Προς το περιεχόμενο

πως μπορεις να βγαλεις ''μεγαλο'' ηχο με πεταλακια???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

νομιζω οτι καταλαβαινετε τι εννοω.

αυτην την ψευδαισθηση του ογκου και την απλας που δινουν οι πεταλιερες πως μπορει να γινει με τα πεταλακια και εναν λαμπατο ενισχυτη?

ο boogie μου εχει πολυ ωραια καθαρα και επισης μου αρεσει πολυ το bb2 & digidelay που χρησιμοποιω για τα σολο.

καποια βελτιωση που θα μπορουσα να κανω στο υπαρχον συστηματακι μου???

 

Υ.Γ. το σαββατο τελειωνω τα καθημερινα στο μαγαζι και υποσχομαι να ανεβασω κλιπακια με το σεταπ μου μεσω του sm57... :lol:

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγκεκριμενες προτασεις προς test drive?

 

αν και αφου ρωτησες θα σου πουν ενα καρο προτασεις και αλλα παιδια ακου και τη δικια μου δοκιμασε τον compressor της marshall και το flanger πεταλι της line 6

και ισως με θυμηθεις

 

http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=Compressor

http://www.line6.com/tonecore/liquaflange.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις και κανένα αναλογικό delay, κανένα Maxon ή ΕΗΧ π.χ. Συνδυάζοντάς το προσεκτικά με το digidelay μπορεί να βγάλεις αυτό το "μεγάλο", ζεστό και πλούσιο σε αρμονικές ήχο που σκέφτεσαι ιδίως στα solos. Μαζί με τον compressor θα κάνει θαύματα μαζί με ένα σφιχτό gain (είτε από πετάλι, είτε από ενισχυτή...)

 

Κατά τα άλλα μην το παρακάνεις με τα modulation fx (chorus, flangers κλπ.). Μπορεί να φθάσεις σ'ένα σημείο που τα πολλά πεταλάκια θα εξαφανίσουν τον τόνο της κιθάρας σου και θα βγάζεις ένα ήχο εντελώς "πλαστικό".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε νομίζω ότι το ζητούμενο του 'όγκου' όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον, λύνεται με ημίμετρα (IMHO) όπως το παιχνίδι με τα delay. Πρέπει να είναι 'εκεί' εξ'αρχής και αυτό σημαίνει καμπίνα 2 ή 4 μεγαφώνων και το αναγκαίο headroom ώστε να μη 'φιμώνονται' οι αρμονικές που είναι υπεύθυνες για το κατάλληλο -ψυχοακουστικό- φαινόμενο.

 

Αν βέβαια Σπύρο εννοείς την ψευδαίσθηση του ΧΩΡΟΥ, πέρα από ένα στέρεο σεταπ με δύο καμπίνες, σαφώς θα μπορούσες να παίξεις με ρυθμίσεις των delay και συμφωνώ με την άποψη για ένα καλό αναλογικό delay πετάλι. Βέβαια ίσως τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα να είχες με μια 'φέτα' (όχι τυρί) αφιερωμένη σε τέτοια εφφέ (Lexicon, etc).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι δύσκολο να πετύχεις αυτό που ψάχνεις. Φίλτατοι και αγαπητοί προλαλήσαντες, όλες οι συμβουλές είναι σωστές, ΑΛΛΑ, αν κρίνω απο το avatar ο spimav χρησιμοποιεί έναν Mark I. Αν αυτό ισχύει, τότε δεν χρειάζεσαι κομπρέσσορα μια που ο συγκεκριμένος Boogie εγινε διάσημος για το πόσο "οργανικά" κομπρεσσάρει μόνος του όσο τον υπεροδηγείς.

 

Αν ήμουν στη θέση σου λοιπόν, θα ακολουθούσα την παλιά καλή συνταγή του gain dividing οπου απλά "στακάρεις" δύο ή τρία overdrives (όχι σε ακραίες ρυθμίσεις), και παρακολουθείς ύστερα τις αρμονικές που σου έλειπαν να γεμίζουν το δωμάτιο :wink:

 

Δεν είναι όμως απλή υπόθεση να βρείς ποιά overdrives ταιριάζουν με τον ενισχυτή σου, ή ακόμη περισσότερο με τον ήχο που έχεις στο κεφάλι σου.

Υποθέτω πως δεν παίζεις metal. Αν είναι έτσι, η καταπληκτική προενίσχυση που έχει ο ενισχυτής σου ματσάρει καλύτερα με ακριβούτσικα πεταλάκια. Εγώ θα σου πρότεινα τα ακόλουθα :

 

1. Ψιλο-οικονομική λύση

Boss OD1 (ή 3) + Boss bluesdriver (+ CarlMartin Hydra)

 

2. Λιγότερο οικονομική λύση

MI Audio Blues Pro + Seymour Duncan Pickup Booster

 

3. Μάλλον "τσιμπημένη" λύση

MI Audio Crunch Box + Fulltone OCD + HBE UnoMos

 

Τώρα, αν στα παραπανω προσθέσεις λίγο delay και ανοίξεις και λίγο τον ενισχυτή (ή χρησιμοποιήσεις ένα Hotplate) σου εγγυώμαι Total Nirvana.

 

Καλό κυνήγι !!! :D :D

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν & δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τι εννοεις :oops: ( ποτε μου δεν διαπιστωσα καποια ιδιαιτερη "απλα" στον ηχο μου λογω χρησης πεταλιερας σε σχεση με τα πεταλακια,και χρησιμοποιω και τα δυο) υποθετω πως επειδη δεν εχεις delay σε πεταλι ,αυτο ειναι που σου λειπει.

Τα delay των πεταλιερων ειναι ψηφιακα οπως αλλωστε και τα περισσοτερα delay pedals ,οποτε αγοραζοντας ενα καλο digital delay πεταλι νομιζω οτι θα πετυχεις τον στοχο σου.

Πεταλια delay υπαρχουν πολλα αλλα αν θες κατι φθηνο & απλο με μπολικο χρονο (4 sec!) το DIGITECH ειναι αχτυπητο.

Μπορεις βεβαια να χρησιμοποιησεις για delay & modulation την πεταλιερα σου (BOSS GT6 δεν εχεις?) με απενεργοποιημενους τους ενισχυτες & τις καμπινες και να εισαι πριγκιπας (εχει σιγουρα καλυτερα modulation & delay απο οποιοδηποτε πεταλακι)

 

Tολη ο Mark 1 (οπως και ολη η σειρα Mark) ΑΠΑΙΤΕΙ compressor ειδικα για τα καθαρα και ειδικα αν παιζεις με μονους (πιστεψε με ξερω τι λεω :lol: τον εχω 20 χρονια..) αλλωστε ο φιλος μας δεν χρησιμοποιει το βρωμικο καναλι του αλλα πεταλακια (εχει το Marshall Βb2 & το TECH 21)

& βεβαια ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπεροδηγησεις το καθαρο καναλι του χωρις να σκοτωθεις.. :lol: (δεν νομιζω να τον εχω ανοιξει ποτε πανω απο το 3 & τον χρησιμοποιω σε ταξη Α στα 17 βαττ!!)

 

Παντως ενω και εγω εχω τον Mark 3 ποτε μου δεν εχω χρησιμοποιησει τα βρωμικα καναλια του (τα βρισκω επιεικως απαισια :oops: ) παντα τον χρησιμοποιω με πεταλια για βρωμα μια και ο εκπληκτικος καθαρος ηχος του (οπως & ολης της σειρας Mark) ειναι η τελεια ουδετερη παλετα για να ευχαριστηθεις τα πεταλακια σου :wink:

 

Ολα τα παραπανω για τον Mark ισχυουν βεβαια αν εχεις το ΣΩΣΤΟ die cast μεγαφωνο δηλ. το 250αρι EVM12L (η τον εξαιρετο κλωνο του το 400ari(!) Eminence Delta Pro) με Celestion & αλλα τετοια..αδελφιστικα ηχεια τζαμπα παει το ενισχυτακι :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υποθετω πως επειδη δεν εχεις delay σε πεταλι ' date='αυτο ειναι που σου λειπει.[/quote']

 

 

ο boogie μου εχει πολυ ωραια καθαρα και επισης μου αρεσει πολυ το bb2 & digidelay που χρησιμοποιω για τα σολο.

 

;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πω,πω οποιος βιαζεται σκονταφτει... :lol: :oops:

 

τοτε δεν μπορω να καταλάβω ποιο ειναι το προβλημα,μηπως του λειπει το ΣΤΕΡΕΟ που εχει η πεταλιερα οταν την βαζεις connect? 8O

 

γιατι προβλημα ΕΝΤΑΣΗΣ δεν νομιζω να υφισταται (ο Μark ειναι ο δυνατοτερος ενισχυτης που εχει κατασκευαστει ποτε... 8O )

 

βεβαια τωρα ειδα οτι το Digidelay το χρησιμοποιει μονο για τα σολο,οποτε ειναι απλα τα πραγματα ,θα πρεπει να το χρησιμοποιει και για τα ρυθμικα του παιξιματα :wink:

 

εγω δεν το κλεινω ποτε,το εχω μονιμα στην "αναλογικη" θεση 4 με το level στις 11 η ωρα,το feedback στη 1 & το time στη 1-2 (γυρω στα 600 ms)

 

επισης ενα ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ delay (εγω χρησιμοποιω ενα αρχαιο IBANEZ AD9) παντα ανοιχτο & ρυθμισμενο σε ενα γρηγορο slapback δινει πολυ ογκο..(παντα πριν το μακρυ delay)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου