Προς το περιεχόμενο

Kurzweil SP88 &/ή SP88X


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

 

Κανείς που να έχει δουλέψει με κάποιο από τα δύο πλήκτρα? Ενδιαφέρομαι για αγορά καινούργιου και θα ήθελα κάποιες προσωπικές απόψεις! Κυρίως από πιανίστες καθώς με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ποιότητα εξομοίωσης του ήχου του πιάνου κ η ποιότητα του κλαβιέ!

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σε ενδιαφέρει η αίσθηση του πιάνου, μην αναφέρεις καν το SP88 γιατί το κλαβιέ του δεν είναι πλήρως βαρυκεντρισμένο άρα η αίσθησή του είναι πιο "πληκτραδόρικη" και λιγότερο πιανιστική. Μόνο το SP88X έχει πλήρως βαρυκεντρισμένα πλήκτρα.

 

Έχω παίξει αρκετά με το SP88X και μπορώ να πω ότι το κλαβιέ του είναι αρκετά καλό για all-around χρήση αλλά δεν έχει και πολύ την αίσθηση των ξύλινων πλήκτρων ενός πιάνου. Σωστά ζυγισμένα πλήκτρα αλλά λίγο "ελαφριά" για κάποιον που έχει παίξει κατά κύριο λόγο πιάνο.

Ο ήχος μου φάνηκε πολύ ποιοτικός, ειδικά στους πιανιστικούς ήχους αλλά σίγουρα υποδεέστερος από τον ήχο ενός ακριβού ψηφιακού πιάνου.

 

Για τα λεφτά του είναι φοβερό, δεν το συζητάω. Απλά προετοιμάσου για μερικές (μικρές) παραχωρήσεις που είναι απόλυτα λογικές για το όργανο και την κατηγορία στην οποία ανήκει.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To 88 εχει ημιβαρυκεντρισμενα ενω το 88Χ βαρυκεντρισμενα αρα πας για το 88Χ. Ειναι το πιο απλο stage piano της kurzweil με καλο ηχο αλλα τα πληκτρα του δεν ειναι hammer action(με προλαβε ο αλχημιστης...).

Για τα λεφτα του ειναι καλο οργανο αλλα θα σου συνιστουσα μα το δοκιμασεις πρωτα(οπως πρεπει να κανουμε με ολα τα οργανα).

Εαν μπορεις να διαθεσεις παραπανω χρηματα(γυρω στα 1200) διαβασε παρακατω :

 

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5810

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SP88X όπως είπα να και τα παιδιά παραπάνω. Και εννοείται να πας να το δοκιμάσεις πρώτα. Καλό είναι να δοκιμάσεις όσα πιό πολλά μπορείς με βαρυκεντρισμένα πλήκτρα για να δείς και τι χάνεις και τι κερδίζεις από τα πιο ακριβά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ... Απ ότι καταλαβαίνω το 88 απορήπτεται λόγω ημιβαρυκεντρισμένων.. κ όντος.. έτσι είναι.. δοκίμασα το sp76 που έχει το ίδιο κλαβιέ με το 88 κ.... μάπα..

 

Το θέμα είναι όμως ότι μένω θεσ/νίκη κ bon studio δεν τα έχει εκεί να τα δοκιμάσω.. (άρχισα να σκέφτομαι και το pc1x) δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ποιότητα του ήχου όσο το κλαβιέ! Και σκέφτομαι ότι για να χρησιμοποιεί και ο Λάντσιας Kurzweil κάτι θα ξέρει..

ξέρει κανείς που μπορώ να τα δοκιμάσω?

 

Αλήθεια, το hammer action σου δίνει καλύτερη αίσθηση πιάνου?

 

Είχα δοκιμάσει το Fatar Sl880 και έπαθα πλάκα με το κλαβιέ του.. Να.. ένα τέτοιο κλαβιέ θέλω κ δύο τρεις ήχος πιάνου..!! Δν θέλω να καταφύγω στην ιδέα midi κλαβιέ και φέτα με ήχους γιατί μετά μπαίνει κ η μεταφερσιμότητα στη μέση, απαραίτητα ηχεία κτλ! (Πολλά ζητάω εεε..>!)

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες το Kawai Mp4.Eιναι η καλυτερη λυση απο πλευρας κλαβιε(μακραν) και εχει πολυ καλο ηχο. Ο Λαντσιας παιζει με Kurzweil αλλα εχει και κανονικο πιανο σπιτι του.Εαν και εσυ εχεις πιανο, παρε kurzweil. Εαν δεν εχεις παρε Kawai, να τα συνδιασεις και το δυο.

 

Είχα δοκιμάσει το Fatar Sl880 και έπαθα πλάκα με το κλαβιέ του.. Να.. ένα τέτοιο κλαβιέ θέλω κ δύο τρεις ήχος πιάνου..!!

 

Εαν επαθες πλακα με το fatar με το Kawai θα λυποθημησεις...... 8)

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου