Προς το περιεχόμενο

Μουσικές σπουδές


Retro*styleS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας φίλοι μου ειμαι καινουριος στην κοινότητά σας και θα ήθελα καποιες πληροφορίες.

Ξέρω οτι το θέμα είναι χιλιο υπομένο μα ακόμα δεν έχω ξεκάθαρο τοπίο. Εχω ψάξει και εδώ σε προηγούμενα θέματα αλλα τίποτα.

Πρώτα απ' όλα θέλω να μάθω την κατάσταση στα Ι.Ε.Κ είναι τόσο χάλια; Για να πάω Τ.Ε.Ι μάλλον αδύνατο γιατι μένω Πάτρα και οι δικοί μου εχουν ρίξει ban στις σχολές εκτός Πατρών. Ντάξει έχω ακόμα 1 χρόνο ακόμα (πάω 2ρα Λυκείου) αλλα γουστάρω τόσο πολύ την μουσική που θα 'θελα να την κάνω επάγγελμα. Γιατι οχι δηλαδή.

Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Hip Hop Aint Dead

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως απο κατω θα βρεις πολλα παρομοια θεματα.

 

Κατα τα αλλα μια και εισαι ξεκαθαρος οτι θες να κανεις τη μουσικη επαγγελμα (αν και δεν μας ειπες ΤΙ ακριβως σχετικα με τη μουσικη θες να κανεις) να κανεις οτι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μελλοντικος επαγγελματιας σε ΟΛΑ τα επαγγελματα πρεπει να κανει δηλ.

 

1.να δεις αν αυτο το επαγγελμα εχει περιθωρια και δυνατοτητες ενος αξιοπρεπους μελλοντικου εισοδηματος και να ενημερωθεις για τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ που υπαρχει σε αυτο ωστε να δεις αν μπορεις-θελεις να ανταπεξελθεις σε αυτον.

 

2.να κανεις μια ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ωστε να διαπιστωσεις ΠΟΥ ακριβως μπορεις να δουλεψεις και τι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ εχουν οι μελλοντικοι σου εργοδοτες-πελατες-συνεργατες ωστε να σπουδασεις/μαθεις/εκπαιδευτεις αναλογα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μουσική έχει πολλές εκφάνσεις και μπορείς να την υπηρετήσεις από πολλά πόστα.

Αν θέλεις πες μου για τι περίπου μιλάμε και τουλάχιστον για τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορώ να σε βοηθήσω.

 

Αφού μένεις Πάτρα,αν θέλεις κάτι σε Τεχνολογία Μουσικών Οργάνων ή Ηχοληψία μπορείς να πας στο αντίστοιχο ΤΕΙ της Κεφαλονιάς που είναι και το μόνο τμήμα που επιβίωσε του σχεδίου "Αθηνά" στο νησί και έχει σχετικά χαμηλή βάση εισαγωγής.

Μπορείς να βρεις έναν οικονομικό τρόπο να πηγαινεις με το καράβι,ίσως να κάνεις μερικές διανυκτερεύσεις.

 

Απλά να ξέρεις πως όπου και αν σπουδάσεις,το πως θα βγεις από τη σχολή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάξτε θέλω να φτιάξω το δικό μου στούντιο αυτός ειναι ο βασικός μου σκοπός και απο εκει και πέρα οτιδήποτε εχει να κάνει με την μουσική δεκτό σαν εργασία.

 

Hip Hop Aint Dead

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να φτιάξεις το δικο σου στούντιο, μπορεις να το κανεις και μεσω ΙΕΚ και «μόνος σου». Το βαζω σε εισαγωγικα, εννοώντας δίπλα σε καποιον αλλο ηχολήπτη και με πολυ πολυ πολυ πολυ εντατική προσωπική ενασχόληση.

 

Γενικα το ιδανικό είναι να πας ως βοηθός σε ενα στούντιο (καφεδες, στησιμο προβων κτλ) και να κοιτας να μαθαινεις ότι μπορεις. Αν μπορεσεις να βρεις και καποιο σοβαρό ΙΕΚ στην περιοχή σου, γιατί όχι. Απο κει μεσα αν μη τι άλλο θα γνωρίσεις και κοσμο με το ίδιο μεράκι, θα διαμορφωσετε αποψεις μεσω της ομαδικής τριβής με το αντικείμενο, και θα φτιάξετε εναν πιο ευρυ κύκλο γνωριμιών.

 

Τα πάντα σ'αυτο το χώρο εξαρτώνται απο τη δική σου δουλειά. Αν θες, θα μαθεις, και αν μαθεις, θα σε προτιμουνε για συνεργασία. Αν δε σε προτιμούνε, παει να πει ότι κάτι δεν κανεις καλά.

 

Παντως, αν θες να εισαι οκ, κατσε και σκεψου και τα αρνητικά αυτής της δουλειας (χαμηλή ζήτηση πλεον, πίεση, οτι να'ναι ωράρια, κοστος εξοπλισμου κτλ).

 

Μονο ετσι μπορεις να αποφασίσεις σοβαρά κάτι :)

 

Καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις, έχεις μια ζωή με ευκαιρίες μπροστα σου ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ακριβως εννοεις να "φτιαξεις το δικο σου στουντιο"?

 

Και δυστυχως με τοσο ΓΕΝΙΚΕΣ κατευθυνσεις που μας δινεις εξακολουθουμε να μην μπορουμε να καταλαβουμε ΤΙ θες να κανεις...

Κατσε να σε βοηθησω λιγο....

 

1.εισαι μουσικος ?(δηλ. παιζεις καποιο οργανο,γνωριζεις μουσικη,και θες να βγαζεις το ψωμι σου απο αυτο?)

2.γραφεις τραγουδια?(ή θελεις να σπουδασεις συνθεση και να ζεις απο αυτο?)

3.θελεις να γινεις ηχοληπτης?

4.θελεις να γινεις στουντιαρχης?(να εχεις δηλ. ενα επαγγελματικο στουντιο και να

ερχονται αλλοι να γραφουν και να σε πληρωνουν?)

5.θες να ασχοληθεις με τις μουσικες παραγωγες?(και να βγαλεις χρηματα απο αυτο?)

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάξτε θέλω να φτιάξω το δικό μου στούντιο αυτός ειναι ο βασικός μου σκοπός και απο εκει και πέρα οτιδήποτε εχει να κάνει με την μουσική δεκτό σαν εργασία.

 

Εγώ επιμένοντας στην άποψη ότι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα σημασία έχει να γνωρίζεις,πόσο μάλλον σε μια χώρα όπου η κατοχή πτυχίου δεν πληρώνεται,αν μάλιστα δε σε ενδιαφέρει και η απόκτηση πτυχίου,καλό θα ήταν να δουλέψεις σε κάποιο καλό στούντιο και να αφιερώσεις πολύ προσωπική προσπαθεια.

 

Πάντως έψαξα μήπως υπήρχε στο ΤΕΙ Πατρών τμήμα Ηλεκτρονικής,αλλά δυστυχώς δεν..

Μέσα από ένα τέτοιο τμήμα,θα μπορούσες να επιλέγεις συνέχεια εργασίες και τελικά πτυχιακή,που να έχουν πάντα σχέση με τον ήχο.

 

Τώρα άμα σκεφτείς να κάνεις την υπέρβαση και να πηγαινοέρχεσαι με κάποιον τρόπο Κεφαλονιά,εκεί υπάρχει στούντιο και κάποιο καλοί καθηγητές που έρχονται από Αθήνα.

Το 75% των μαθημάτων έχουν άμεση σχέση με τη Μουσική και θα τα μάθεις όλα από την αρχή.Από Μουσική Θεωρία και Ιστορία της Μουσικής,μέχρι Αρχιτεκτονική και Ηχητική σχεδίαση,όπως και περισσότερα τους ενός όργανα.

Τέλος δίνει ένα δρόμο απασχόλησης στα Μουσικά Σχολεία που τώρα έχει φρακάρει,αλλά σε 6-7 χρόνια που θα βγεις εσύ κανείς δεν ξέρει..

 

Το πιο κοντινό και εσχάτως μοναδικό Δημόσιο ΙΕΚ που ασχολείται με ηχο είναι στην Κηφισιά...

 

Πάντως μια σχολή θα σου δώσει την κατεύθυνση και κάποια εφόδια σε γνώσεις και υλικοτεχνική υποδομή,το αν θα μπορείς να υπερασπιστείς στην αγορά εργασίας το πτυχίο σου εξαρτάται μόνο από εσένα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαια θα πρεπει παντα στην επιλογη του επαγγελματος μας,ειδικα αν σκοπευουμε να το εξασκησουμε στην Ελλαδα θα πρεπει να παρουμε υποψιν μας και την ζοφερη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.

 

Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.

 

οποτε ισως θα χρειαστει να λαβεις υποψιν σου και τη δυνατοτητα να ασκησεις το επαγγελμα σου μελλοντικα σε καποια ΜΗ αφρικανικη χωρα....

 

επισης αν ,απο οτι καταλαβα ,θες να γινεις ηχοληπτης,στουντιαρχης καλο ειναι να γνωριζεις οτι ετσι πως το παμε οι..πελατες σου (δηλ.οι δισκογραφικες εταιριες) δεν θα υπαρχουν καν στη χωρα μετα απο 4-5 χρονια... ενω πλεον  τα μουσικα trends (η μουσικη δηλ. που "πουλαει"...,πουλαει που λεει ο λογος μια και πλεον δεν βγαινουν ουτε 15 cd το χρονο,οποτε ας το κανουμε "εχει τα περισσοτερα hits στο youtube"   ) στην Ελλαδα προσανατολιζονται σταθερα σε ηδη οπου οι home studio παραγωγες κυριαρχουν (hi hop,dance,λαϊκοποπ κτλ).... ο χωρος δε που απομενει (δηλ.τα επαγγελματικα στουντιο στα οποια πανε  οι μερακληδες λαϊκοι,καποιοι εντεχνοι και οι alternative μπαντες )  ειναι ηδη υπερκορεσμενος τοσο απο ηχοληπτες οσο και απο..ιδιοκτητες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι,η αλήθεια είναι ότι ο χώρος περνάει μεγάλη κρίση,πόσο μάλλον όταν η μουσική δεν θεωρείται πρώτιστη ανθρώπινη αναγκαιότητα.

Πολλά προβάδικα και στούντιο που γνώριζα επί χρόνια,έχουν κλείσει την τελευταία διετία.

 

Αλλά όταν μιλάμε για 6-7 χρόνια μετά (πάντα αν επιλέξεις να σπουδάσεις+θητεία*αν υπάρχει),δεν μπορώ να σου γράψω με γνώμονα όσα συμβαίνουν σήμερα.

 

Ένα πλεονέκτημα της Μουσικής και πολλών σχετιζόμενων με αυτή εργασιών,είναι ότι μιλάμε για "διεθνή" γλώσσα.

 

Με λίγα λόγια,μπορείς να κάνεις προπτυχιακές σπουδές εδώ,παράλληλα να δουλεύεις όπου μπορείς ώστε να μαζέψεις χρήματα και να φύγεις για ένα master έξω κουνώντας το μαντήλι.

Στούντιο και δυτικότροπη μουσική θα βρεις σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά σκεφτόμουνα για μοθσική τεχνολογία και ακουστική αλλα μόλις είδα οτι ειναι Ρέθυμνο το άφησα και μετά καθόμουνα να βρώ σχολές σχετικά με αυτό στην Πάτρα και βρήκα μόνο Ι.Ε.Κ. Το θέμα ειναι πως παρόλο που ξέρω τι έχω να τραβήξω απο θέμα ανεργείας τη γουστάρω τη μουσική και έτσι την θέλω και ως επάγγελμα. Για το δικό μου στούντιο που είπα πριν εννοώ πως θέλω να το ανοίξω και να έρχεται ο κάθε ένας να ηχογραφεί και το οτιδήποτε μπορει να κάνει ακόμα (φουλ CD, μίξεις κλπ κλπ). Και μουσική παραγωγή ακόμα ( beatmaking κυρίος). Δεν έχω γνώσεις μουσικής θεωρίας (ημίτονα, αρμονία κλπ κλπ) αλλα ασχολούμαι με το beatmaking και μόνο με samling.

Hip Hop Aint Dead

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου