Προς το περιεχόμενο

Μasterclass διεύθυνσης ορχήστρας


r2d2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Staff

Μasterclass διεύθυνσης ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

 

Tη δυνατότητα συμμετοχής σε masterclass διεύθυνσης ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων έχουν οι νέοι Έλληνες μαέστροι. Από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σεμινάριο υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών.

 

Τα έργα που θα μελετηθούν με την ορχήστρα είναι:

W.A.Mozart: Συμφωνία αρ.41

F.J.Haydn: Συμφωνία αρ.104

L.V.Beethoven: Συμφωνία αρ.7

 

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να προετοιμάσει τουλάχιστον μία από τις παραπάνω συμφωνίες ολοκληρωμένη και προαιρετικά κάποια μέρη από τις υπόλοιπες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναλυτικό βιογραφικό, και τα έργα που θα προετοιμάσουν στο [email protected] το αργότερο μέχρι 23 Αυγούστου 2013. Προαιρετικά μπορεί να αποσταλεί και διαδικτυακός σύνδεσμος (link) από πρόβα ή συναυλία στην οποία διευθύνουν.

 

Η λίστα των ενεργών μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου 2013.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία στο προαύλιο του Κέντρου Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

 

Δεν γράφουμε Greeklish ούτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εγώ θα κάνω ένα μπαμπ και θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον Μιχάλη Οικονόμου για αυτή του την κίνηση! Προσωπικά δε μπορώ να διευθύνω ούτε τα πόδια μου ώρες ώρες... αλλά ελπίζω να είμαι στο κοινό, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα!

 

Και μπράβο του (? δική του ευθύνη ?) που έφτασε το δελτίο τύπου μέχρι εδώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...
  • Administrator

Σήμερα ξεκινά τις εργασίες του το masterclass διεύθυνσης ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ των 60 υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, επιλέχθηκαν 35 οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την κάλυψη 8 θέσεων ενεργού μέλους της ορχήστρας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα προκύψουν κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Ορχήστρας. Το masterclass είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά κατά τις ώρες: 10.00-13.30 και 18.00-21.00 και θα διεξαχθεί στην αίθουσα προβών της Ορχήστρας (Αρτέμωνος 7 & Ιππάρχου, Ν. Κόσμος). Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια συναυλία στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας). Με τον τρόπο αυτό, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά των ελλήνων αρχιμουσικών.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Στο πλαίσιο του masterclass διεύθυνσης ορχήστρας που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσικής του ΟΠΑΝΔΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μία ξεχωριστή συναυλία στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Πάρκο Ελευθερίας).

 

Κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Ορχήστρας, οκτώ φιναλίστ του masterclass θα κληθούν να μοιραστούν τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας με συμφωνικά έργα των F. Haydn, L. van Beethoven και W. A. Mozart.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ώρα έναρξης: 20.30

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου