Προς το περιεχόμενο

Tελος εποχης...


Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.hollywoodreporter.com/thr/business/article_display.jsp?vnu_content_id=1003221959

 

το μεγαλυτερο "δισκαδικο" του πλανητη χρεωκόπησε...επεται & το τελος του cd συντομα,ΠΟΛΥ συντομα....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Superfunk όπως συχνά κάνεις δίνεις έναυσμα για συζήτηση αλιεύοντας πολλά ενδιαφέροντα στο δίκτυο. Όμως εδώ επέτρεψέ μου να σε βρίσκω απόλυτο και υπερβολικό...

Και εξηγούμαι:

 

Συμφωνούμε ότι όπως κάποτε τα βινύλια αντικαταστάθηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από τα CD, έτσι θα έρθει η ώρα που θα έρθει κάτι καινούριο για να αντικαταστήσει και τα CD. Κάτι προφανώς φθηνότερο και πιο εύκολο να παραχθεί, ώστε να πωλείται και αρκετά φθηνότερα και να φέρει τον κόσμο πίσω στο να αγοράζει μουσική. Δύσκολα όμως θα είναι κάτι δωρεάν, γιατί το διεθνές οικονομικό κύκλωμα που ονομάζουμε "μουσική βιομηχανία", δύσκολα θα αφήσει στην τύχη τους τα πράγματα εγκαταλείποντας μια επί 50 χρόνια κερδοφόρα επιχείρηση.

 

Η στιγμή όμως που θα αντικατασταθεί το CD θα έρθει όταν θα βρεθεί αυτό το νέο μέσο αναπαραγωγής, το οποίο θα πρέπει να μπορεί να περιέχει με κάποιον τρόπο και τα παρελκόμενα του καλλιτεχνικού πακέτου.

Π.χ. στην μετάβαση από το βινύλιο στο CD, τα booklet με το artwork δεν εξαφανίστηκαν, απλά μίκρυναν σε μέγεθος...δεν ξέρω αν κάποτε θα είναι φυσιολογικό να έχουν γίνει .jpg αρχεία που θα συνοδεύουν mp3, αλλά βλέπω πως μέχρι σήμερα το mp3 είναι η "κασέτα" του 2006...το ανεπίσημο μέσο αναπαραγωγής και όχι το "βινύλιο" της εποχής μας.

 

Αυτό εξακολουθεί και είναι το CD...και πριν βρεθεί κάτι που να ΜΠΟΡΕΙ να το αντικαταστήσει ορθά σε όλους τους τομείς, θα συνεχίζει να υπάρχει...με πολλά προβλήματα στην συρρικνωμένη πλέον αγορά, αλλά θα υπάρχει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω οτι στο τέλος 8α μείνει μόνο το .wav (μεσω download) και τα vinylia (thanks to electronic music & rap-hiphop). Τα music stores κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα online stores έχουν αρχίσει καιρό τώρα να πέρνουν το πακέτο.

 

To νέο μέσο αναπαραγωγής έχει βρεθεί πολλά χρόνια τώρα και φυσικά είναι το pc. ¶ντε να αλάξει το format. Πάμε full για wav (στην αγορά), στο share θα είναι κλασικά τα μπ3 αν και νομίζω οτι και εκεί θα μπεί το wav σιγά σιγά. (ακόμα και τώρα βρίσκεις αρκετά .wav σε share folders διαφόρων χρηστών).

Αυτό το αφήνουμε γιατί πάμε σε άλλη κατηγορία (αυτή της πειρατίας). Αν και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις πωλήσεις καλύτερα να μη συζητηθεί.

 

Στην dance κατα την γνώμη μου αν κάτι έκανε ζημιά στο vinylio είναι τα νόμιμα η όxi mp3 kai όχι τα cd. Στις άλλες κατηγορίες οκ, το vinyl είναι dead καιρό τώρα.

 

Με λίγα λόγια και πάλι καλά που κράτησαν τόσο τα cd-δισκάδικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω απολυτα ,οταν μια ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ οπως αυτη καταρρεει (οσοι εχουν ζησει στις ΗΠΑ ξερουν για τι κολοσσο μιλάμε..) τα ψωμακια των παραδοσιακων "διανομων" μουσικης τελειωνουν...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν ένα τραγούδι που πάντοτε γούσταρα είναι εκείνο το παλιό χιτάκι που λέγεται "Video Killed The Radio Star" διότι (παρά το χαζοχαρούμενο υφάκι του) λέει μέσα από τους στίχους του ΟΛΗ την αλήθεια για τον κόσμο των media.

 

Ο λόγος που έχουν πέσει οι πωλήσεις των cd, ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στην άθλια ποιότητα των πειρατικών mp3, ο λόγος που δεν υπάρχει πλέον ανεξάρτητη σκηνή είναι ο εξής ένας: ότι ο κόσμος προτιμά το βίντεο.

 

Στο δε βίντεο, τα κριτήρια αποτίμησης είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που είχε ο παραδοσιακός ακροατής μουσικής. Ήτοι, ο μη-εμφανίσιμος μουσικός δεν έχει κανένα μέλλον - τελεία.

 

Αυτά που γράφεις problematic είναι αδικαιολογήτως ρομαντικά: σχεδόν χαιρετίζεις τη νέα εποχή και δεν καταλαβαίνεις ότι (αν έχει δίκιο ο Superfunk) τότε κανείς δεν θα έχει κανένα οικονομικό κίνητρο να δισκογραφεί ανεξάρτητες μουσικές που ΔΕΝ θέλουν να στηρίξουν την επιτυχία τους στα μπούτια της τραγουδιάρας, άρα ο τελικός χαμένος θα είσαι εσύ (και εγώ).

 

Οι απανταχού ανεξάρτητες σκηνές στηρίζονται (και πάντα έτσι ήταν) στην εξής απλή ιδέα: ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πρόθυμοι να ΑΚΟΥΣΟΥΝ τη μουσική τους πρόταση. Είδες εσύ ποτέ ανεξάρτητη σκηνή με την οικονομική επιφάνεια που θα της επέτρεπε να παράγει βίντεο υλικό και μάλιστα τέτοιο που θα ήταν αποδεκτό από τα κανάλια διανομής βίντεο υλικού. ¶ρα : Σακίρα (αν είμαστε τυχεροί), Μαρία Κάβλεϊ (αν είμαστε πολύ άτυχοι), αλλά όχι Godspeed! You Black Emperor, τουλάχιστον όχι αν δεν είναι γειτονόπουλά μας.

 

Με γεια.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί και να έχεις δίκιο eye...Στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον είναι πιο πειστικό να θεωρήσουμε ότι ο αντικαταστάτης του CD θα είναι το μέσον θα κάνει την μουσική ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ εκτός από ακουστική. Σε μια τέτοια λύση ενυπάρχει και το στοιχείο της προσωπικότητας του καλλιτεχνικού αντικειμένου, ενώ σε ένα αρχείο στο PC δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα. Μπορεί σε 10-15 χρόνια όταν λέμε album να εννοούμε ένα DVD με τα τραγούδια + τα video clips τους!!! 8O

 

Βέβαια λες ότι η "καλλιτεχνική προσωπικότητα" του μέλλοντος θα είναι "μπούτια τραγουδιάρας"...Πάντα δεν ήταν όμως το image το μεγαλύτερο όπλο του mainstream...αλλά και πάντα δεν έβρισκε ο πιο alternative ήχος τον δρόμο του μετατρέποντας ακόμη και κακάσχημους τύπους ή τερατόμορφους σε είδωλα που κάποιοι λάτρευαν να βλέπουν ;;;

 

¶λλωστε η ύπαρξη των "εναλλακτικών" μουσικών τάσεων που απευθύνονται υποτίθεται σε "λίγους" πηγάζει σε ένα βαθμό από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να αισθάνονται ότι διαφέρουν από τη μάζα...λογικά ακόμα και αν εξαφανιστεί το CD αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. Και η μουσική βιομηχανία έχει κάνει πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ να πιστεύουν ότι ανήκουν σε αυτούς τους "λίγους εναλλακτικούς" και μάλλον δεν θα θέλει να τους χάσει!

 

Πιστεύω ότι όταν θα φθάσουμε στο σημείο που η νέα μορφή διανομής μουσικής θα ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ εντελώς (και δεν βλέπω να είναι τα online stores που πουλάνε mp3...) θα βρεθούν και πάλι οι τρόποι να ενταχθούν σε αυτήν όλες οι τάσεις και τα στυλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που γράφεις problematic είναι αδικαιολογήτως ρομαντικά: σχεδόν χαιρετίζεις τη νέα εποχή και δεν καταλαβαίνεις ότι (αν έχει δίκιο ο Superfunk) τότε κανείς δεν θα έχει κανένα οικονομικό κίνητρο να δισκογραφεί ανεξάρτητες μουσικές που ΔΕΝ θέλουν να στηρίξουν την επιτυχία τους στα μπούτια της τραγουδιάρας' date=' άρα ο τελικός χαμένος θα είσαι εσύ (και εγώ).

[/quote']

 

Είμαι κατά της όλης φάσης. Απλά κοιτάζοντας στο μέλλον βλέπω αυτά που έγραψα. Τα Digital labels έχουν καιρό τώρα ξεπεράσει σε αριθμό τα κλασικά ενώ γενικά οι περισσότερες πωλήσεις πραγματοποιούντε Online.

Vinyliakides υπάρχουν. Cdakides υπάρχουν? Σίγουρα αλλα πόσοι? (Μιλάμε για τρελαμένους και φανατικούς).

Ότι και να γίνει όσα φορμάτ και να αλάξουν το vinylio θα υπάρχει γιατί υπάρχει και vinyliokoino. Εκτός και άμα το σκοτώσουν στην ψύχρα. (που μπορούν να το κάνουν).

Σχετικά με την διαθεση θα υπάρχουν μια ζωή online stores.

Ένα μαγαζάκι θα πουλίσει 5 vinyl την μέρα? δεν βγαίνει. ¶ν το ίδιο μαγαζάκι γίνει oinline store θα πουλάει 30 την μέρα και θα βγαίνει. ¶λλο να πουλάς σε μια πόλη άλλο σε όλο τον κόσμο.

 

PC και Ιντερνετ. Η αρχή του τέλους. Όλα το pc. Παραγωγή, δισκογραφική, προμοσιον, πωληση. 'Ολα απο ενα pc με μια γραμμή internet. Είναι ο σατανάς?

 

Καί όχι μόνο στην μουσική.

Pcια παντού. Κρυφτό, κυνηγητό, μπουλντόζες, κουβαδάκια στην παραλία, πατίνια, γνωριμίες, σχεσεις, επικοινωνία, γνώση? Απο το pc ... καταργήθηκε το χαρτί και το μολίβι μάγκες! Τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο σχολειό με tablet pc.

 

Έχω ξεφύγει απο το θέμα αλλα, εχουμε ξεφυγει και εμείς οι άνθρωποι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηey παίδες χαλαρώστε...

 

Λογικό είναι οι βιομηχανίες να καταρέψουν. Οι μουσική δεν έχει να κάνει με τις βιομηχανίες και τα CD όμως.

 

ΟΚ η Madonna και οι υπόλοιποι ίσως να τρέμουν στην ιδέα του mp3 , άλλα όσο υπάρχει underground και μουσικοί μου γουστάρουν να παίζουν ,δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Λέτε οι μπάντες που πουλάνε 1000 το πολύ να σταματήσουν να παίζουν; Νο way.

 

¶ντε καιρός είναι να φθηνήνουν τα CD...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου