Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για vocal range..


paokz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.youtube.com/watch?v=E4IEXzymabc

 

Παιδιά χρειάζομαι μια γνώμη σημαντική περι φωνητικής..

Ισως έχω λάθος τεχνική ..Ισως καταστρέφω το λαιμό μου..

Δεν έχω κάνει μαθήματα φωνητικής..Ειμαι αυτοδίδακτος..

Μια σημαντική γνώμη χρειάζομαι...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι ειδήμονας αλλά από τα λίγα που ξέρω θα πω μια γνώμη. Κατ'αρχήν στα άλλα βίντεο που έχει ανεβάσει τραγουδάς μια χαρά, πιο είναι το πρόβλημα και ξαφνικά θες γνώμη για την έκταση της φωνής σου και για το αν θα καταστρέψεις το λαιμό σου;

 

Υποθέτοντας θα γράψω...

Η ψηλότερη νότα σου ήταν Α#4 που είναι αρκετά ψηλά για αντρική φωνή όμως(!) όταν πλησιάζεις την G4 και μετά δεν έχεις αυτοπεποίθηση, λείπει η καθαρότητα στον ήχο, αρχίζεις να βάζεις γρέζι είτε ηθελημένα - έτσι μου φαίνεται - είτε ακόμα χειρότερα αθέλητα.

 

Προσπάθησε μετά από καλό ζέσταμα και όταν νιώθεις άνετα να ηχογραφήσεις 1-2 slides από μια σχετικά χαμηλή/μεσαία νότα μέχρι όσο πάει η φωνή σου με καθαρό ήχο, από κάτω προς τα πάνω και το αντίθετο δηλαδή κάτι τέτοιο

[flash=200,200]

 

Το αν έχεις σωστή τεχνική μπορεί να στο πει μόνο ένας καλός καθηγητής και το να καταστρέψεις το λαιμό σου από αυτό που κάνεις στο βίντεο που ανέβασες θα είναι κατόρθωμα εκτός εάν πονάς όταν το κάνεις και το κάνεις όλη μέρα και κάθε μέρα. Κατα τα άλλα χρυσός κανόνας είναι: ότι κάνεις και νιώθεις πόνο/ενόχληση δεν το κάνεις σωστά, σταμάτα. Ασημένιος κανόνας με μικρή διαφορα :P είναι να μην κοιτάς την έκταση αλλά την ποιότητα!

 

Δεν είμαι ειδικός και μπορεί να λέω μπαρούφες οπότε ψάξε κάποιον δάσκαλο αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και αν ψάξεις σου εύχομαι καλή τύχη γιατί σε αυτόν τον τομέα θα τη χρειαστείς ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πάρα πολύ..Εχω εξασκήσει αρκετά την φωνή μου σε σχέση με τα άλλα video..Αλλα επειδη θέλω να βγάλω ενα κομματι της adele..Το make you feel my love χωρίς να το κατεβάσω τόνο..Αν και νομίζω οτι το φτάνω..Αυτο το ανέβασμα που έκανα στο βίντεο πρώτη φορα το κάνω..Και είμαι λίγο ενθουσιασμένος γιατι δεν ήξερα οτι μπορώ!..Απλα δεν θέλω να πάθουν τίποτα οι φωνητικες χορδές!..Το έκανα με μεγάλη άνεση..απλα το έκανα αρκετές φορές και μετα απο επαναλήψεις του ίδιου τραγουδιου που είναι αρκετα ψηλά για μένα βγήκε αυτο το γρέζι..α#4?..Αυτο πώς το καταλαβαίνεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι χορδες για να παθουν ζημια πρεπει να κανεις πολυ κακη χρηση πολυ καιρο.

Καλα εισα γενικα αρκετα θα λεγα.Αλλα ισχυει ο εξης κανονας,αν εχεις σωστη θεση τοτε βγαινουν ολες οι μπασες και ολες οι ψηλες.Αν κατι δεν βγαινει φταιει παντα η προηγουμενη νοτα.

Μην εστιαζεις ποτε στην ψηλη,μην τονιζεις ΠΟΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ,και επισης δεν πρεπει να νιωθεις σχεδον καμια αλλαγη στο σωμα σου οταν εισαι στις ψιλες περιοχες.Οταν λεω καμια εννοω ΚΑΜΙΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραγουδώντας με αυτόν τον τρόπο εκτός από την φωνή σου καταστρέφεις και τα αυτιά αυτών που σε ακούν. Η ηχογράφηση είναι κακή αλλά είναι προφανές ότι στις ψηλές είσαι φάλτσος. Ζέσταμα και τοποθέτηση φωνής λοιπόν. Μαθήματα από youtube αν τα ωδεία πέφτουν  μακριά.

Προσωπικά πάντα ξεκινάω με το αγαπημένο:

«α-νε-βαί-νω την σκα-λί-τσαααα,  κα-τε-βαί-νω τσου-λη-θρί-τσαααα. Ντο χαμηλό. Ντο ψηλό.»  Σε ντο. 

 

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου βρήκα μια άλλη εκτέλεση πάλι από την Addele απλά είχε μόλις ξυπνήσει και η φωνή της ήταν ελαφρώωωως πιο βαθιά ;D

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=Ih44lMJvjq0

Στην α(γ)γουροξυπνημένη εκτέλεση πάει μέχρι G4 που είναι 3 ημιτόνια πιο κάτω δηλαδή θα σου είναι αρκετά πιο άνετο. Επίσης κάτι που κάνεις σωστά φαντάζομαι χωρίς να το ξέρεις είναι να σπας τη μέση σου προς τα πίσω καθώς ανεβαίνεις τονικά πράγμα που βοηθαει να έχεις σωστή στήριξη, μη το παρακάνεις βέβαια και καταλήξεις στο πάτωμα :P

 

Το να πας ψηλά τονικά είναι το μόνο εύκολο, κυριολεκτικά. Το να αποκτήσεις ωραίο τόνο και σταθερότητα είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό.

 

Το έκανα με μεγάλη άνεση..απλα το έκανα αρκετές φορές και μετα απο επαναλήψεις του ίδιου τραγουδιου που είναι αρκετα ψηλά για μένα βγήκε αυτο το γρέζι..α#4?..Αυτο πώς το καταλαβαίνεις?

 

Αυτό το γρέζι δε νομίζω πως είναι σημάδι ότι κάνεις κάτι σωστά, μάλλον το αντίθετο. Αφού λες οτι πρώτη φορά το έκανες, πάνε πιο προσεκτικά και όταν δεις ότι αλλάζει κάτι στη φωνή σου π.χ. γρέζι, κάτι δε κάνεις σωστά. Το τραγούδι είναι σε Λα# και συγκεκριμένα στην 4η οκτάβα του πιάνου, εάν και πάλι δε κατάλαβες θα πρέπει να διαβάσεις λίγη θεωρία.

 

Edit: Το κατάβα παίζοντας νότες στην κιθάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Stoyo η εκδοχή του Billy Joel πρέπει να είναι σε σολ μείζονα.

Ίσως ο paokz βγάλει άκρη από το αρχικό. Του Bob Dylan σε ρε.

 

http://www.musicnotes.com/sheetmusic/mtdFPE.asp?ppn=MN0026167

 

 

 

 

ο χρόνος αρκετός 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω στο τελος εχει κατι μαθηματα για κορωνες  ;D

(στην αρχη εχει μαθημα πως παταμε καλα στον τονο)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου