Προς το περιεχόμενο

Κάποιος άλλος που να έχει το Oasys?


karis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα απανταχού πληκτράδες

 

Καταρχήν πιστεύω πως η ερώτησή μου θα μείνει μάλλον αναπάντητη ή μπορεί και να γελάσετε (λόγω υψηλής τιμής του οργάνου!)αλλά παραταύτα θα την θέσω:

 

Υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει το oasys?

 

Εγώ έχω πάρει το 76άρι τον περασμένο νοέμβριο και ψάχνω στο διαδίκτυο μήπως το έχει και κάποιος άλλος "ταπεινός" πληκτράς σαν κι εμένα μήπως μπορέσω και ανταλλάξω ήχους ή μήπως και έφτιαξε κανέναν λαικό ήχο στυλ triton γιατί όπως είναι γνωστό το oasys λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής δεν διαβάζει pcg απο triton.

Αυτά και ελπίζω να βρεθεί κάποιος που έχει κανέναν γνωστό τέλος πάντων με oasys.

 

Χάρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη(που επεμβαίνω, γιατί δεν έχω το OASYS και δεν κολάω με το θέμα σου, αλλά επειδή διάβασα την ερώτηση πόσταρα) και χωρίς να γελάω καθόλου, αλλά με τέτοιο όργανο θες να φτιάξεις ήχους triton και λαικούς; Τέλος πάντων.. λες και πόσοι ήχοι είναι αυτοί οι λαικοί (για πλήκτρα) αλλά γιατί δεν παίρνεις κάποιο sample cd , νομίζω πως θα έχει η KORG. Μέχρι 100€ βρίσκεις και samples και ήχους από την εταιρία (θέλω να πιστεύω) που θα είναι αρκετά καλλοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου x_pap

 

Βασικά όχι. Ενα χρονο το εχω και δεν καθησα ποτε να φτιαξω λαικους ηχους. Απλά αισθανομαι λιγο μονος στο συμπαν,θα ηθελα να μαθω αν το πηρε καποιος αλλος και τι εκανε ως τωρα. Είχε δημιουργηθεί μεγαλο θεμα που δεν διαβαζε triton και θα ηταν καλο να ξερω εαν καποιος καταφερε να κανει ηχους ελληνικους ποιοτικους.Το οργανο εχει φοβερες προγραμματιστικες ιδιοτητες αλλα πρεπει να εισαι φοβερος sound designer.Θελω να το ξεζουμισω λιγακι απο αυτη την αποψη και γι'αυτο ηθελα να μαθω αν καποιος ασχοληθηκε καθολου.

 

Χαρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα και καλά έκανες. Θα ήθελα πολύ 2-3 ώρες με το OASYS έτσι για να το δω :) . Απλά πιο πολύ έκανα θέμα γιατί γενικά γίνεται κουβέντα για λαικούς ήχους και ειλικρινά δεν νομίζω πως χρειάζονται σήμερα. Εκτός από σκυλοlead ποιά λαικά όργανα να κατασκευάσεις.. ότι και synth να έχεις. Samples χρειάζεσαι και δυστυχώς κανένα όργανο (ούτε και το OASYS) δεν θα έχει μια τέτοια εκειδεικευμένη παλέτα. Μιλάω για ανατολίτικα ένχορδα και αράβικα όργανα. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τις δυνατότητες ένος οργάνου αυτό.

Εύχομαι να το χάρηκες που το πήρες πάντως και να ήταν αναμενόμενες οι δυνατότητες με τις προσδοκίες σου. Εγώ θα ήμουνα πολύ χαρούμενος :wink: :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πάντως ενδιαφέρεσαι για ποιοτικά samples μπορείς να χρησιμοποιήσεις AKAI βιβλιοθήκες , τις οποίες το OASYS διαβάζει , και οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και ανατολίτικα όργανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας παιδια,

 

Βασικα δεν χρειαζομαι εκεινους τους σκυλοlead ηχους,δεν τους χρησιμοποιω.Απλα ηθελα απο περιεργεια να δω αν μπορεσε καποιος να ξαναδημιουργησει λαικους ηχους triton στο oasys.Ολες οι παραμετροι ειναι διαφορετικες, π.χ. ενα delay με τιμη 127 στο triton δεν ειναι 127 στο oasys. Θελει πολλη μα πολλη δουλεια αν καποιος θελει να το κανει. Βιβλιοθηκες sample υπαρχουν πολλες και το oasys εχει 2Gb μνημη χωραει αρκετα samples.Εγω χρησιμοποιω του ilio.Και οντως,εχεις δικιο x-pap,ουτε το oasys εχει εξειδικευμενη παλετα με ανατολιτικα και αραβικα οργανα(τουλαχιστον οχι μεχρι τωρα!).

Οσον αφορα τις δυνατοτητες προγραμματισμου εννοουσα οτι με τα καταλληλα samples για βαση,μπορουν να φτιαχτουν πολυ καλυτεροι και πιο ρεαλιστικοι ηχοι στο oasys γιατι εχει πολυ ανωτερες γεννητριες ηχου απο το triton.Μεχρι τωρα εχει 6!

Φυσικα και ξεπερασε τις προσδοκιες μου το οργανο απλα εχει τοσα πολλα να προσφερει που θελει πολλη μελετη του manual για να πει καποιος οτι ξερει να το χειριζεται αψογα.

Παντως x-pap,αν δεν ηταν τα 1000km αποστασης,πολυ ευχαριστως να σου το'δινα να περνουσες και 10 ωρες πανω στο oasys να το χορτασεις. :wink:

 

Χαρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαρη,χαιρετω την Ορεστιαδα στην οποια εκανα 7 μηνες φανταρος(Βαλτος).

Το οργανο ειναι φοβερο, ο βασιλιας των synth αυτη τη στιγμη και ελπιζω και οι υπολοιπες μεγαλες εταιριες να ακολουθησουν αυτο το δρομο για να δουμε και αλλα πολυ δυνατα workstations.

Eπειδη εχω το kurzweil Κ2661 μπορω να σου πω οτι εαν ειχα το Oasys, θα προγραματιζα πολυ περισοτερο απο οτι τωρα γιατι με την touch οθονη ειναι πολυ ευκολα τα πραγματα,γι'αυτο πεσε με τα μουτρα......αξιζει.

Δεν βρισκεις αλλους που να εχουν αυτο το οργανο γιατι απλα οι πιο πολλοι ειναι επαγγελματιες και ισως δεν μπαινουν σε αυτο το forum.

Θα σου εκανα παρεα αυτη τη στιγμη αλλα περιμενω την απαντηση της kurzweil.Εαν δεν ερθει ποτε,ποιος ξερει,μπορει στο μελλον να συζηταμε και πανω στα θεματα του Oasys πιο εμπερειστατωμενα.

Παντως συγχαρητηρια για την επιλογη σου, ειναι το ονειρο καθε πληκτρα ....

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου underground σειρα!

Ελπιζω να περασες καλα οσο ησουν εδω αν και οι περισσοτεροι εχουν κακες αναμνησεις λογω του οτι ηρθαν εδω πανω υπο "συνθηκες στρατου" και οχι κανονικες.

Κοιτα,βασικα δεν ημουν και τρομερος προγραμματιστης οταν το πηρα αλλα τελευταια επεσα με τα μουτρα οπως λες,γιατι θελω να βγαλω καποιους ηχους αλλα δεν μου βγαινουν ακριβως,κατι λειπει.Θελει λεπτομερη δουλεια με τα lfo,εφφε κλπ.

Παντως εχεις δικιο που δεν βρισκω αλλους χρηστες και οτι πολυ πιθανον να ειναι επαγγελματιες.Τηλεφωνησα στο bon studio να μαθω ποσα κομματια πουληθηκαν στην Ελλαδα και μου ειπαν μονο 30!Δεν νομιζω να μπορεσω να συνεργαστω και να συζητω με καποιον απο αυτους,τουλαχιστον οχι στο κοντινο μελλον. Και στο κατω κατω,που ξερεις,ισως και δεν υπαρχει η διαθεση απο πλευρας τριτων να μοιραστουν τους ηχους που εχουν φτιαξει με πολυ κοπο.Συμβαινει κι αυτο!

 

Χαρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεφωνησα στο bon studio να μαθω ποσα κομματια πουληθηκαν στην Ελλαδα και μου ειπαν μονο 30!

 

Και παλι καλα που εχουν πουληθει τοσα !!!

 

Τωρα οσον αφορα το στρατο,αν και εκανα και χειμωνα πανω(που ειναι λιγακι βαρυς -20 βαθμους 8O ) αν και τοτε παραπονιομουνα, τωρα δεν με πειραζει πια... Παντως ο Εβρος εχει και ομορφα μερη οπως ειναι η Ορεστιαδα,που ηταν η πιο ομορφη πολη του Eβρου(μετα την Αλεξανδρουπολη,λογω θαλασας) και η Δαδια....

Οσιν αφορα το θεμα μας,πεσε με τα μουτρα,και μην σε απασχολει εαν δεν υπαρχουν πολλοι Ελληνες που να εχουν το Oasys.Eκτος οτι ειστε λιγοι και εκλεκτοι, υπαρχει και το internet.....

 

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewforum.php?f=42

Το πιθανοτερο ειναι να το ηξερες.

Φυσικα δεν θα βρεις βοηθεια για ελληνικους ηχους αλλα γενικα θα βρεις σημαντικες βοηθειες....

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι,οντως εχει βαρυ χειμωνα εδω πανω.

Επεσα με τα μουτρα οπως ειπες, προσπαθω να βγαλω οτι καλυτερο μπορω απο το oasys. Στο korgforums μπαινω εδω και χρονια και διαβαζω συνεχεια,απο τον καιρο που ειχα το pa80 και το pa1x. Αυτα και ελπιζω στο μελλον να υπαρξουν και αλλοι τυχεροι σαν και μενα που θα μπορεσουν να αποκτησουν ενα oasys.

 

Χαρης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου