Προς το περιεχόμενο

Νέοι διακόπτες σε σύνθ και αίσθηση πατήματος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειάααααα. Έχω πάρει διακόπτες για να αντικαταστήσω αυτούς οι οποίοι κολλάνε όταν τους πατάω και δεν δουλεύουν πάντα. Αντικατέστησα λοιπόν τους παλιούς. Με τους νέους διακόπτες όμως παρατήρησα κάτι. Στο πάτημα είναι κάπως σκληρότεροι από τους παλιούς. Να το πώ σκληρότεροι να το πώ σφιχτοί δεν ξέρω ακριβώς πώς να το πώ αλλά κάτι τέτοιο. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει μιάς και καινούριοι είναι εντελώς αχρησιμοποίητοι άρα και σφιχτότεροι ενώ οι παλιοί έχουν μαλακώσει με τα χρόνια; Ή μήπως είναι σφιχτότεροι επειδή είναι απλώς διαφορετικής μάρκας-προέλευσης από τους παλιούς που είχε; Για την ιστορία, να αναφέρω ότι οι καινούριοι δουλεύουν μια χαρά, απλώς απορία το έχω, για το σφίξιμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω την ιδια αισθηση εχω σημερα φιλε μου μετα απο την επισκευη των δικων μου προχθες. Τετοια δραστικη επισκευη δεν ειχα κανει ποτε σε κανενα απο τα synth που κατειχα κατα την διαρκεια της πολυχρονης θητειας μου στην μουσικη (sic)

 

Σε σημειο που το εν λογω synth μου μου φαινεται ξενο, σαν να μην ειχα ξαναπατησει τους ιδιους διακοπτες , το ιδιο και το κλαβιε

Εφ οσων ολα λειτουργουν δεν με ενοχλει φυσικα αυτο , το αντιθετο.

 

Βασει αυτου νομιζω και εγω οτι ειναι φυσιολογικο, τωρα ειναι ενδιαφερον και για εμενα το θεμα σου, ευχομαι να ακουσουμε και αλλες αποψεις.

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Συνήθως αυτοί οι διακόπτες δεν μαλακώνουν με τον χρόνο. Τις περισσότερες φορές και ανάλογα τη χρήση, αν μαλακώσει τέτοιου είδους διακόπτης τότε έχει αρχίσει το πρόβλημα ή έχει σπάσει, ο διακόπτης ή ο σύνδεσμος επαναφοράς στο κουμπί που πατάει τον διακόπτη. Η μηχανική κίνηση και των δύο δημιουργούν ή συμβάλουν αν θες στην αίσθηση press/release. Επίσης η σωστή τοποθέτηση/βίδωμα της πλακέτας στο πάνελ παίζει και αυτή το ρόλο της.

 

Η διαφορά αίσθησης στην πίεση οφείλεται κυρίως στο ότι ο "νέος" διακόπτης μπορεί να είναι διαφορετικού τύπου (υλικό - χαρακτηριστικά γενικότερα), που είναι και το πιό πιθανό, αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κοινούς ή παρόμοιους διακόπτες της αγοράς και όχι τους αρχικούς.

 

Άλλος λόγος αλλαγής αίςθηςης είναι να μην έχει κάτσει ο διακόπτης σωστά στην θέση του πάνω στην πλακέτα και στην σωστή απόσταση από το κουμπί.

 

Πέραν του είδους / ποιότητας του διακόπτη, καθοριστικό λόγο στην διάρκεια ζωής παίζει και ο τρόπος /ποιότητα κόλλησης (π.χ. υλικό κόλλησης, θερμοκρασία κλπ)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου