Προς το περιεχόμενο

Πως χρησιμοποιώ το overdrive του pro junior χωρίς ένταση;


panouhl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε παιδιά τώρα που μπλέξαμε με τους πειραματισμούς να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά δεν έβγαλα άκρη από τα προηγούμενα Topics. Σε περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιήσω το overdrive του pro junior αλλά χωρίς να φτάσει η ένταση στο θεό τι πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Το volume που έχει πάνω ο pro είναι ουσιαστικά gain άρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα volume box? Θα έχει αποτέλεσμα? Τι είναι αυτα τα attenuators, κάνουν για τόσο μικρούς ενισχυτές.

;D

 

Το παράκανα με τις ερωτήσεις, μάλλον  :-[

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που πρέπει να χρησιμποιήσεις για να διατηρήσεις την ακοή σου, είναι ένα πεταλάκι μπροστά. Ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλή ''καθαρή'' βάση για πετάλια.

 

 

Οι attenuators συνδέονται ανάμεσα στον τελικό ενισχυτή και το ηχείο, το οποίο είναι πανεύκολο να κάνεις αν παίζεις με κεφαλή αλλά όχι τόσο εύκολο, αν παίζεις με combo. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, στην λύση του attenuator πηγαίνεις αν έχει έναν ενισχυτή με ΓΑΜΑΤΟ βρώμικο κανάλι, που είναι κρίμα να μην το χαίρεσαι. Σε αυτήν την κατηγορία ΔΕΝ θα έβαζα τον Pro Junior. Αν και... de gustibus... κολοκυθόπιτα.

 

Πετάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν λες πετάλι μπροστά, εννοείς volume box?

 

 

Όχι, εννοώ ένα overdrive πετάλι, κάτι σαν τα (άπειρα) Tubescreamers που κυκλοφορούν. Δεν χρειάζεσαι κάτι πανάκριβο, στις αγγελίες βρίσκεις από Bad Monkey με 30 ευρώ έως πολύ ακριβότερα. Η Boss και η MXR έχουν πολλά για να ψάξεις και να ακούσεις από κοντά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μονη περιπτωση να χρησιμοποιησεις το OD του Pro ρυθμιζοντας την επιθυμητη ενταση ειναι να παρεμβαλλεις ενα attenuator αναμεσα στον ενισχυτη και στο μεγαφωνο.

 

Με το volume box τι εννοεις? φανταζομαι να το βαλεις μπροστα απο τον ενισχυτη ετσι? γιατι οτιδηποτε αλλο θα ηταν καταστροφικο!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχει FX Loop ο ενισχυτής σου που νομίζω πως δεν έχει τότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα απλό Volume box για τη δουλειά που θες. Θες Attenuator. Μπορείς να φτιάξεις DIY attenuator με αντιστάσεις σχετικά εύκολα και φθηνα και να δοκιμάσεις τον ήχο που θα παίρνεις πριν προβεις σε μια πιο ακριβή αγορά. Υπάρχουν σχετικά θέματα παντου στο νετ, και εδώ νομίζω είχα δει κάποια και στο κιθαρα.gr

H άλλη λύση για περισσότερο gain είναι να πάρεις κάποιο πεταλάκι overdrive (tubescreamer clone) και να δίνεις απο εκεί παραπάνω ένταση και gain στην είσοδο του ενισχυτή σου.

Το Bad monkey που το βρίσκεις πολύ φθηνα και μεταχειρισμένο θα σε βγάλει μια χαρά για αυτή τη δουλειά και σου μένουν και χρήματα να φτιάξεις και DIY attenuator.

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου