Προς το περιεχόμενο

MixTips "Punch Your Drums In The Box" από την Sonic Ark


nikodemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Με χαρά σας ανακοινώνω την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου από μια καινούρια σειρά εκπαιδευτικών videos με τον γενικό τίτλο MixTips. Όπως και ο τίτλος φανερώνει πρόκειται για tutorial videos τα οποία έχουν ως κεντρικό άξονα το Mixing από διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις στα διάφορα επεξεργαστικά στάδια της διαδικασίας ενός mix έως πιο πολύπλοκα αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα.

 

Μια ενδιαφέρουσα πλευρά των (αυτοτελών) επεισοδίων της σειράς MixTips είναι η παρουσία σε κάθε ένα από αυτά κάποιου guest engineer ή μουσικού,που είτε θέτει το έναυσμα για την παρουσίαση και την προσέγγιση σε κάποιο θέμα είτε συμμετέχει ενεργά στο όλο project.

 

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Punch Your Drums In The Box" πραγματεύεται την προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν πιο γεμάτο , ολοκληρωμένο και '"mix ready" ήχο τυμπάνων τόσο μέσω της επεξεργασίας των επιμέρους elements ενός drum kit όσο και συνολικά σαν ένα stereo drum bus, όπως επίσης και τις δυνατότητες που έχουμε στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χώρο στον οποίο ηχογραφούμε ακόμη και όταν αυτός είναι σχετικά μικρός και "νεκρός" δημιουργώντας μια νέα ,σχεδόν τεχνητή αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική ηχητική απεικόνιση ενός μεγαλύτερου χώρου και την τοποθέτηση του drumkit σε αυτόν. Η ουσιαστική διαφοροποίηση είναι πως όλα αυτά πρέπει να επιτευχθούν με τις λιγότερες δυνατές "κινήσεις", χωρίς τεράστιες επεξεργαστικές αλυσίδες και το κυριότερο παραμένοντας εξολοκλήρου στο ψηφιακό domain και χρησιμοποιώντας συνηθισμένα "εργαλεία" και όχι εξεζητημένο ή πανάκριβο αναλογικό ή ψηφιακό gear...Φυσικά και παραμένω φανατικός λάτρης του αναλογικού ήχου και επεξεργασίας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο το συγκεκριμένο project αποτέλεσε και μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. 

 

Το όλο θέμα προσεγγίζεται σε βάθος και με λεπτομερή περιγραφή και επεξήγηση του κάθε κρίκου και επιλογής στην επεξεργασία, αναλυτικά ηχητικά δείγματα και συγκρίσεις.

 

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο συμμετέχει τόσο ως performer αλλά κατά βάση και ως εμπνευστής του θέματος "μπορώ να το κάνω γρήγορα, εύκολα και εξίσου αποτελεσματικά μένοντας αποκλειστικά μέσα στο daw?" ο φίλος και εξαιρετικός drummer ,instructor & recordist Mikael Wikman από την Σουηδία.

 

το video μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ 

http://www.thesonicark.com/product.php?item_id=25&type=product

 

στην ίδια σελίδα υπάρχει και ένα μικρό teaser preview

 

Για έναν μήνα θα πωλείται με έκπτωση 50% , έτσι μπορεί κάποιος να το αποκτήσει σήμερα με 12,30 ευρώ (από 20/11/12 θα στοιχίζει 24,60 ευρώ)

 

ελπίζω όσοι το αποκτήσετε να το βρείτε ενδιαφέρον...:)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

Προσθέσαμε ένα δωρεάν add-on video σχετικά με την επεξεργασία των tom & floor tom:

Το video είναι διαθέσιμο για όλους:

 

 

το συγκεκριμένο video αποτελεί ένα free add-on για το "Punch Your Drums In The Box" tutorial της σειράς MixTips....όσοι έχουν αγοράσει ήδη το video (ή πρόκειται να το αγοράσουν) θα πάρουν και μια extended version από το συγκεκριμένο add-on με λεπτομερές documentation όλων των παραμέτρων και ρυθμίσεων, ακριβή settings και αρκετά ακόμη....ελπίζω να φανεί σε κάποιους χρήσιμο και ενδιαφέρον και σε αυτή την κάπως πιο περιορισμένη (αλλά free  :) ) έκδοση.

 

Please use the 1080HD option  :)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου