Προς το περιεχόμενο

Bοηθεια με ενεργα στουντιο μονιτορς


djloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους,μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε πως θα απαλαγω απο τα παρασιτα στα χαμηλα?τα καλωδια μου ειναι καινουρια!

 

Καλησπέρα, καλως ηρθες.

 

Προσπαθω να καταλάβω το προβλημα, αλλά δεν μπορω... :-\

 

Τι μονιτορ εχεις, τι εννοεις οταν λες "παρασιτα"; Στα χαμηλά;

 

Αναλυσε το προβλημα και δωσε όσο μπορεις περισσότερες πληροφορίες, γιατι δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε...

 

;)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα! το προβλημα σου εχει να κανει με τη γειωση.. σπασε τα χρυσα σιδερακια απο τις πριζες των ηχειων και του υπολογιστη και θα σταματησει! το ειχα κι εγω αυτο το προβλημα και πλεον ολα δουλευουν αψογα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα! το προβλημα σου εχει να κανει με τη γειωση.. σπασε τα χρυσα σιδερακια απο τις πριζες των ηχειων και του υπολογιστη και θα σταματησει!

 

Αρα κάνει ground loop. Πόσες συσκευες ειναι συνδεδεμενες στην ίδια μπριζα;

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω γραφει πώς να απαλαγει κανεις από ground loop.

http://www.native-instruments.com/knowledge/questions/269/How+do+I+get+rid+of+humming+and+buzzing+sounds+%28ground+loop%29%3F

 

Για να μην σε κουρασω, μεταφραση:

 

"Τα ground loops συνήθως αντιληπτα ως ένα βουητό ή buzz στο ηχητικό σήμα σας . Γενικά αναδύονται όταν ένα ηλεκτρικό σύστημα που αποτελείται από δύο ή περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές είναι συνδεδεμένο με την ηλεκτρική γείωση με πολλούς τρόπους. Εάν το έδαφος των διαφόρων πηγών ενέργειας που δεν έχει το ίδιο επίπεδο αναφοράς , το ρεύμα εξίσωσης ρέει μέσα από τη σύνδεση ήχου και διασπειρεται στο ηχητικό σήμα .

 

Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί από συσκευές που εισάγουν ένα ηλεκτρικό δυναμικό με τη γείωση , συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας . Στις Laptops χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικά συχνά οδηγούν σε θόρυβο ground loop .

 

Με αυτό κατά νου , τα ακόλουθα σημεία πρέπει να βοηθήσει στην εξάλειψη του βρόχου γείωσης :

Shared Πρίζα

Πάντα να συνδέσετε τις συσκευές σας στην ίδια πρίζα ρεύματος ( π.χ. με ένα πολυ - εξόδου πολύπριζο ) . Σημειώστε ότι ακόμη και αν το τροφοδοτικό του φορητού υπολογιστή σας δεν είναι συνδεδεμένο, setup σας μπορεί να εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στη γείωση θόρυβο από μια εξωτερική συσκευή με δική της παροχή ενέργειας . Όλες οι συσκευές που συνδέονται φυσικά μεταξύ τους θα πρέπει να μοιράζονται την ίδια πρίζα . Μπορεί επίσης να χρειαστεί να διαχωρίσετε το πολωμένο φις ( δισχιδής ) από γειωμένα βύσματα ( τριών ακίδων ) , μέσω της σύνδεσής τους σε διαφορετικα κυλώματα

 

Αποσύνδεση των συσκευών σας

Για να μάθετε πού προκύπτει το ground loop, αποσυνδέστε όλες τις συσκευές από τον υπολογιστή  αλλά όχι ο από τον ενισχυτή ή / και τα ηχεία. Αυτό ισχύει και για άλλες περιφερειακές συσκευές που έχετε συνδέσει στον υπολογιστή σας ( εξωτερικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων) . Για να ελέγξετε αν ο ενισχυτής ή ενεργά μόνιτορ δημιουργούν το ground loop, παρακολουθήστε το σήμα ήχου από την έξοδο ακουστικών της συσκευής ήχου ( ενώ οι ενισχυτή / ενεργό μόνιτορ είναι αποσυνδεδεμένο) . Αν βρείτε τη συσκευή που εισάγει το ground loop, ένας ανελκυστήρας (ground lift) της σύνδεσης ήχου μπορεί να λύσει το πρόβλημα . Ποτέ μην ανυψώνετε το έδαφος της διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας!

 

Σημείωση : Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας πριν σηκώσετε το έδαφος για να μάθετε αν υποστηρίζεται ανύψωσης του εδάφους στη συσκευή σας . Ορισμένες συσκευές διαθέτουν ένα διακόπτη για το σκοπό αυτό , με άλλους ένα τροποποιημένο καλώδιο ήχου ή ένα DI - Box ( βλ. παρακάτω) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται .

 

ισορροπημένη καλώδια

Αν είναι δυνατόν , να χρησιμοποιείτε πάντα συμμετρικά καλώδια ήχου(balanced/stereo) για να συνδέσετε τη συσκευή ήχου σας σε μίξερ ή τα ηχεία σας . Αν ο μίκτης σας παρέχει τόσο ισορροπημένη και συμμετρικές εισόδους , να συνδέετε πάντα ισορροπημένη πηγές σας στις αντίστοιχες εισόδους της κονσόλας .

 

DI-Box

Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το βρόχο έδαφος με τις παραπάνω συμβουλές , μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε DI κουτιά μεταξύ των συνδέσεων των συσκευών ήχου σας , μίξερ σας ή / και ενεργά ηχεία σας . Αυτό θα σπάσει το έδαφος της σύνδεσης ήχου . Με ένα κουτί DI μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισορροπημένη καλώδια ήχου για ασύμμετρες πηγές ήχου . Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά τα πλαίσια Di διαθέτουν διακόπτη Ground Lift ."

 

 

Και όπως λέει, ξανα: Never lift the ground of the power connection!, δηλ να μην καταργήσεις την γείωση απο την συσκευη με το να σπάσεις τα σιδερακια...

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα σε ολους,μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε πως θα απαλαγω απο τα παρασιτα στα χαμηλα?τα καλωδια μου ειναι καινουρια!

σημερα εβαλα το δευτερο σετ μονιτορ στο σπιτι και οταν ακουω χαμηλα μουσικη (αναπαραγωγη απ το pc)εχω παρασιτα,τα καλωδια μου ειναι καινουρια,η συνδεση ειναι καρφι trs απο traktor audio2 σε rca σε εκουαλαιζερ,και απο κει rca σε xlr σε ενεργο στουντιο sub και απο κει xlr σε xlr στα ενεργα μονιτορ,μηπως φταιει που τα εχω συνδεμενα ετσι?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα να συνδέσετε τις συσκευές σας στην ίδια πρίζα ρεύματος ( π.χ. με ένα πολυ - εξόδου πολύπριζο )...

...Όλες οι συσκευές που συνδέονται φυσικά μεταξύ τους θα πρέπει να μοιράζονται την ίδια πρίζα...

 

Αυτα που γραφω παραπάνω ισχύουν σε εσενα;

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι εχω δυο πολυμπριζα οτι να ναι ,να τα βαλω σε ενα ?π.χ  pc,equalizer,active sub,active monitors?αναλυτικα (λοιπον απ το pc με usb εχω την καρτα traktor audio 2 που απο εκει με 1 καρφι trs που καταληγουν σε δυο rca συνδεεται στο input το equalizer behringer fbq800 και απο το output με rca που καταληγουν σε xlr συνδεω στο input το sub m audio sbx10 ,και μετα απο το output με xlr σε xlr συνδεω τα esi near08 xperience monitors που ειναι τα δευτερα μου μονιτορ οπως ειπα και παραπανω,τα πρωτα τα m audio bx 8 d2 δοθηκαν σε φιλο και μεχρι να επιστρεψουν εβαλα αυτα!με εκεινα δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα παρα μονο καποιες φορες το αριστερο μου εκανε καποιες φορες ενα χσσσ τρεμοπαιγμα σαν να βγαινει ο ηχος απο μεικτη με χαλασμενο ποτενσιομετρο αλλα μετα ολα οκ!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα τι λεει το αρθρο περιληπτικα:

1.Οι περισσοτερες συσκευες εχουν πριζα με γειωση, σωστα;

2. Οποτε ερχονται σε επαφη με το εδαφος

2. Οταν συσκευες που συνδεονται μεταξυ τους με φυσικο τροπο πχ, στο signal flow, δηλ απο καρτα ηχου στο eq, στο sub, στα ηχεια κτλ, αλλα ειναι σε διαφορετικη πριζα και πιο μακρυα μερικα απο αλλα, ρευμα που περναει στο εδαφος και στον ενα πολυπριζο και στο αλλο, αν ειναι μακρυα μεταξυ τους ( ακομα και μερικα μετρα), υπαρχει καποια διαρροη στη γειωση και κανει loop αναμεσα τους στο εδαφος. Και ακους το hum που ειναι για την ελλαδα στα 60hz, αλλα δυστυχως και τις αρμονικες τους (2πλασια,3πλασια κτλ συχνοτητα μεχρι...)

4. Ο μονος τροπος ειναι ή να μειωσεις την αποσταση μεταξυ των πριζων οποτε να μην κανει loop βαζοντας ολα στο ιδιο πολυπριζο

5. Να χρεισγμοποιεις balanced καλωδια παντου (xlr σε xlr, ή στερεο jack σε στερεο jack) καθως βαζεις τα rca θεωρουνται unvalanced(χωρις γειωση δηλ)

6. Χρησιμοποιεις στην χειροτερη di και μετατρεπεις ενα unblanced καλωδιο σε balanced, αλλα αυτο ειναι υπερβολη αν υποστηριζει balanced υποδοχες η συσκευη σου (κυριως σε live, που κανει ground lift το σημα, δηλ οπως ειπε ο φιλος να καταργησεις τη γειωση της πριζα, αλλα αυτο ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και δεν στο προτεινω)

 

Μπορω να σου πω πως εγω, σε παλιο χωρο που ειχα τα μηχανηματα, δε ειχε καλη ηλεκτρικη εγκατασταση και υπηρχε διαρροη στο ρευμα απο το pc κτλ, και οταν συνεδεα την κιθαρα, στην καρτα ηχου κατι δεν πηγαινε καλα...

 

Τι; Ακουμπωντας το tuners σε μικρο σημειο ενιωθα το ρευμα να χτυπαει! Μεχρι που μουδιασε το χερι μου απο ωρα παιξηματος

 

Φανταζομαι δεν θελεις εσυ να γινει καποια βραχυκλυκλωση και αντι να περασει το ρευμα στο εδαφος να περασει μεσα απο εσενα....

 

 

Οποτε ΔΕΝ πειραζουμε τα σιδερακια στις πριζες, ποτε και πουθενα!!!

 

 

ΥΓ: αν υπαρχει καποιος ηλεκτρολογος εδω, ας δωσει περισσοτερες πληροφοριες, μην γινει καμια ζημια ;)

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου