Προς το περιεχόμενο

Gold Foil Pickups


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εχει τυχει να παιξω κιθαρα με τετοιους μαγνητες και γενικα αναρωτιεμαι... τι ακριβως ειναι. Τους εχω ακουσει σε videos σε κατι παλιες Teisco, Harmony, Silvertone κλπ. Μου ακουγονται πολυ ωραιοι.Πολλοι τους θεωρουν αψογους, vintage sounding, bright αλλα συγχρονως mellow, τους συνδιαζουν με surf ηχοχρωματα και με slide παιξιματα. Διαβασα επισης οτι ο Jason Lollar εφτιαξε καποιο καινουριο τετοιο σετ.

Αλλοι δεν τους προτιμουν, τους θεωρουν θορυβωδεις, αναφερουν οτι ''τσιριζουν'' ανεξελεγκτα σε υψηλα επιπεδα εντασης και gain και επισης θεωρουν μειονεκτημα το οτι ειναι μικροφωνικοι(?).

Τι ακριβως, λοιπον, ειναι οι gold foil pickups, τι απο τα παραπανω ισχυει, και ποια η αποψη οσων εχουν εμπειρια απο αυτους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Gold foils...υγιείς αναζητήσεις αυτές  ;D...

Είναι όλα αυτά που αναφέρεις - and then some.

Δεν είναι όλοι ίδιοι, έχουν διαφορές, σε output, ηχητική εικόνα κλπ.

Οι Harmony συνήθως είναι πιό "γκαζάτοι", θάλεγα κοντύτερα στα σημερινά στάνταρς. Αλλά κι αυτοί όχι πάντα. Οι Γιαπωνέζικοι συνήθως έχουν χαμηλή έξοδο (αλλά δεν ακούγονται σιγά!) και πολλές φορές είναι πιό "θολοί" στον ήχο τους και προβληματικής κατασκευής...εξ ού και τα προβλήματα μικροφωνισμών. Αυτό λύνεται εν μέρει με το να τους "στουμπώσεις" με αφρολέξ -ή κάτι παρόμοιο- απο κάτω, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες ανεπιθύμητες μετακινήσεις κομματιών της κατασκευής στα "εντόσθια"  ;D. Λύση είναι φυσικά και το κέρωμα, όμως προσωπικά δεν το συνιστώ σ'αυτούς τους μαγνήτες...

Μέχρι σήμερα, δεν έχω ακούσει κανέναν μαγνήτη -ρέπλικα η μη- που ν'ακούγεται όπως οι αυθεντικοί. Μπορεί και να υπάρχει, όμως εγώ δεν ξέρω την ύπαρξη του.

Αν τα γούστα τείνουν προς ήχους με χαρακτήρα ιδιαίτερο, "παλιακό", με τη νότα να κολυμπάει σε θολά νερά και νάχει κάτι σαν φυσικό βάθος, συνιστάται η δοκιμή τους  ;).

Αν ζητάει κάποιος ευκρίνεια και sparkling ήχο, καλύτερα να το αφήσει.

Στη Νο 1 Τέλε μου, στρογγυλοκάθεται ακούνητος  ;D ένας Teisco απο τα late 60s στα 5Κ.

Κοντολογής, αν σου αρέσουν ο Junior Watson ή ο Robert Nighthawk, μπες στη διαδικασία να το ψάξεις περαιτέρω (αν και ο γνωστότερος "πρεσβευτής" του ήχου τους είναι ο Ry Cooder).

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο στο premier guitars και έλεγε ότι οι gold foils χρησιμοποιούν φτηνούς rubber μαγνήτες σαν αυτούς που χρησιμοποιούν στα αυτοκόλλητάκια για ψυγεία  :o ::) :o ???, αλλά επειδή σαν κατασκευή έχουν πολύ μέταλλο μεγαλώνει το μαγνητικό τους πεδίο.

 

ρίξε μια ματιά εδώ έχει ενδιαφέρον

http://www.premierguitar.com/articles/21134-cult-coils-lesser-known-vintage-pickups?page=7

 

να και μια roodercaster με μαγνήτη από lap steel και goldfoil

coodercaster1sb.jpg

 

 

 

 

 

 

Ars longa, vita brevis.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ Ηλια και vastrange για τις κατατοπιστικες απαντησεις και το link. Ναι, μαλλον τα γουστα μου επιβαλλουν να τους δοκιμασω. Απλα επειδη δεν θα ηθελα να κανω τροποποιησεις σε καμια απο τις κιθαρες μου, θα προτιμουσα να αγορασω μια παλια που να τους εχει stock. Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι καλη η κιθαρα σαν κατασκευη. Βρηκα ασπουμε αυτην: http://www.ebay.com/itm/Vintage-1960s-Teisco-KapanElectric-Guitar-w-Gold-Foil-Pickups-Hot-10-75-K-Ohms-/141379196181?pt=Guitar&hash=item20eadb5515

αλλα ποιος ξερει πως θα παιζει... Αν εχετε κατι σχετικο στο νου σας, παρακαλω... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και επισης, δεν ξερω αν ολες οι teisco χρησιμοποιουσαν gold foils. Αυτη ασπουμε φοραει τετοιους? Και αν οχι, ο ηχος των gold folis, για τον οποιο μιλαμε, ειναι ''καπως ετσι''? Γιατι αυτος ο ηχος μου αρεσει πολυ:

https://www.youtube.com/watch?v=TOUCq8-2CBw

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κατά κανόνα οι κιθάρες δεν παίζουν καλά...υπάρχουν κι εξαιρέσεις φυσικά, και σαφώς έχει σημασία τι εννοεί ο καθένας με το "παίζουν καλά"... ;D

Αν θέλεις να πλησιάσεις το "feeling" του Hound Dog Taylor όσο το δυνατόν κοντύτερα με κάθε τρόπο, τότε ΟΚ, αλλιώς, δοκιμάζεις τους μαγνήτες σε κιθάρα που σε βολεύει.

Καλύτερη λύση -αν θέλεις όλο το πακέτο- είναι να ψάξεις κάποια παλιά αλλά καλοδιατηρημένη Kay - Silvertone, υπάρχουν πολλές και σε καλές τιμές στο νετ.

Τα 10Κ (+/-) είναι πολλά για τέτοιο μαγνήτη. Με εξαίρεση κάποιους αμερικάνικους DeArmond(Εξαιρετικοι), οι υπόλοιποι κυμαίνονται στην περιοχή 3-6Κ, και αυτοί είναι κυρίως που προσφέρουν τα χαρακτηρηστικά που συζητάμε. Επίσης, είναι πολλοί...Teisco, Kay, Kawai, Harmony, Decca και δεν έχει τελειωμό...για αρχή, θα σου συνιστούσα κάτι τέτοιο:

http://www.ebay.co.uk/itm/1960s-Teisco-Gold-Foil-Japanese-Bridge-Pickup-Vintage-Ry-Cooder-Tone-/151375312418?pt=Guitar_Accessories&hash=item233eabf622

η αν θέλεις ολόκληρη κιθάρα, κάτι σαν αυτή:

http://www.ebay.co.uk/itm/Original-1966-Harmony-H-14-Bobcat-With-Gold-Foil-DeArmond-S-Grill-Pickup-/271517282425?pt=Guitar&hash=item3f37b0f079

 

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok, thanks. Σου ειχα πει καποια στιγμη και απο κοντα οτι μια bobkat ειναι η ακριβως επομενη κιθαρα στη λιστα μου ;). Απλα περιμενω να εμφανιστει καποια silvertone bobkat με δυο μαγνητες και τρεμολο. Και παλι ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου