Προς το περιεχόμενο

απομίμηση reverb μεταξύ αρχείων φωνητικών?


parasvag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω το εξής πρόβλημα: έχω 12 αρχεία φωνητικών (κάθε αρχείο είναι απλά διαφορετικός/ή τραγουδιστής/τρια αλλά όλοι λένε την ίδια νότα (C4) για περίπου 0,5s - με ένα απλό ααα). Τώρα, για τον σκοπό που χρειάζομαι τους ήχους αυτούς θα ήταν πολύ βοηθητικό να έχουν όλοι το ίδιο reverb. To πρόβλημα είναι οτι η ηχογράφηση έγινε σε διαφορετικούς χώρους (αν και με ίδια μηχανήματα)  :-\. Φυσικά διαφέρει και η τοποθέτηση της φωνής απο τον/την κάθε τραγουδιστή/τρια... αλλά αυτό θα ήθελα να είναι το μόνο που διαφέρει, και όχι το reverb του χώρου.

Αααχ... Αν με είχαν ρωτήσει νωρίτερα...  >:(

Κατανοώ οτι να βγεί το reverb απο τις φωνές που έχουν πολύ είναι αδύνατο φυσικά. Αλλά αναρωτιόμουν αν γίνεται να "αντιγράψω" κάπως (με κάποιο software) το reverb της φωνής με το περισσότερο και να το εφαρμόσω στις υπόλοιπες. Αν υπάρχει δηλαδή κάποιο plugin που θα μπορούσε κάποιος να του πεί: "διάβασε το reverb απο αυτό το αρχείο και εφάρμοσέ το ίδιο και σε αυτό το αρχείο"  ???.

Α! και οι φωνές δεν θα μιξαριστούν για να παρουσιαστούν! ούτε μεταξύ τους ούτε με κάποιο άλλο ήχο. Η κάθε μία θα παρουσιαστεί μόνη της.

Επίσης, δουλεύω με audacity,cubase LE, ή  matlab (αν χρειαστεί.... αν και δεν νομίζω) και θα βόλευε μόνο με freeware ή λογισμικό με trial period. 

 

 

Αν υπάρχει καμιά ιδέα θα με βοηθούσε πολύ  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι σιγουρος οτι ξερεις πως αυτο που ζητας ειναι "δυσκολο" αν οχι ακατορθωτο....Δεν το εχω ψαξει πολυ για λογισμικο που ζητας αλλα ως "σκεψη" το εχουν συναντησει και αλλοι. Ακομα και ο γραφων  ;D

 

Τα παρακατω με καθε επιφυλαξη

  Εγω εκανα το εξης.Εβαλα στο cubase την καθε φωνη ξεχωριστα και προσπαθησα με EQ να απομονωσω τις χροιες.Φυσικα οπως καταλαβαινεις αυτο αλλαζει αρδην αυτο που ακους αλλα δεν χαλαει την τονικοτητα.Εχοντας λοιπον καθε αρχειο ξεχωριστα με "σχεδον" αποκλησμενο το reverb,εβαλα μετα το ιδιο (τρεμολο εφφε στην δικη μου περιπτωση) reverb σε ολα τα καναλια....

  Πρεπει να βρεις τις συχνοτητες του reverb στο EQ και να τις κοψεις

 

Αλλιως στειλε μου ενα π.μ. μηπως μπορω να βοηθησω  :-\

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λύση της πυρκαγιάς αλλά γιατί δεν βάζεις ένα δικό σου reverb - ελάχιστα μακρύτερο από το μακρύτερο φυσικό που έχει ηχογραφήσει - σε όλες;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ messalion! Το ξέρω...  >:( το ξέρω οτι είναι δύσκολο αλλά είπα μπας και...

Αυτό που πρέπει να μείνει ανέπαφο είναι η χροιά των φωνών, οπότε το να το επηρεάσω με ενα σχετικά δραστικό eq είναι out of the question!

Δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος αν δεν γίνεται, απλά θα ήταν καλύτερα. :)

Ανεβάζω πάντως 2 τενόρους έτσι για παράδειγμα...

 

Ευχαριστώ κι εσένα ray! - Ήρθε η απάντηση όσο έγραφα  :)

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ αρχικά, απλά είπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει σε κάποιο software η επιλογή copy room, Αν δεν... έτσι θα γίνει

T_2.wav

T_3.wav

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εάν οι φωνές είναι γραμμένες στερεοφωνικά, τότε ίσως - κάτι μπορεί να γίνει και μέχρι ενός βαθμού βέβαια. Με την έννοια ότι μπορείς να χαμηλώσεις το reverbaration της φωνής, αφού αυτό είναι συνήθως στα άκρα. Κατά κάποιον τρόπο το αντίθετο του center cancel.

 

Σε λίγο ένα πολύ πρόχειρο παράδειγμα, αν μας το επιτρέψει ο server του noiz.

 

Κατά την άποψή μου το σωστότερο είναι να ξαναγίνει η ηχογράφηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ Μανώλη!

 

Πολύ ενδιαφέρουσα η προοπτική που έθεσες! Θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αν και αυτό που ανέβασες αλλάζει αρκετά την χροιά (στα δικά μου αρχεία περισσότερο απο το παράδειγμα).

Έχεις δίκιο πάντως οτι δεν θα γίνει ολοκληρωμένη δουλειά έτσι. Απο την άλλη επειδή όλα είναι λίγο διαφορετικά μπορεί να μην επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα (μπορεί να get averaged out όπως λένε στο χωρίο μου ;D). Θα πρέπει να κρίνω εκ του αποτελέσματος.

 

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όπως σου είπα και πιό πάνω, τόσο το παράδειγμα (sf_1.wav <> sf_2.wav) όσο και τα δικά σου αρχεία τα έκανα πολύ πρόχειρα, δεν ασχολήθηκα εις βάθος. Βασισμένος βέβαια στην ιδέα (σωστή ή λάθος) που μου ήρθε εκείνη την ώρα.

Αν ασχοληθείς εσύ και ειδικότερα ένας επαγγελματίας ηχολήπτης, μπορεί να σου δώσει σαφώς πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ή να σου πεί κάποια άλλη ιδέα, δεν ξέρω.

 

Εξαρτάται από το πόσο σοβαρό είναι αυτό που θες να κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για "πρόχειρα" είναι πολύ καλά!

Αυτό που θέλω να κάνω... μια μαγνητοεγκεφαλική μέτρηση της απόκρισης του ακουστικού φλοιού τραγουδιστών και των μη μουσικών στα διαφορετικά ηχοχρώματα της ανθρώπινης φωνής.  :) Το reverb στις φωνές είναι άλλη μια παρεμβαλλόμενη μεταβλητή που θα ήθελα να μην έχω.

Εφόσον υπάρχει θα ελεγχθεί... υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να δούμε αν τελικά επηρεάζει το αποτέλεσμα ή όχι, και μετά θα κρίνουμε. Απλά δεν θέλουμε να ξανακάνουμε ηχογράφηση, γιατί δεν έχουμε αρκετούς τραγουδιστές... και όσων η φωνή χρησιμοποιείται σε ηχογράφηση δεν μπορούν να συμμετέχουν στις μετρήσεις (ενώ δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους που τραγούδησαν ήδη γιατί δεν είναι πια στην πόλη).

Θα το δοκιμάσω κι εγώ με λίγο παραπάνω προσοχή, αλλά μου φαίνεται αδύνατο να καταφέρω να φέρω και τα 12 αρχεία στα ίσια... οπότε θα πάμε στις λοιπές λύσεις, και ό,τι πρέπει να γίνει τελικά θα γίνει.

 

Ευχαριστώ και πάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου