Προς το περιεχόμενο

fender jaguar


mechmg93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ανοιγω αυτο το θεμα για να συζητησουμε εκτενως για την fender jaguar.

πριν 2-3 μερες ειχα την ευκαιρια να παιξω με μια εκπληκτικη αμερικανικη jaguar για πολλες ωρες. το αποτελεσμα ηταν να μεινω απιστευτα εντυπωσιασμενος απο το εν λογω οργανο.

πραγματικα πολυ καλη κατασκευη και ενα απο τα πιο βολικα μπρατσα που εχω πιασει ποτε στα χερια μου.

το εκπληκτικο με αυτην την κιθαρα ειναι το τεραστιο τονικο ευρος που προσφερει με την χρηση των αρκετων επιλογεων της. μπορεις να βγαλεις απο τον πιο Ξυστρα-πριμαριστο ως τον πιο μπασσο ηχο με αυτο το οργανο.

εκπληκτικος bridge μαγνητης, αλλα εκει που αρρωστησα ηταν με τον neck..

μια γλυκα που με κανει ωρες ωρες να θελω να ξιλωσω τον και τον rockinger neck και τον fender 52 απο τις tele μου..

ενα αλλο δυνατο σημειο της κιθαρας αυτης ειναι η συμπεριφορα της με distortion/overdrive.. εχει εναν εντελως ξεχωριστο και ιδιαιτερο ηχο στα βρωμικα της. ειναι αφθονα και πολυ "αλητικα" :lol:. για ακομα μια φορα με τις τοσες επιλογες που προσφερει στους μαγνητες, μπορει να παραχθει απο το πιο γλυκο ως το πιο fuzzy distortion.

αν και εντελως υποκειμενικα προτιμω τις telecaster, ανικειμενικα η jaguar ειναι η πιο ενδιαφερουσα fender που εχω παιξει μεχρι στιγμης...

πανω απ ολα ομως ειναι ΚΟΥΚΛΑ....( ακουσες ELAVD???:lol: )

 

fender_jaguar_62_rw_vw_ltd_pimx_184975.jpg

 

αυτα τα ολιγα μεχρι στιγμης.. θα ειναι σιγουρα η επομενη αγορα μου, αν και επιφυλασσομαι μεχρι να παιξω και με μια σοβαρη jazzmaster(ερχεται, ερχεται... :) )

 

περιμενω και τις δικες σας αποψεις :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι από τις λίγες φέντερ που μου αρέσουν πάρα πολύ οπτικά! Για ηχητικά δεν μπορώ να κρίνω, εφόσον ουδέποτε έχω έρθει σε ... επαφή μαζί τους! Λογικά πρέπει να έχουν πολύ "τικ-τακ" ήχο, μηδενικό sustain και έντονη ατάκα!

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ξεπεράσαμε τα "σκάφη" Μιχάλη ;;; Πάμε για Jaguar πλέον....χεχεχε! :D

 

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα που λες για την κιθάρα και ιδίως σε αυτά σχετικά με το τονικό εύρος, με μια ένσταση μόνο όσον αφορά τα βρώμικα...Νομίζω ότι η Jazzmaster είναι μακράν καλύτερη για βρώμικο ήχο, βασικά λόγω των μαγνητών που φοράει.

 

Πάντως και η Jaguar και η Jazzmaster είναι κιθάρες που ή τις λατρεύεις ή τις μισείς. Έχουν ιδιαίτερο ήχο και προσωπικότητα και αν σου "κάτσουν" μπορεί να βρεις την ηχητική νιρβάνα σου μαζί τους. Αν όχι όμως δεν θα μπορείς ούτε 2 chords της προκοπής να παίξεις πάνω τους.

 

Θυμάμαι ένα σκηνικό τώρα από ένα live DVD του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Nick Cave, όπου υπήρχε ένα documentary από τα sessions του No More Shall We Part με τον ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Blixa Bargeld να έρχεται η ώρα να περάσει κιθάρες στο studio (στο Abbey Road για την ακρίβεια!). Μπαίνει ο τύπος στο play room και λέει στον μηχανικό:

"Man I'm going to do a couple of tracks of complete noise and feedback now."

O μηχανικός δεν αντιδρά...(λάθος του!)

Ο Bargeld "ζώνεται" την Jaguar, "οπλίζει" έναν Fender ενισχυτή αν θυμάμαι καλά...και στο επόμενο πλάνο, ο μηχανικός έχει κλείσει εντελώς τα monitors του control room γιατί κανείς δεν αντέχει την φασαρία!

.......................Και μέσα στην ησυχία:

Ακούγεται ο Bargeld να φωνάζει εκνευρισμένος: "Ι told you complete noise and feedback and you left the guitar playing through my fucking headphones ???"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ήχος τους μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ και κυρίως η έλλειψη πολύ sustain είναι πολύ χρήσιμη για συγκεκριμένα παιξίματα.

Από άποψη ευελιξίας ήχου δεν ξέρω πολλά πράγματα μιας και δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με jaguar, αλλά από πρακτικότητα δε νομίζω να τα πάει και πολύ καλά...Κουμπάκια από εδώ pots από εκεί...τρέχα γύρευε...

 

Εμένα δε με πολυβόλεψε για να πω του στραβού το δίκιο...

 

Όσο για το σχήμα της...όπως ξαναέγραψα, το θεωρώ ΣΤΡΑΒΟΧΥΜΕΝΟ!!! :lol: :lol: (μου θυμίζει κάτι ιταλικές EΚO με τις οποίες έπαιζαν τα ελληνικά groups των 60's...:lol:)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν είχα την τύχη να παίξω πάνω απο 5 λεπτά σε μια τέτοια.Εκείνο που θυμάμαι οτι μου άρεσε είναι ότι σε συνθήκες live παίζει να είναι πολύ άνετη.

Και απο ήχο όπως το είπατε.Love it or hate it.Εγώ πάντως είμαι στη love μεριά :wink:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Bargeld "ζώνεται" την Jaguar, "οπλίζει" έναν Fender ενισχυτή αν θυμάμαι καλά...και στο επόμενο πλάνο, ο μηχανικός έχει κλείσει εντελώς τα monitors του control room γιατί κανείς δεν αντέχει την φασαρία!

 

φοβερη φαση! :lol: μονο που η κιθαρα δεν ηταν Jaguar,Mustang ητανε :lol:

 

παντως ειναι τρομερα εργονομικη & βεβαια κατα τη γνωμη μου η ομορφοτερη κιθαρα που εχει κατασκευαστει ποτε. (οι ιταλοι την αντεγραψαν ασχετε Ηλια!! :lol: )

 

καθεται δε στο "σωμα" απιστευτα ανετα και βεβαια εχει τελεια ισσοροπια οταν παιζεις ορθιος,απιστευτα ξεκουραστη κιθαρα...

 

α,και ο ηχος της με το τρομερο τρεμολο ειναι μοναδικος (μακραν ο αγαπημενος μου)

 

μηδενικο σουστεϊν :lol: & ευρυτητα ηχων,ειναι δε λογω της μικρης σκαλας τρομερα ευκολοπαιχτη ακομα & με τα βιντατζ φρετς.

 

το μονο της "κακο" ειναι οτι ειναι ιδιαιτερα ευαισθητη στα κακα σετ-απ ,οποτε θελει προσοχη & γνωσεις οταν τη σεταρεις....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι ιταλοι την αντεγραψαν ασχετε Ηλια!! :lol:

 

Δε διαφωνώ, απλά με το που τη βλέπω μου έρχεται η εικόνα του Τζεβελέκου να χορεύει ... σεϊκ και από πίσω η μπάντα να τραγουδάει "yeah yeah yeaaaah..." :lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οριστε και ενας κατασκευαστης μαγνητων, που συμφωνα με καποιυς jaguarholics παραγει εξαιρετικους replacement μαγνητες:

 

http://www.curtisnovak.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου