Προς το περιεχόμενο

Service για Keyboard?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

θέλω να κάνω ένα service στο stage piano μου ( Μ-audio po keys 88 sx).

Εχει  2 προβλήματα....

 

Τα πλήκτρα C4 , D4 Δεν έχουν πλέον velocity. Οσο χλιαρά ή όσο δυνατά και να τα πατήσω, δίνουν φούλ γκάζια. Πράγμα που με αναγκάζει να να αφαιρώ το velocity γενικά από όλο το keyboard, πράγμα που σημαίνει πως παίζω φλάτ χωρίς δυναμικές.

 

Το sustain λειτουργεί μόνο τις μισές φορές. Δεν είναι πρόβλημα του πεταλιού, διότι έχω 2 πετάλια, αυτό που είχε το όργανο μέσα στο κουτί και είναι τετράγωνο και περίεργο, και ένα πιο "πιανιστικό" που αγόρασα....  Το sustain έχει πρόβλημα και με τα δύο πετάλια, άρα είναι πρόβλημα του οργάνου και όχι του πεταλιού.

 

 

Οπως καταλαβαίνεις πιάνο χωρίς δυναμικές και sustain εξ ορισμού δεν είναι πλέον πιάνο.

 

H Ελίνα που είναι η αντιπροσωπία της M-audio θα είναι κλειστή για όλο τον Αύγουστο.

 

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κάνει service κάπου στην Αθήνα?

 

Επίσης έγω ένα electronic organ, αγορασμένο το 91 νομίζω... είναι ένα Yamaha HE6. Σε αυτό η μπασοπεταλιέρα τα έχει φτύσει, καθώς κάτι "λαστιχάκια" που προφανώς έπαιζαν λειτουργικό ρόλο, έλιωσαν και τα έβρισκα στο πάτωμα καθώς οι δεκαετίες περνούσαν.  Εχουν πέσει και 4 πλήκτρα από τα κλαβιέ του.  Αν εξαιρέσουμε το οτι από τα μπάσα δεν παίρνω καθόλου ήχο, (πιστεύω πως τα λαστιχάκια σηκώνανε τα πετάλια, και τώρα που έλιωσαν και τα πετάλια πέσανε, δεν μπορούν να λειτουργήσουν) κατα τ' άλλα είναι οκ... Αλλά τι organ είναι χωρίς μπάσα.  Ο Νάκας μου είπε πως πρέπει να το λύσω και να το πάω η ίδια στην Παιανία και ΙΣΩΣ να φτιάχνεται....  (πράγμα που δεν παίζει να κάνω, κατ' αρχήν δεν έχω αυτοκίνητο και δεν αγγαρεύω άνθρωπο να μου μεταφέρει ολόκληρο όργανο).  Για το συγκεκριμένο όργανο, θέλω να πω πως είναι ΘΗΡΙΟ, και οκ... μετά από 20+ χρόνια θέλει το service Του, λογικό είναι... αλλά έχει συμπεριφερθεί άψογα.

 

Ξέρουμε κάποιον που να ξέρει και από όργανα, και που να κάνει επισκέψεις κατ' οίκον καθώς δεν μετακινείται αυτό;

 

 

ΥΓ.  Επίσης θέλω να γκρινιάξω για την M-audio...  Πρίν από το stage piano της, είχα αγοράσει ένα 88άρι midi controller της m-audio to Kestation 88 es.

 

Χάλασε μέσα σε 4 μήνες. Επειδή για να παίρνω ήχους το συνέδεα με ένα module synth παμπάλαιο της korg που είχα αγοράσει μεταχειρισμένο, φαντάστηκα πως το πρόβλημα θα ήταν το module synth.

 

Πήγα στο bon studio και πλήρωσα πολλά θεωρώ χρήματα, μόνο και μόνο για να μου πούνε πως το synth είναι μια χαρά.

 

Οπότε έφταιγε το keyboard... Το πήγα στην Ελίνα, το κρατήσανε κανα δεκαπενθήμερο, και μου είπανε πως δεν φτιάχνεται και πως θα μου δώσουν ένα νέο. ¨Ηταν από μια σειρά που βγήκε ελλατωματική.

 

Είπα, άστο... ας πάρω το stage piano τους, να είμαι σίγουρη. Το έχω τώρα 4 χρόνια νομίζω. (τα 2 λείπω Αγγλία). Το stage piano έχει χρησιμοποιηθεί ΕΛΑΧΙΣΤΑ και τα έχει ήδη φτύσει.

 

Νομίζω πως ΔΕΝ πρόκειται να ξαναγοράσω M-audio για κανέναν απολύτως λόγο.

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Για το πρώτο (Μ-audio) μπορώ να το κοιτάξω, αν θες.

Για το άλλο (organ) δύσκολο αυτή την περίοδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου