Προς το περιεχόμενο

Ψύξη για Q6600


haryy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημέρα παιδιά, έχω πρόβλημα με την stock ψύξη του Q6600. Προτείνετε κάτι φτηνό (<=30€) και ΑΘΟΡΥΒΟ PLEEEASE!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να μην τσιγκουνευτείς 10-15 ευρώ παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Q6600 βγάζει αρκετή θερμότητα και είναι προτιμότερο να μην αντιμετωπιστεί με μια φτηνή ψύκτρα αλλά με κάτι πραγματικά αξιόλογο. Στην αγορά υπάρχουν αρκετές καλές ψύκτρες και εγώ προτείνω Schythe Infinity και Zalman 9500 (ή και 9700 αν περισσέυουν φράγκα). ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θόρυβο ισχύει ότι μεγαλύτερος ανεμιστήρας > μικρότερη περιστροφική ταχύτητα για επίτευξη δεδομένης ροής αέρα > λιγότερος θόρυβος.

Με αυτή τη λογική προτίμησε ψύκτρες (που είναι λίγο τέρατα βέβαια) με 12x12 cm ανεμιστήρα με όσο το δυνατόν λιγότερες στροφές. Προσωπική εμπειρία έχω από την Thermaltake Big Typhoon με ρυθμιζόμενες στροφές, πάντα έχω τη χαμηλότερη ρύθμιση και δεν είχα ποτέ προβλήματα ψύξης, ενώ ο θόρυβος είναι αμελητέος...

 

Ξεφεύγει σε τιμή αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αξιόλογες λύσεις και με λιγότερα. Τέλος θα ήθελα να πω να τσεκάρεις και τους υπόλοιπους ανεμιστήρες στο κουτί σου γιατί αρκετά συχνά στο θόρυβο συνεισφέρουν πιο πολύ οι υπόλοιποι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλημέρα παιδιά, έχω πρόβλημα με την stock ψύξη του Q6600. Προτείνετε κάτι φτηνό (<=30€) και ΑΘΟΡΥΒΟ PLEEEASE!

 

Φίλε μου δυστυχώς δεν παίζει κάτι ΚΑΛΟ και πραγματικα ΑΘΟΡΥΒΟ σε τέτοια τιμή... ακόμα και να λέει πως είναι αθόρυβος, αν δεις κάτω από €30-40, να σε βάλει σε σκέψεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά,απλά θέλω ίδια ψυκτική ικανότητα αλλά λιγότερο θόρυβο.

Εντάξει αν είναι 40 και δεν είναι 30 οκ αλλά μην ξεφύγουμε παραπάνω :-\

 

Ο typhoon φαίνεται καλός με τον 12άρι του,αλλά θέλει ξήλωμα όλο το κομπιούτερ,υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να κουμπώνει χωρίς ξήλωμα? (το σκέφτομαι πάντως να τον χτυπήσω)

 

O scythe φαίνεται καλός,αλλά επειδή σκέφτομαι να καταργήσω τους 12άρηδες εισαγωγής-εξαγωγής που έχω, θα προτιμούσα έναν κάθετο ανεμιστήρα που να φέρνει μέσω τούνελ,δροσερό αέρα από το πλαινό καπάκι κάθετα προς τον επεξεργαστή.

Δηλαδή θέλω να μείνω με ένα ανεμιστήρα στο κομπιούτερ αλλά να ψύχεται αποτελεσματικά η cpu.Αν σκέπτομαι λάθος διορθώστε με.

 

Υγ. Θα ψωνίσω σε 2 ώρες οπότε βοηθήστε μην κάνω "πατάτα" :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο εισαγωγής από μπροστά είναι must. Ψύχει το(-ους) σκληρό(-ούς) και διατηρεί τη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τα υποσυστήματα σε normal επίπεδα. Αν σε ενοχλεί αντικατέστησε τον με κάποιον καλύτερης ποιότητας. Ο εξαγωγής δεν είναι εντελώς απαραίτητος, αλλά πάλι καλό είναι να υπάρχει. Αν έχεις κάποιο πρόγραμμα για monitoring θερμοκρασιών απενεργοποίησε τους και δες πως πάνε...

 

Δυστυχώς δεν ξέρω κάποια ψύκτρα που να μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς ξήλωμα της m/b, όλοι οι κατασκευαστές για να μπορούν να μοντάρονται σε διαφορετικά socket επιλέγουν διάφορες "περίεργες" λύσεις τοποθέτησης...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ ρε παιδιά που κολλάτε.Αν δείτε το κουτί μου θα φρίξετε.Ακούγετε σε όλο το σπίτι και πάλι τπτ δεν κάνει.Βασικά να ρωτήσω κάτι.Το αρκετά αθόρυβο σε τι χρησιμεύει?Μήπως κάνουμε ηχογραφήσεις σε χύμα χώρο?Αυτό και καθόλου θόρυβο να μην έχουμε πάλι δεν γίνεται λόγω ακουστικής ετσί?Αν παλι θέλουμε να γίνει αυτό κοιτάμε σε καμμια φτηνή υδρόψηξη, κάρτα γραφικών με παθητική ψύξη,chipset επίσης με παθητική και τελιώνουμε.Λύση αθόρυβη με τα ανεμιστήρια απ' ότι μου χει δείξει η εμπειρία μου δεν υπάρχει.Απ την άλλη ο θόρυβος που βγάζει είναι καλός όταν δεν σε πιάνει ύπνος γιατί είναι φυσικό υπνωτικό  :P .Αν έχετε και μεγάλο κουτί ΄βαλτε τους σκληρούς με όσο το δυνατόν πιο πολύ απόσταση μεταξύ τους γιατί και με τα μεγάλα ανεμιστήρια πάλι τπτ δεν γίνεται.Στην τελική δεν πρόκειτε να χαλάσει πρίν την ώρα του απο τη θερμοκρασία γιατί είναι φτιαγμένος να την αντέχει.Αν δεν την άντεχε θα είχε απ τη μάνα του ψύξη.Τελικά ότι παίζει για καλύτερη ψύξη είναι για overclocking και τπτ παραπάνω.

 

Γνώμη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tελικά πήρα το scythe andy samurai master

PER.807909.jpg

 

το οποίο τρέχοντας στις 900 στροφές κρατάει τον Q6600 (3100Ghz) στους 34 βαθμούς από 38 που είχα πριν και είναι τελείως αθόρυβος.Πολύ καλός.

Έβγαλα τον ανεμιστήρα εξαγωγής, άφησα τον ανεμιστήρα εισαγωγής και τον έριξα στα 5volt,όπως επίσης έκανα και μια μετατροπή στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού όπου του έδωσα τροφοδοσία από παροχή από έξω από το τροφοδοτικό πάλι με ειδικό καλωδιάκι 5volt και τώρα μπορώ να γράφω μια χαρά!

Τέλος, δεν έβγαλα μητρική γιατί κουμπώνει από πάνω!

 

Τhanks για τις προτάσεις σας παιδιά.

 

Υγ.Trigga στο σπίτι δεν έχω booth για να γράψω όπως και πολλοί άλλοι.Οπότε ένα όσο το δυνατόν αθόρυβο pc χρειάζεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Haryy, καλό θα ήταν να δεις και την θερμοκρασία των δίσκων σου και να παρατηρήσεις αν μετά τη μείωση του intake αέρα, αν αυτή αυξήθηκε.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά φτηνά αναλογικά fan-controllers και isolation mats που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου