Προς το περιεχόμενο

Re-Finishing


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα guys,

Πως παει; Θα πάτε στην συναυλία του OZZY; λέτε αν καταφέρω και πάω δίπλα στην εξέδρα και ζητήσω απο τον Zakk την κιθάρα του να μου τη δώσει   ;); Ας μπω στο θέμα( έχω ανοίξει πολλά topics μην Απορειται απλά είμαι γεμάτος όρεξη για δουλειά). Έχω μια παλιά Yamaha EG-112 και είναι λίγο χτυπημένη με πσιλο σπασμένο pickguard και θέλω να της αλλάξω το χρώμα απο μαυρο σε κόκκινο και το pick guard απο άσπρο σε μαυρο δηλαδή το αντίθετο απο αυτο GRG250DX_BKF_1P_01.png . Αυτο που θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε αναλυτικά όσο μπορείτε την διαδικασία απο το <<ξεβαμα>> μέχρι το γυάλισμα(άaα και τι θα χρειαστω;) Το όλο projectακι το κάνω για να αρχίσω να μαθαίνω μιας και κάνω μια κιθαριτσα from scratch.

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ μεγάλο θέμα που χρειάζεται και αρκετό διάβασμα.

 

Κάνω ακριβώς το ίδιο αυτό το διάστημα και σαν πρώτη συμβουλή έχω να πω: ΥΠΟΜΟΝΗ!

Ξεκινώντας: πάρε διάφορα νούμερα γυαλόχαρτα και ένα τριβείο. Με λίγο ψάξιμο (δε θα κάνω διαφήμιση) μπορείς να βρεις σε καλή τιμή.

Δες πρώτα αυτά:

http://www.guitarattack.com/mattocaster/monterey/monterystrat3.htm

 

http://www.tundraman.com/Guitars/Finish/index.php

 

Γενικά κάποια υλικά που θα χρειαστείς.

Γυαλόχαρτα: Νο.120/ 240/ 400/ 600/ 800/ 1000/ 1500/ 2000. (Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά όσο πιο σταδιακά και βαθμιαία το κάνεις τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα). Τρίβεις με τη σειρά όπως είναι τα νούμερα.

Όταν πλέον θα έχει μείνει το ξύλο (προσπάθησε να είναι όσο πιο λείο γίνεται) πέρνα το με ένα πανί με λίγο νέφτι να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Στη συνέχεια με λίγο ξυλόστοκο θα διορθώσεις όλα τα μικροελαττώματα που σχεδόν σίγουρα θα προκύψουν.

Στο σημείο αυτό θα καλύψεις όλα τα cavities του σώματος με κάποια ταινία ώστε να μην πάει χρώμα σε σημεία που δεν πρέπει (ειδικά στο neck pocket).

 

Βάψιμο: Θα βρεις το χώρο πρώτα όπου θα εξασφαλίσεις ότι την ώρα που θα βάφεις δεν θα επικάθονται σωματίδια, λόγω αέρα, στο σώμα της κιθάρας. Κάνε κάνα-δυο πρόβες σε κάποιο άλλο ξύλο πρώτα. Τώρα θα περάσεις το αστάρι. Το πόσα χέρια θα χρειαστεί θα το κρίνεις εσύ γιατί οι απόψεις διίστανται. Εγώ πέρασα 3. Όσο χρόνο και να γράφει ότι χρειάζεται για να στεγνώσει καλό είναι να περιμένεις όσο περισσότερο μπορείς. Τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια με 800, 1000, 1500. Πολύ προσοχή ειδικά στις καμπύλες.

 

Μετά θα περάσεις το χρώμα με την ίδια διαδικασία. Πριν βάψεις το σώμα κάνε πάλι κάποιες δοκιμές γιατί τα χρώματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται στις συσκευασίες. Καλό θα είναι ανάμεσα στα χέρια να περιμένεις ακόμα περισσότερο από ότι για το αστάρι και να κάνεις ακόμα καλύτερο τρίψιμο. (Μην  πανικοβληθείς από την όψη που θα παίρνει το χρώμα με το τρίψιμο).  

Για το γυάλισμα δεν  μπορώ να πω ακόμα γιατί πολύ απλά δεν θέλω να δίνω συμβουλές χωρίς να το έχω κάνει ακόμα. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να προλάβω να ασχολήθώ ώστε να μπορέσω να συμπληρώσω και τα υπόλοιπα βήματα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προτεινω να μην το κανεις...

 

το γυαλοχαρτο δεν ειναι καλη λυση γιατι θα φας και ξυλο οσο και αν προσπαθησεις να το αποφυγεις..αν το κανεις με το χερι...καλη τυχη! γιατι πολυ απλα θα κουραστεις παρα πολυ να τριβεις!

 

Περα απο αυτο θα ταλαιπωρηθεις, θα κανεις κανα λαθος και θα σου βγει μαπα το καρπουζι.

 

ολα αυτα τα υλικα θα σου κοστισουν οσο να στην βαψει καποιος επαγγελματιας.

 

τωρα αν μπορεις/θες να ρισκαρεις να χαλασει η κιθαρα ή το αποτελεσμα να μην σου αρεσει, τοτε καντο!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μετα απο 2 αποτυχυμενες προσπαθειες μια συμβουλη θα σου δωσω, το συγκεκριμένο φορουμ εχει ολη την γνωση που θα χρειαστει να εχεις, απλα διαβασε πολυ πριν πιασεις το γυαλοχαρτο φιλε μου μην παει ακλαφτη η κιθαρα.

εγω την επομενη θα την παω σε μαστορα παντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην είστε αποθαρρυντικοί ρε παιδιά.

Είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία τελείως διαφορετική από το να την κάνει μάστορας.

Εγώ σιγά σιγά με το γυαλόχαρτο την έκανα τέλεια. Αν δεν υπάρχει βιασύνη δεν γίνονται λάθη. Αν τώρα θες να το κάνεις σε 5 μέρες θα ξεκινήσεις με κιθάρα και μείνει μαντολίνο.

Όσο για τα λεφτά εμένα προσωπικά τα υλικά μου κόστισαν 60 E μαζί με το τριβείο. Το αν είναι πολλά ή λίγα είναι κάτι υποκειμενικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ημαστε αποθαρρυντικοί, ρεαλιστες ειμαστε το να καταστρεψεις ενα μουσικο οργανο για μενα ειναι σκατα, καλυτερα χάρισε το σε ενα παιδακι μαζι με ενα βιβλιο που σου περισευει  ;D ;D ;D

 

Αυτο ειναι η συμβουλη:

μια συμβουλη θα σου δωσω, το συγκεκριμένο φορουμ εχει ολη την γνωση που θα χρειαστει να εχεις, απλα διαβασε πολυ πριν πιασεις το γυαλοχαρτο φιλε μου μην παει ακλαφτη η κιθαρα.

 

Το υπολοιπο ειναι η εμπειρια που για εμενα δεν ηταν και η καλυτερη,

τωρα μπορεις να μου πεις: εισαι αμπαλος, μπορει ναι...

 

παντως ουτε χορο για να κανω κατι τετοιο ειχα, ουτε τα καταλληλα εργαλεια πλην τριβειου και χαλασα 2 οργανα οποτε για μενα αν την εχει βαρεθει παει σε ενα μαστορα και του την βαφει, τωρα αμα εχει ορεξη και χρονο μετα απο ξεκοκαλισμα στο φορουμ θα εχει ενα μετριο αποτελεσμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τελεια να μην γινει τουλαχιστον θα την εχει φτιαξει μονος του!

Αλλωστε λεει : "εχω μια παλια yamaha egκατι"  ;)

Με το λινκ του marathon θα εισαι οκ!

Το πολυ πολυ να μην σου αρεσει και να την ξανατριψεις ;D

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Rockers ευχαριστω για όλα. Το θέμα όμως δεν είναι να την πάω σε ειδικό γιατι δεν θέλω να της αλλάξω χρώματα επειδή την βαρέθηκα αλλα για να μάθω και να μπαίνω σιγά σιγά στο club το DIY.

Guitars:

Yamaha EG112

Yamaha PAC120

Epiphone Les Paul Custom

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου