Προς το περιεχόμενο

Φίλε τρομπετίστα, βοήθα με όσο μπορείς!


chstelios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει συνάδελφος τρομπετίστας που να έχει δοκιμάσει επιστόμια bach mega tone?

 

Παρακαλώ απαντήστε ότι ξέρετε για τη συγκεκριμένη σειρά και συγκεκριμένα για τα μικρά επιστόμια; (5c ή 7c)

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε.

Κατ'αρχήν είμαι σπουδαστής τρομπέτας και δεν είμαι ειδήμων (το τονίζω!) απλά θα μεταφέρω στο forum λίγη από την εμπειρία μου.

Παίζω με επιστόμιο Bach 1 1/4C και παλιότερα έπαιζα με 2C. Γενικά έχω αλλάξει 3 δασκάλους και 3 επιστόμια. Τώρα πηγαίνω σε χειροποίητο. Επειδή ξεκινησα από δημοτική μπάντα, οι τρομπέτες που μας έδωσαν είχαν επιστόμια 7C και παρατηρώ ότι στις περισσότερες μπάντες που δεν είναι επαγγελματικές και πλαισιώνονται από εθελοντές, οι τρομπέτες παίζουν με 7άρια επιστόμια γιατί είναι πιο ξεκούραστα στην ψηλή περιοχή του οργάνου και δεν ζορίζουν πολύ τους ερασιτέχνες (εννοώ ανθρώπους που το κάνουν με μεράκι στο ελεύθερο του χρόνου τους και δεν είναι η τρομπέτα αντικείκενο σπουδών-για να μην παρεξηγηθώ). Όσους επαγγελματίες κλασσικούς τρομπετίστες και να ρωτήσεις θα σου δώσουν διαφορετική άποψη για τα επιστόμια με κοινή βάση το ότι τα επιστόμια από 3C και πάνω δεν είναι επιστόμια για μελέτη και σπουδές πάνω στην τρομπέτα και μία από τις αλήθειες είναι πως όσο πιο μικρός ο αριθμός επιστομίου (1 κ 1/4 ας πούμε) τόσο πιο ευέλικτο παίξιμο απ'όλες τις πλευρές πάνω στο υπέροχο αυτό όργανο με μόνη την προϋπόθεση της άρτιας τεχνικής.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασα να γράψω για το Mega Tone.

Το έχω δεί αλλά δεν έχω παίξει με το επιστόμιο. Αν μου επιτρέπεις φαντάζομαι πως είναι βαρύ επιστόμιο και προφανώς "δυσκολοφύσητο". Βέβαια το 5 ή το 7C μάλλον θα κάθεται καλύτερα στα χείλη. Βασικά τι παίζεις στην τρομπέτα? :?:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες και αυτό στη σελ 10 www.bachbrass.com/mouthpiece/Images/bachmouth.pdf.

 

Από την διατομή του επιστομίου βλέπεις πως δεν έχει καμία διαφορά με ένα οποιοδήποτε πολύ καλό επιστόμιο που έχεις απλά προσθέσει ένα αποσπώμενο buster της Denis Wick για παράδειγμα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aγαπητέ trumpet! Είμαι νέος σ αυτό το site κ νομίζω πως θα περάσουμε πολύ χρόνο σε τέτοιες συζητήσεις γιατί φαίνεσαι ενδιαφέρον συνάδελφος!

Λοιπόν, μόλις γύρισα από αθήνα κ επισκεύτηκα έναν εξαίρετο τεχνήτη και κατασκευαστή πνευστών (δεν ξερώ κατά πόσο μπορώ να πω το όνομα του - αν θέλεις βέβαια στέλνω μήνυμα) και μου έλυσε πολλές απορίες..

Εϊχα αποφασίσει κ εγώ για χειροποίητο - όταν λέμε χειροποίητο εννοούμε κόψε ράψε κόλλησε και ξανά απο την αρχή διάφορα μέρη από διαφορετικά επιστόμια καθώς κανένας τεχνήτης δεν πρόκειται να σου σχεδιάσει απο την αρχή ένα επιστόμιο στο pc και στο φτιάξει όταν μιλάμε για κόστος 150 - 200 ευ. - ώστε να με βολέυει καλύτερα! τώρα παίζω με bach 1 1/2 C ! αρκετά μεγάλο αρκετά βαθιά κούπα αλλά επιβλητικός ζεστός ήχος! όσον αφορά το mega tone μου είπε μπορείς να το ελαφρύνεις πυρώνοντας το μέχρι να κοκκινήσει!!! (με αποτέλεσμα πιο ζεστός και σκοτεινός ήχος) Προσωπικά μου αρέσει ο ζεστός ήχος κ ένταση (jazz - funk ακούσματα) χώρίς να με δυσκολεύει στις ψηλές! Σίγουρα όμως παίζει ρόλο κ η τρομπέτα (ο παράγοντας τεχνική εννοείται μένει σταθερός και στα ύψη!) αν για παράδειγμα έχεις την τρομπέτα του Fergusson δν νομίζω να έχεις πρόβλημα στα ψηλά κ με το βαρύτερο επιστόμιο!

Βέβαια υπάρχει κ ο αντίποδας!

 

Σέρβοι, Βούλγαροι (Βαλκάνιοι γενικότερα) και ειδικά Κουβανοί έχουν καταρρίψει κάθε έννοια ποιότητας οργάνου κ επιστομίου καθώς η τεχνική τους είναι μεταμορφωμένα τέρατα που στριγγλίζουν μέσα από κάθε τσίγγινο κουβά που παίζουν!

 

Ευχαριστώ !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι φίλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Arturo Sandoval, Manuel Guajiro Mirabal, Ray Vega, Claudio Roditi και πολλoί πολλοί άλλοι....Από Βαλκάνιους τρομπετίστες δεν ξέρω εκτός από τον δικό μας ανεπανάληπτο Παντελή Στόικο!

¶! βρες οπωσδήποτε αν δεν έχεις Tomasz Stanko (Πολωνός με αξιοσημείωτα album...)

Μάλλον μπορείς να αναφέρεις το όνομα του μάστορα που λες. Το δικό μου επιστόμιο πάντως έρχεται από Γερμανία χειροποίητο και κοστίζει πολύ λιγότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου