Προς το περιεχόμενο

Mesa, Rivera, etc. on a budget!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, ψάχνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα σε έναν λαμπάτο, και μου φαίνεται τα βρίσκω σε δύο επιλογές, αλλά και μιά τρίτη που ξεφεύγει από το budget μου που είναι τα 1000 ευρω περίπου.

 

Θέλω ένα combo, με reverb, με χωριστό καθαρό και βρώμικο καναλι, με eq χωριστα στο κάθε κανάλι και με λουπα. Να παίζει καθαρά όσο πιό κοντα σε Fender (+ αξιοπρεπές headroom) και βρώμικα όσο πιο κοντα σε Marshall (πολύ πρωτότυπο αυτό το τελευταίο, ε? :oops: ). Μουσική γενικά blues/rock και hard rock. H βασική κιθάρα μου είναι Tele και η αλλη μια γιαπωνέζικη Ibanez για πιο πολύ γκάζι. Πετάλια wah, tubescreamer και delay. Aλλά η βασική παραμόρφωση πάντα από τον ενισχυτή. Παίζω σε αξιοπρεπείς εντάσεις στο υπόγειο του σπιτιού μου με playback, και τζαμάρω πότε πότε και παίζω σε κανένα παρτάκι :P , καμμιά τριανταρια ατομα maximum, αλλά ανοιχτός χώρος.

 

Λοιπόν, πιό κοντα σε ολα αυτά, και good value βλέπω τον Rivera Clubster 45. Αν και διαβάζω διθυραμβικές κριτικές, φοβάμαι πάντα τα entry level μηχανήματα των εταιρειών και μπορεί ένας Laney LC30 (ο μόνος που έχω ακούσει) να τον κοντράρει ανετα στα 600 ευρω...? :evil: Ο ενισχυτής που ξεφεύγει από το budget ειναι ο Mesa F50. Διάβασα μια συζήτηση εδω και απ’οτι καταλαβα δεν τρελαίνεστε και πολύ, παρ’όλο που κι αυτός εχει πάρει πολύ καλές κριτικές από τους ‘σοφούς’ sτο Harmony και τα περιοδικά.

 

Εχει κανείς ακούσει τον Rivera? Ποιούς αλλους θα προτείνατε γι’αυτό που θέλω? Η γνωμη σας μετράει γιατι είναι προτζεκτάκι για μένα να πάω να τους ακούσω, θα ήθελα να πάω για δυο-τρία συγκεκριμένα πράγματα. Thanks!

:D :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θέλω ένα combo' date=' με reverb, με χωριστό καθαρό και βρώμικο καναλι, με eq χωριστα στο κάθε κανάλι και με λουπα. Να παίζει καθαρά όσο πιό κοντα σε Fender (+ αξιοπρεπές headroom) και βρώμικα όσο πιο κοντα σε Marshall (πολύ πρωτότυπο αυτό το τελευταίο, ε? :oops: ). [/quote']

 

Χωρίς να μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, το παραπάνω οδηγεί σε τελικό με 6L6 (2 προφανώς), push/pull class AB, με λαμπάτο rectifier και το πολύ 3 ECC83 στην προενίσχυση. Α, και Accutronics με λυχνία. Αν είχε και ένα τρέμολο με λυχνία, θα ήσουν αρχηγός... :wink:

 

Αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα μεγάφωνα και η καμπίνα που θα μπουν! :wink:

 

Ρε συ, δεν φτιάχνεις έναν DIY μιας και έχεις και πρότερη εμπειρία; Ή θέλεις κάτι έτοιμο;

 

Με τους Rivera όντως νομίζω ότι είσαι στο σωστό δρόμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μέχρι hard rock υπάρχουν πολλοί ενισχυτές εκεί στα 1000 ευρώ που να σε καλύπτουν.Για πιό High gain είναι το θέμα.Εκεί είναι που ακριβαίνουν πολύ τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι αλλο DIY, Abraxas, εξάλλου πρεπει να τελειώσει ενετελώς ο υπάρχον, ειναι εκείνος ο όγκος που με απασχολεί. Κάτι έτοιμο σ'αυτη τη φάση. :roll:

 

Ο Mesa F50 έχει 6L6. Ο Rivera έχει EL34. :D :D Αλλα μου αρέσει το solid state rect, είναι πιο γρήγορο. Χωρίς να τρελαίνομαι και πολύ, γιατί ο τόνος είναι στις χερούκλες μας, εκείνο το γρεζο που έχουν πολλοί, όχι ολοι, οι ενισχυτές με ΕL84, δεν το θέλω. Δηλαδή, ο Moore στο Blues for Greeny ειναι αυτό που θέλω, όχι ο Moore στα άλλα blues γραφτά του. Πιο πολυ gain? Οχι Trower, κάπως πιό Welsh. Στρογγυλό, γλυκό και εκφραστικό. Αll out blues rock με πολλές μπύρες? Jeff Healey κάπως. Ετσι τώρα αυτά μου ερχονται στο μυαλό.

 

Φίλε math2014, thanks. Σίγουρα θα δοκιμάσω και τον 50 ομως γιάτι μου άρεσε ο 30 και επίσης μου αρέσει παααααρα πολυ να ξοδεύω λιγότερα λεφτα! :D :D :D

 

Μου έρχεται στο μυαλό ατάκα του ΒΒ King.... 'Εχω παίξει με ότι κιθάρες και ενισχυτές μπορείς να φανταστεις... Κάθε φορά, ακουγόταν σα να παίζω εγώ!'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Rivera, έχουν κατά κανόνα εξαιρετικά καθαρά, αλλά πολύ generic γκάζια, και δεν "περνάνε" στη μπάντα/μίξη όπως οι Boogie. Εξαιρείται ο Quianna, και ο R100.

Η σειρά "F" της Boogie έχει πολύ καλά καθαρά, αλλά τα γκαζια δεν είναι τύπου Rectifier κι εκεί, ο μέσος Ελλην μεταλλάς ξενερώνει. Απο την άλλη οι Boogie είναι μουσικά όργανα με την πλήρη έννοια του όρου, κι επειδή απαιτούν αφοσίωση και μελέτη την οποια ο μέσος Ελλην ξερόλας δεν διαθέτει,καταλήγουν κακοκριτικαρισμένοι κτλ....

Οι Laney αποτελούν το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της αγοράς εδώ και χρόνια. Ειδικά οι σειρές VC και GH είναι απο τα καλύτερα δείγματα vintage και high gain κομματιών τα τελευταία 10 χρόνια. Δυστυχώς για αυτούς, τους φέρνει ο Ν@κ@ς, και το να τους βλέπεις δίπλα σε Samick και Line6 δεν είναι η καλύτερη διαφήμιση.....

Νομίζω πως πρέπει να τσεκάρεις και τους Peavey, Ashdown & Εngl.

Kαι μη βιάζεσαι ... :wink: :wink:

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mmmm, thank you silot! :D :D

 

Rivera: και πως το ακούς τώρα αυτό αν δεν τον πάρεις σπίτι σου, ειδικά εγω που παίζω πολυ με τρακς που φτιάχνω στο σπίτι που γενικά είναι πιο γεμάτα για κιθάρες to cut through the mix... 8O

 

Mesa: Για το δικό μου application είναι καλό που δεν έχει νοοτροπία rectifier.

 

Laney! Εντάξει, αν επιλέχθεί θα αγοραστεί απο Thomann.

 

Αλλά που ακριβώς φάνηκε ότι βιάζομαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ΛΣ50 Λανευ φιλε Θεμη ειναι ΠΟΛΥ καλη λυση για κατι στα (κατω απο) 1000ευ.

 

Πιθανοτατα ο Ριβερα να ειναι καλυτερος... αλλα και πολυ ακριβοτερος.

 

Ειχα τον 30ρη Λανευ με ΕΛ84 για κανα χρονο... πολυ πολυ ωραιος αλλα τελικα μου την εσπασαν οι 84ρες και τον αλλαξα. Αν το ηξερα απο την αρχη θα ειχα παρει τον 50ρη αντι για τον 30ρη.

 

Επισης.. αν μπορουσες να βολευτεις με 1 καναλη ανοιγουν ακομα περισοτερο οι επιλογες σου στα 1000ευ ακομα και με χειροποιητα μπουτικ κομματια.

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου