Προς το περιεχόμενο

Μια κίτρινη Telecaster


Tsepetos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Για χρόνια την θεωρούσα μία από τις πιό άσχημες κιθάρες που κατασκευαστήκανε ποτέ.Αλλά ανακάλυψα ότι έκανα λάθος.Μέσα στην απλότητα της κρύβεται το μεγαλείο της.Μιλάω φυσικά για την Fender Telecaster.

  Σιγά σιγά κατάλαβα ότι έπρεπε να αποκτήσω μία αλλά δεν ήθελα να πάω να αγοράσω μία.Ήθελα να φτιάξω μία.Τα εργαλεία και τα μηχανήματα υπήρχαν λόγω επαγγέλματος οπότε έμενε μόνο η απόφαση.

  Ξεκίνησα με την κατασκευή των templates,από σχέδια που κυκλοφορούν στο internet.Τα templates φτιαχτήκαν στο χέρι από MDF 9mm.Σειρά είχε να βρώ ένα τρόπο να κατασκευάσω το λαιμό με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας.Έτσι κατέληξα να κατασκευάσω δύο jigs,πάλι απο σχέδια που βρήκα στο Internet.Απλώς τα προσάρμοσα στα μηχανήματα που είχα στη διάθεση μου.Ένα jig για το contour του λαιμού και ένα για το radius τις ταστιέρας.

  Το σώμα κατασκευάστηκε από δύο κομμάτια maple,το ίδιο και ο λαιμός.Όλα τα κομμάτια από το ίδιο μαδέρι.Η κλίμακα της ταστιέρας είναι 25.5in,το radius είναι 10'' και το contour του λαιμού είναι soft c shape.Το pickguard είναι και αυτό από ξύλο.Από ένα κομμάτι που κυκλοφορούσε αρκετό καιρό στο ξυλουργείο και δε ξέρω τι είναι αλλά μου αρέσαν τα νερά του ;D.Teak μήπως?

  H κιθάρα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν πιο vintage χαρακτηριστικά.Αυτό προσπάθησα να κάνω και με το χρώμα αλλά δεν τα κατάφερα ;D.Βγήκε ελαφρώς πιο σκούρο απο το vintage κίτρινο που τις έβαφε η Fender τι δεκαετία του '50.Το σώμα είναι βαμμένο με κίτρινη ανελίνη κατευθείαν πάνω στο ξύλο και στη συνέχεια τρία ελαφριά χέρια sealer,με τρίψιμο σε κάθε χέρι.Τέλος περάστηκε με 1 χέρι βερνίκι πολυερουθάνης,αρκετά ματ.

  Όλο το hardware αγοράστηκε από το guitarsupplies με όσο το δυνατόν vintage χαρακτήρα.Η γέφυρα είναι Wilkinson με compansated brass saddles,οι μαγνήτες Wilkinson twangmaster set,τα κλειδιά είναι της Kluson και τα τάστα είναι σε μέγεθος 6130 της Sintoms.Από ηλεκτρικά έχει 2 250k no load tone pots και έναν τριθέσιο επιλογέα.Στο μπράτσο έχω τοποθετήσει truss rod διπλής δράσης που κάνει εκπληκτική δουλειά.

  Τέλος πολλά μπράβο σε όλους σας για τις υπέροχες κατασκευές σας.

1_templates.thumb.jpg.9a7ffa383223494a32f04c5da5ecf879.jpg

2_neck_contour_jig.thumb.jpg.46eae02be5d165d1a153185f4e922a20.jpg

1894353226_3_jig_.thumb.jpg.293479eccc777f7a826ae6788370aca4.jpg

4_pickguard.thumb.jpg.50e1b783ae703e0b46b5f3abbb8f84a9.jpg

1541804954_5__truss_rod.thumb.jpg.cd2f5495839e2f4ca34cb793cb980195.jpg

Purpose of a convoy is to keep movin'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

H κιθάρα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν πιο vintage χαρακτηριστικά.Αυτό προσπάθησα να κάνω και με το χρώμα αλλά δεν τα κατάφερα

 

 

So fuckin' what?  ;D

Φαίνεται πολύ όμορφη και το "αιρετικό" pickguard της πάει πολύ. Γειά στα χέρια σου και καλοσώρισες. Χρόνια πολλά!

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα.  8)

Σου βγήκε βαριούτσικη; (λόγω maple...)

 

WELCOME.  :)

 

 

Ναι.Λίγο βαριούτσικη είναι.Ακριβώς όπως το λες.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλώς σας βρήκα.

Purpose of a convoy is to keep movin'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου