Προς το περιεχόμενο

Πολιτικά σχόλια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

@vonserke010780

Ακριβώς αυτό αδερφέ, ακριβώς αυτό.

 

Ναι αληθεια, αυτο εχω να πω. :) Αυτο που εγραψες δεν ειναι απαντηση.

 

Όχι δεν είναι απάντηση γιατί δεν ήξερα αν κάνεις πλάκα.  :)

Κατ' άλλα νομίζω ότι έχω απαντήσει με τα προηγούμενα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ναί τότε είσαι. Αλλά οποιοσδήποτε άλλος εργοδότης είναι ο Σατανάς απλά και μόνο γιατί είναι εργοδότης;

 

Το πόσα πρέπει να πληρώνεται κάποιος δεν είναι αποτέλεσμα μαθηματικών νηπιαγωγείου. Η λογική "το αφεντικό έχει πόρσε και εγώ δεν μπορώ να πληρώσω το σήμα για το φίατ" μπάζει κομπλεξισμό.

 

Δυστυχως ο τροπος σκεψης που περιγραφω εκφραζει την πλειονότητα των εργοδοτων, υπαρχουν και οι τιμιοι, δεν αντιλεγω, αλλα ειναι ελαχιστοι. Στην θεση του μεταναστη βεβαια μπορει πολυ ευκολα πλεον να βρεθει ο καθενας μας, αν στερειται τα απολυτως απαραιτητα αγαθα επιβιωσης.

 

Ρε αγορι μου πραγματικα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του  "το αφεντικο εχει πορσε επειδη με εκμεταλλευεται και εχει να με πληρωσει 6 μηνες" απο το "το αφεντικο εχει πορσε επειδη ειναι μαγκας σπιρτο και ατσιδας"??????? ΕΛΕΟΣ

Μπάτε να γιομίσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι οξυμωρο να τσακωνομαστε για αριστερες και δεξιες αντιληψεις σε μια χωρα που οτι και συστημα να επικρατουσε ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα αποτυγχανε! Τι τραγικο να βλεπεις καθε μερα τον αδαη κοσμο να παραπονιεται για τα δεινα του και να μην αντιλαμβανεται οτι φταιει αυτος για οτι συμβαινει! Η μονη ''ιδεολογια'' που θριαμβευσε στην Ελλαδα και εχει παραμεινει αιωνες τωρα ειναι ο Οθωμανισμος! Παντου βλεπω κοινωνικα αμορφωτους ραγιαδες (συμπεριλαμβανομενου και του γραφοντος) να προσπαθουν να πηδηξουν απο το καραβι που βουλιαζει βριζοντας τους παντες (αριστερους,δεξιους,κεντρωους) εκτος απο τους εαυτους τους! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο υπαλληλος του δημου που εφερνε χαρτι απο γιατρο στην υπηρεσια του για να παει σε γραφειο και να μην μαζεψει σκουπιδια και αφου παει στο γραφειο, χωρις να εχει τα προσοντα για αυτο, να μην εξυπηρετησει κανεναν αλλα να δημιουργησει μονο προβλημα με τις απαιτησεις και τις παραξενιες του! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο καθε γονεας που θελει ακεραιο το στρατο και τα συνορα του, να μην μπαινουν οι λαθρο, ειναι υπερπατριωτης αλλα ψαχνει βυσμα να φερει το παιδι του στην Αθηνα. Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο αγροτης που δηλωνε ξενα χωραφια και δημοσια περιουσια για να παιρνει επιδοτησεις, αλλα τωρα που ελεγχθηκε βγαινει και διαμαρτυρεται γιατι θα του τις κοψουν! Τι αστειος και τραγικος ταυτοχρονα ειναι ο καθενας μας που πεταει τον καφε του απο το παραθυρο και βριζει μετα το κρατος και τις υπηρεσιες για την βρωμια που επικρατει στους δρομους και στις παραλιες μας! Ποσο αστειοι μπορει να γινομαστε οταν προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλον για το πολιτευμα που επικρατει στη Σουηδια, οταν εχουμε τοσο λιγη κοινωνικη μορφωση που πολυ απλα δεν μπορουμε να το κατανοησουμε! Αν λοιπον ψαχνεται για το συστημα το οποιο εχει θριαμβευσει στην Ελλαδα και εχει παραγκωνισει τα υπολοιπα, μη μαλωνετε και νευριαζεται αδικα, το εχετε μπροστα σας! Στο σπιτι σας, στη γειτονια σας και στη δουλεια σας! Τον ωχαδερφισμο! Cheers!

 

 

Μαζί σου!

 

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=875

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε αγορι μου πραγματικα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του  "το αφεντικο εχει πορσε επειδη με εκμεταλλευεται και εχει να με πληρωσει 6 μηνες" απο το "το αφεντικο εχει πορσε επειδη ειναι μαγκας σπιρτο και ατσιδας"??????? ΕΛΕΟΣ

 

Τι σε κάνει να νομίζεις οτι αν είχα εργοδότη που "εχει πορσε επειδη με εκμεταλλευεται και εχει να με πληρωσει 6 μηνες" δεν θα ήθελα να του σπάσω το λαρύγγι; Το ότι δεν είμαι αριστερός δεν πάει να πεί ότι είμαι και μ@λ@κ@ς, έτσι δεν είναι;

 

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στρέφομαι εναντίον του κεφαλαίου (του ποιού; ) επειδή οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως άπληστοι. Στρέφομαι εναντίον του ανθρώπου, του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τheoctapus...

H ανιλεής πάλη των διαφωνούντων να ταπώσει ο ένας τον άλλο...ίσως εμποδίζει να φανεί οτι έχεις γράψει τα πιο ουσιώδη σχόλια μακράν.

Σε χαίρομαι πραγματικά. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προφανως δεν εχεις διαβασει ποτε σου καποιον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ καποιας ΣΟΒΑΡΗΣ και ΜΕΓΑΛΗΣ επιχειρησης (οχι οτι εχουμε και πολλες τετοιες στη χωρα αλλα λεμε τωρα),κανε τον κοπο,ισως το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ & το λειτουργικο κοστος σε σχεση με τον ΤΖΙΡΟ της σε....εκπληξει... ;)  

 

ΕΙΔΙΚΑ δε στην Ελλαδα το μισθολογικο κοστος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.Οι σχεσεις 1000 προς 5....που αναφερεις μονο στον...Ολιβερ Τουϊστ υπάρχουν.... :)

 

Οχι δεν εχω διαβασει καποιον ισολογισμο καποιας σοβαρης και μεγαλης επιχειρησης. Δεχομαι οτι ειναι πλασματικοι οι αριθμοι που παραθετω, απλα υπερβαλω για να make a point που λεν.

Πρακτικη που χρησιμοποιεις κι εσυ συχνα.  :) :)

Μπάτε να γιομίσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σε κάνει να νομίζεις οτι αν είχα εργοδότη που "εχει πορσε επειδη με εκμεταλλευεται και εχει να με πληρωσει 6 μηνες" δεν θα ήθελα να του σπάσω το λαρύγγι; Το ότι δεν είμαι αριστερός δεν πάει να πεί ότι είμαι και μ@λ@κ@ς, έτσι δεν είναι;

 

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στρέφομαι εναντίον του κεφαλαίου (του ποιού; ) επειδή οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως άπληστοι. Στρέφομαι εναντίον του ανθρώπου, του συγκεκριμένου ανθρώπου.

 

Επειδη συμφωνουμε στο πρωτο, αν δεν στραφεις πρωτιστως εναντιον του κεφαλαιου νομοτελειακα θα καταληξεις απληρωτος/ανασφαλιστος/βαλε οτι θες να θες να σπασεις το λαρυγγι του αφεντικου σου που μαρσαρει με την πορσε (αν εισαι τυχερος και δεν το παθεις, θα το παθει ο διπλανος σου).

Μπάτε να γιομίσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη ρε μαγκες επιδη οι πλουσιοι, οι πολυεθνικες, αυτοι δηλαδη που ειναι πισω απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης, θελουν να πιστευετε πως αυτο ειναι ο κοσμος μας,τελεια και παυλα. Οτι η γη σταματησε να γυριζει σε αυτο το συστημα και με αυτο το τροπο λειτουργιας του δηλαδη να υπαρχουν Πλουσιοι και φτωχοι, εκμεταλευτες (αφεντικα) και εκμεταλευομενοι (εργατες) τελειωνει εδω???

 

Ε οχι ρε μαγκες,

δε δεχομαι να με εκμεταλευεται κανενας για 400 ευρω, κανενας να μου λεει οτι χρωσταω και πρεπει να πληρωσω κατι που δεν ειχα καμια συμετοχη και Κανενας να μου κοβει το δικαιωμα στη μορφωση.

 

Αν πιστευετε πως ειτσι ειναι τα πραγματα, και τι να κανουμε, κακο του κεφαλιου τους οι φτωχοι και οι αγραμματοι, τοτε ναι, ειμαστε εχθροι.

 

Ουτε ενας αμορφωτος χωρις την επιλογη του,

ουτε ενας ανεργος διχως αιτια,

και κανενας πλουσιος οσο υπαρχει εστω και ενας φτωχος.

 

να σας ρωτησω κατι??

Ξερετε ποσοι φτωχοι χρειαζοντε για να γινει ΕΝΑΣ πλουσιος???

για σκευτειτε λιγο...

 

και κατι για τους εργατες...

 

Η εικονα που εχει κανεις για το κοσμο, εξαρταται απο την οπτικη πλευρα που τον αντικρυζει...

δηλαδη,

διαφορετικη ειναι η εικονα που ειχε ο νεγρος εργατης στις φυτειες της Τζωρτζιας απο τον εργατη στη μανιφακτουρα του λονδινου πριν 300 χρονια.

Με διαφορετικο τροπο αντιλαμβανεται ο πιτσιρικας εργατης που δουλευει δωδεκαωρα σε φασονατζιδικο της NIKE στην ασια και αλλιως ο βιομηχανικος εργατης της BMW στη γερμανια.

Αλλη αισθηση εχει ο καλοπληρωμενος Ιδιωτικος η δημοσιος υπαλληλος της δυσης σε σχεση με το συναδελφο του στη ΚΙΝΑ.

 

Ωστοσο, παρα την αποσταση που χωριζει τους εργαζομενους σε ολη τη γη, μια αρικτη υπαρξιακη σχεση τους συνδεει με το σοσιαλισμο (κομμουνισμο) : "Η ιστορια μεχρι σημερα εχει αφθονους ΤΑΞΙΚΟΥΣ αγωνες, Ελευθερος και δουλος, πατρικιος και πληβειος, βαρονος και δουλοπαροικος, μαστορας και καλφας, με μια λεξη, καταπιεστης και καταπιεζομενος, σε σταθερες αντιθεσεις αναμεσσα τους κανουν αδιακοπο πολεμο, αλλοτε ανοιχτο, αλλοτε σκεπασμενο, εναν πολεμο που τελειωνε καθε φορα ειτε με την επαναστατηκη μετατροπη ολοκληρης της κοινωνιας, ειτε με την καταστροφη και των δυο ταξεων που πολεμουσαν. "

 

Δυστυχως ο καπιταλισμος οτι δε μπορει να λυσει, το κοβει.

Ετσι κανει πολεμους ειτε παγκοσμιους (περιοδοι κρισης 1ος και 2ος)

ειτε απλους πολεμους (σερβια, αυγανισταν, ιρακ, λιβυη) απο τους πιο προσφατους που ειμαι εν ζωη και θυμαμαι.

δοξα το χρημα, πολεμους και λαο στα αιματα εχουμε)

 

 

Εγω Προσωπικα ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, ειμαι αφεντικο του εαυτου με λιγα λογια, αλλα λιγη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και προσπαθεια για κατι πιο δικαιο για τον ΑΝΘΡΩΠΟ δε βλαπτει. Και οσο υπαρχει το χρημα αυτη η μερα δε θα ερθει ποτε...

 

(οσο γινεται...γιατι μη ξεχναμε οτι κατα βασην το ανθρωπινο γενος (στην πλειοψηφια του)  δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια ΚΤΗΝΩΔΗ και ΑΠΛΗΣΤΗ σκατομηχανη....)    

 

Και οχι φιλε μου superfunk ο ανθρωπος δεν ειναι αυτο...

Δεν σου επιτρεπω να λες κατι τετοιο για μενα και για ανθρωπους που σεβομαι.

 

Ο ανθρωπος αλλαζει, λογικευει, μορφωνεται και καλλιεργειται.

Ετσι φυγαμε απο την εποχη του homo sapiens.

 

Ωστοσο το συστημα που αποτυγχανει συνεχως απο τη πρωτη μερα της υπαρξης του, ναι ο καπιταλισμος, (ζουμε αλλη μια αποτυχια του, για ευημερια και αλλες μπουρδες που λεγανε οι λατρεις του το '90) θελει να πιστευεις πως εισαι ενα τετοιο πλασμα απο τη φυση σου...γιατι πολυ απλα σε κανει αυτο που θελει για να λειτουργησει διχως καμια αντισταση,και το καταφερνει με το μεγαλυτερο φιασκο ολων των εποχων, τα Μ.Μ.Ε..

 

<<οι ανθρωοι κρινουν, γενικα, περισσοτερο με τα ματια, παρα με το μυαλλο. Γιατι μπορει να βλεπει ο καθενας, αλλα καταλαβαινουν λιγοι. Ο καθενας βλεπει εκεινο που φαινεσαι, λιγοι καταλαβαινουν αυτο που εισαι>> Μακιαβελι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη συμφωνουμε στο πρωτο, αν δεν στραφεις πρωτιστως εναντιον του κεφαλαιου νομοτελειακα θα καταληξεις απληρωτος/ανασφαλιστος/βαλε οτι θες να θες να σπασεις το λαρυγγι του αφεντικου σου που μαρσαρει με την πορσε (αν εισαι τυχερος και δεν το παθεις, θα το παθει ο διπλανος σου).

 

One step at a time φίλε μου, one step at a time.

 

Αν πας να τα πάρεις όλα παραμάζωμα, όχι μόνο μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, θα νομίζεις ότι έχεις και το δίκιο με το μέρος σου (και χωρίς να στο 'χει δώσει κάποιος, έτσι; ).

 

Κοινώς ο δονκιχωτισμός μπορεί εύκολα να σε μεθύσει και να χάσεις και τον στόχο και τον λόγο. Ψυχραιμία, λογική και καλοσύνη.

 

Και ας μου ορίσει κάποιος ποιός ανήκει και ποιός όχι στο κεφάλαιο. Όχι τίποτε άλλο, να ξέρω έξω από ποιά πόρτα θα κραδαίνω την σημαία της επανάστασης.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

One step at a time φίλε μου, one step at a time.

 

Αν πας να τα πάρεις όλα παραμάζωμα, όχι μόνο μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, θα νομίζεις ότι έχεις και το δίκιο με το μέρος σου (και χωρίς να στο 'χει δώσει κάποιος, έτσι; ).

 

Και ας μου ορίσει κάποιος ποιός ανήκει και ποιός όχι στο κεφάλαιο. Όχι τίποτε άλλο, να ξέρω έξω από ποιά πόρτα θα κραδαίνω την σημαία της επανάστασης.

 

Καταρχας οταν επιτίθεσαι στον ανθρωπο και οχι στον θεσμο ή στην ριζα αν θες, ειναι σαν να πιστευεις οτι κυνηγωντας πρωτα τα βαπορακια θα εισαι αποτελεσματικος στην μαχη εναντιων των ναρκωτικων  ::)

Οποτε δεν εχει να κανει με "βημα βημα" προσεγγιση αλλα με δυο εντελως διαφορετικα πραγματα.

 

Οσο για το κεφαλαιο που αναρωτιεσαι ειρωνευοντας, ανοιξε και κανενα βιβλιο. Μην τα περιμενεις ολα ετοιμα στο πιατο.

Μπάτε να γιομίσω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου