Προς το περιεχόμενο

Τελικά μόνο ο Lennon άξιζε στους Beatles;


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως και αυτο δεν ειναι ασχημο

 

http://www.youtube.com/watch?v=GFRcMYjut4o

 

και ειναι και το πρωτο single που ξεπερασε τα 2 εκατομμυρια πωλησεις στο UK

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 85
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Παντως ειναι απιστευτο το timing γιατι την στιγμη που ξεκινησε το Thread αυτο ακουγα το ....

For me too.

Ακουγα το Helter Skelter

(funny, κι αυτο το τραγουδι Paul -το πρωτο  heavy metal - καλα λεει το ρεμαλι ο φρανκ για μενα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου είπα παραπάνω ότι το ερώτημα είναι όντως προβοκατόρικο, αλλά να στο εξηγήσω και πάλι πώς το λέω, κάπως πιο απλά. Αν π.χ. είσαι ένας μάγειρας και είσαι συνεταίρος με κάποιον άλλο μάγειρα, με τον οποίο κάνετε καταπληκτική φασολάδα. Μετά χάνεις το συνεταίρο σου και δεν μπορείς μόνος σου να κάνεις εκείνη την καταπλητική φασολάδα για την οποία έγινες γνωστός. Τι φταίει; Σου έκαναν μάγια και δεν μπορείς πλέον;

 

Ε τότε το μόνο που μας μένει είναι η θεωρία του Faul. Γιατί ο McCartney του Yesterday δεν ξαναεμφανίστηκε ούτε στο 1/1000 σε κάποιον προσωπικό δίσκο του.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις... Ειλικρινά δεν μπορώ... Το μόνο που θα έστεκε σε σχέση με τον συλλογισμό αυτό, είναι να αμφισβητήσεις πως ο Mc Cartney όντως έγραψε τα τραγούδια που του "χρεώνονται" σους Beatles. Αν το αμφισβητείς, ΟΚ, ΕΧΕΙ νόημα όλο αυτό που συζητάμε, αν όχι, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Το τι έκανε μετά τους Beatles και το ΓΙΑΤΙ δεν ήταν αντίστοιχα καλός, ΔΕΝ έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το αν συνέβαλλε στους Beatles. Το παράδειγμα με τους μάγειρες δεν είναι καλό. Στη... φασολάδα, θα μπορούσες να πεις πως όλη τη "μαγική" συνταγή την ήξερε ο ένας από τους δύο, οπότε όταν έμεινε μόνος του ο άλλος, "εκτέθηκε". Στους Beatles, είναι γνωστό πως παρόλο που όλα τα κομμάτια χρεώνονταν εκ συμφωνίας στους Lennon/Mc Cartney μαζί, σχεδόν κάθε ένα ήταν γραμμένο ΕΙΤΕ από τον έναν ΕΙΤΕ από τον άλλο. Οπότε δεν έχει νόημα αυτό που λες...

 

 

Οκ, πες μου ένα τραγούδι του που άντεξε διαχρονικά. Όχι "άντεξε= το θυμάμαι που το έπαιζαν όταν βγήκε" αλλά "άντεξε=ακούγεται ακόμα και σήμερα από τα ραδιόφωνα και όλοι/οι περισσότεροι/πολλοί ξέρουν ποιο είναι ή τουλάχιστον το ξέρουν ως τραγούδι".

 

 

 

(αν και το σιχαίνομαι, έχει μείνει διαχρονικό και έχει διασκευαστεί πολλές φορές)

 

 

 

 

Εννοείται πως κανένα από όλα αυτά δεν έχουν το μέγεθος του Imagine, του Jealous Guy κτλ, αλλά συνολικά δισκογραφικά, οι δίσκοι του Lennon ήταν κατά τη γνώμη μου ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ του Mc Cartney...

 

Αυτή η μπάντα ήταν το big bang της σύγχρονης δυτικής μουσικής. Είναι αδιανόητο τι πέτυχαν σε 7,5 χρόνια...

 

Οι Beatles ήταν αποτέλεσμα μιας ευτυχούς συγκυρίας να βρεθούν μαζί δύο μουσικές ΔΙΑΝΟΙΕΣ, μία διάνοια (κατά τη γνώμη μου) στα τύμπανα, μία ήρεμη δύναμη (που έγραψε 6-7 από τα σπουδαιότερα κομμάτια "έβερ") στην κιθάρα, μία ΔΙΑΝΟΙΑ στην παραγωγή (Martin), μία μανατζερίστικη αλεπού (Έπσταϊν), σε δεδομένες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας. Το να ψάχνουμε γιατί το κάθε ένα από τα συστατικά αυτά δεν ήταν αντάξιο αυτού του μίγματος, είναι άτοπο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε τότε το μόνο που μας μένει είναι η θεωρία του Faul. Γιατί ο McCartney του Yesterday δεν ξαναεμφανίστηκε ούτε στο 1/1000 σε κάποιον προσωπικό δίσκο του.

 

;D ;D ;D http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Faul

Μπα, εκανε πολλα ακομα καλα, απλα (και φυσικα) ηταν διαφορετικα.

Πχ εμενα μ'αρεσει εξισου  το BlackBird (κι αλλα) και ειναι μετα το "θανατο" του  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι ω RΑΥ τετοιο thread ??

Eυτυχως που λειπουν για τριημερο οι φιλοι μας!! Σοβαρα τωρα θα συμφωνησω με delta66 ,audiokosta κλπ.Οι Beatles ειναι διαχρονικοι και ο Εκλειπων Lennon ηταν το 1/4 τους τα αλλα τρια ηταν εξισου ικανα και μουσικαρες -συνθεταρες ειτε ειναι γραμμενα  τα ονοματα τους κατω απο τα κομματια ειτε οχι.Ο  δε Paul Mc Cartney εγραψε πολλα ωραια με τους wings και μονος του.Τραγουδια της Νιοτης μας που ακομα ειναι αξεπεραστα .Θατους θυμομαστε οσο ζουμε σαν την μεγαλυτερη και πρωτοπορειακη μπαντα ολων των εποχων !Και για να αποζημιωσω  τους λατρεις  του group  ενα κομματι που φερει την υπογραφη του αλλου εκλιπωντα George Harrison  SOMETHING !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν αναλογιστεί οποιοσδήποτε μουσικός την πορεία του με διάφορους μουσικούς, συνεργάτες κλπ, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ότι η συνθετική του ικανότητα μεταβάλλεται από την έμπνευση, τον βαθμό συνεργασίας και τη χημεία που εκπέμπεται ανάμεσά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Πιστεύω ότι βασικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχουν αλλάξει, άρδην, οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγραφαν τα τραγούδια, τότε και τώρα.Δε στέρεψε, απλά, το ταλέντο του McCartney.

 

  Είναι προσωπική μου πεποίθηση, άλλωστε, ότι το ροκ/ποπ, όπως το γνωρίσαμε/ακούσαμε το '60/'70 έχει πεθάνει (προ πολλού), μια και οι συνθήκες, που το γέννησαν, πλέον, δεν υφίστανται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ρε γλέντια σε 30 χρόνια που θα συζητάνε για το αν οι Backstreet boys αξίζουν σόλο ή όχι...  ::)

 

Πιστεύω ειλικρινά πως οι ONE χωρίς τον Κωνσταντίνο δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Μας κούρασαν ακόμα και εμάς τους φανατικούς φανς που σκίζαμε τα t-shirts σε κάθε εμφάνισή τους.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου