξανα έβαλα τις χορδές ξαφνικά η κιθάρα τάσταρε στις χαμηλές E και A σε όλα τα τάστα και στις ανοιχτές η E αν έβαζες λίγο δύναμη.

 

Σκέφτηκα να ανεβάσω το action αλλά ήταν ελάχιστη η βελτίωση και δεν παιζόταν και η κιθάρα, οπότε δεν είναι αυτό. Μετά χαλάρωσα λίγο τον λαιμό, πολύ λίγο όμως, και ύστερα απο 2 ώρες σαν να ψιλοέφτιαξε αλλά ακόμα υπάρχει πρόβλημα..

 

Πείτε μου τι κάνω λάθος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξεις τις οδηγίες set up που είναι sticky στο forum. Στο youtube θα βρείς και εκεί αρκετά πράγματα, απλά βάλε "guitar neck relief" και θα σου βγάλει διάφορα.

 

Χοντρικά πάντως ρύθμισε τη βέργα έτσι ώστε όταν πατάς την ίδια χορδή στο πρώτο και το τελευταίο τάστο να αυτή να έχει κάποιο μικρό διάκενο στο 7ο τάστο (ξεκίνα περίπου από το μισό της διαμέτρου της). Αν ακουμπάει το 7ο τάστο χαλάρωσε τη βέργα, αν αντίθετα έχει πολυ μεγάλο διάκενο σφίξε τη βέργα και μετά κατέβασε ανάλογα τη γέφυρα μέχρι εκεί που σε βολεύει.

 

Λογικά πάντως λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου των νέων χορδών και του πιο ψηλού τονικά κουρδίσματος θα ισχύει η δεύτερη περίπτωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μαγνήτες που έβαλες να υποθέσω ότι είαι πιο δυνατοι απο τους στοκ έτσι; Υπάρχει περίπτωση να τραβάνε τις χορδές περισσότερο. Μια σκέψη...

 

Όπως και να χει σετάρεις ξανά την κιθάρα.

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί με την αλλαγή χορδών και τις απανωτές αλλαγές να ήρθε τώρα σε μια ισορροπία το μπράτσο. Η αλλαγή από 9αρες και Μιb σε 10άρες και Mι είναι μεγάλη για ένα τέτοιο μπράτσο και θέλει λίγο καιρό να τη συνηθήσει. Επίσης, η αφαίρεση/χαλάρωση των χορδών για την αλλαγή μαγνητών του έδωσε ένα καλό "σοκ".

  Οι ibanez εχουν λεπτό κι ευαίσθητο μπράτσο και δε δέχονται συχνές αλλαγές (βάλε, βγάλε χορδές κι αλλαγή gauge) με άνεση. Επίσης, η αλλαγές θερμοκρασίας κι υγρασίας τις επηρεάζουν (σε extreme αλλαγές βέβαια).

Άλλο θέμα μπορεί να είναι το τρέμολο: σίγουρα ήρθε στην ίδια θέση με πριν? Κουνήθηκαν τα studs ή τα βαγονάκια?

Με ένα καλό σετάπ, το σωστό relief και action, θα γίνει μια χαρά η κιθάρα. Απλά δε θέλει σύντομα άλλες μεταβολές σε κούρδισμα-χορδές.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου