Προς το περιεχόμενο

Γιατί έχω καθυστέρηση με Cubase 5 και κάρτα ήχου;


Nikos1204

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους. :) Διαθέτω την κάρτα ήχου Behringer x1204 usb (http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x1204_usb.htm) και το πρόγραμμα steinberg cubase 5. Όταν ηχογραφώ υπάρχει καθυστέρηση στην επιστροφή ήχου απ' το πρόγραμμα στα monitors. (Δηλαδή όταν παίζω για παράδειγμα κιθάρα ακούω αρχικά τον φυσικό της ήχο και μετά από περίπου μισό δευτερόλεπτο ακούω την επιστροφή του ήχου της στα monitor). Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε yameth ύστερα από πολλές μέρες πειραματισμών, τελικά κατάφερα να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα εκμεταλλευτω κι εγω το θεμα για να ρωτησω το εξης.

 

το latency που εχω εγω στο cubase το οποιο λειτουργω με την tascam U122 ειναι απειροελαχιστο. ομως δεν παυει να ειναι αισθητο οταν γραφω οργανα. απο την ωρα που βαρας τη χορδη μεχρι να ακουστει στα ακουστικα εχει μια καθυστερηση. απειροελαχιστη βεβαιως αλλα εχει. Στις ρυθμισεις της καρτας ηχου εχει ας πουμε normal latency medium latency κλπ μα τιποτε απο αυτα δε διωχνει αυτη τη νανοκαθυστερηση. θα μπορεσω κι εγω να κανω δουλεια με το ASIO4ALL??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να είμαι γνώστης της κάρτας ήχου που έχεις 2 τρόποι υπάρχουν για να εξαφανίσεις ή να μειώσεις το latency:

 

1ος κάνεις κλικ το direct monitoring και δεν έχεις καθόλου καθυστέρηση (δεν θα έχεις καθόλου όμως τα εφέ του cubase κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης)

 

Cubase-device-setup-2.jpg

 

 

2ος κατεβάζεις τα buffer (στο 256 ή και πιο κάτω) μέχρι το σημείο που αντέχει ο υπολογιστής σου. Το ASIO4ALL? μάλλον δεν θα βελτιώσει τίποτα αλλά δεν χάνεις αν δοκιμάσεις.

 

windows-7-us-122-cp.png

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου