Προς το περιεχόμενο

Μονοι μαγνήτες - Bare knuckle, Fralin, fender η κατι αλλο;


aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, εχω μια φεντερ στρατ μεξικο. Αρκετα βαρια (δεν ξερω αν είναι καλο αυτό, υποψιάζομαι όχι αλλα αυτην εχω). Γενικα σαν μεταλας θελω μια κιθαρα μου για λιγο πιο λαιτ. Εδώ και χρονια αλλαζω συνεχεια μαγνήτες και γενικα ολοι ακουγονται σχετικα καλα.

 

Εγω όμως ψαχνω κατι πιο ιδιαιτερο. Με ενδιαφερει κυριως ο νεκ και ο μεσαιος μαγνήτης. καθως την γεφυρα εχω έναν ντανκαν λιλ59 οπου είναι ιδανικος για όλα τα ειδη μουσικης.

 

Εχω δοκιμασει καποιους μαγνήτες φεντερ όπως scn ( ΟΙ καλυτεροι μεχρι στιγμης) , fat50 ( αμφιταλαντευμαι με αυτους διοτι αν και εχουν μια ωραια καθαροτητα , παραυτα ακουγονται πολύ μπασοι ) , vintage noiseless ( απλα οκ ) , emg sa ( μπα , αστο ) , texas Special ( δεν ειχαν την γλυκαδα που ψαχνω)...

 

Δεν ξερω αν ξεχασα καποιους παντως γενικα ψαχνω ένα σετακι με ωραιο γλυκο καθαρο ηχο και μενουν μεχρι στιγμης τα εξης ,  η να επιστρεψω στουs scn , η να παω προς 57/62 η να κρατησω του φατ 50 , η να προχωρήσω σε αλλους μαγνήτες πιο ακριβους σαν αυτους που περιγραφω στον τιτλο.... Αν μπορειτε να βοηθησετε κατοπιν εμπειριας η και να συναντηθούμε με καποιους από εσας να γνωριστούμε και να ακούσουμε ακομα καλυτερα... Ειπαμε γλυκαδα , μελωδικοτητα , και στα γκαζωμένα σολο ζεστοτητα... ( ουτε η αντζελα να ημουν )

 

Εχω τον μαρσαλ jvm. Εχει ωραια καθαρα οποτε δεν ψάχνομαι για ενισχυτες κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

...fat50 ( αμφιταλαντευμαι με αυτους διοτι αν και εχουν μια ωραια καθαροτητα , παραυτα ακουγονται πολύ μπασοι )...

 

Πειραματιστικες με το υψος? Σε κιθαρα που ηταν ελαφρως μουντη και ο ηχος δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο κατεβασα τους μαγνήτες τελειως με αποτέλεσμα ο ηχος να γλυκανει και να ερθει η ευκρινεια. Διαφορετικη κιθαρα και μαγνήτες αλλα ανέξοδος και γρηγορος τροπος για να πειραματιστείς. Επειδή παντα δινω χρονο σε ολους τους μαγνήτες μου δε νομιζω ότι υπαρχει κιθαρα που να μην εχω πειραξει το υψος των μαγνητών αλλα στη συγκεκριμενη τους κατεβασα τελειως και ο ηχος αλλαξε πολύ.

 

...Ειπαμε γλυκαδα , μελωδικοτητα , και στα γκαζωμένα σολο ζεστοτητα...

 

Στη δικια μου στρατ αυτά τα στοιχεια τα ειχαν και οι Kinmann Blues και οι Suhr V60. Yπαρχουν βεβαια εκατοντάδες κατασκευαστες σημερα που φτιαχνουν ποιοτικους μαγνήτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειπαμε γλυκαδα , μελωδικοτητα , και στα γκαζωμένα σολο ζεστοτητα...

 

57/62 [/thread]

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια ειναι οτι του εχω λιγο ψιλά για να παίζουν καλα στα γκάζια ... Θα δοκιμάσω το ύψος αλλα υπάρχει περιπτωση να γίνουν πιο πριμοι ;

 

Για τους 57/62 θα κοιτάξω το θρεντ ... Όσο για του φατ 50 υπάρχει κάποιος που να μπορεί να επιβεβαιώσει αυτο που λέω ; Οτι ειναι δηλαδη σχετικά μπασοι μαγνητες ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν δοκιμάζεις και τον Έλληνα κατασκευαστή Silver Pickups ? Θα μπορούσες να βρείς τα χαρακτηριστικά του μαγνήτη που χρειάζεσαι  . Έχει πολλές επιλογές και ίσως δείς και κάτι custom . τσέκαρε τον σίγουρα

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι μόνο μπορεις να πειραματιστείς με το υψος, αλλά μπορείς να ρυθμίσεις διαφορετικό ύψος στη μπάσα / πρίμα μεριά του μαγνήτη. Συνήθως στις στρατ βάζουν τα πριμα 1-2 τσικ πιο ψηλά απ'τα μπάσα αλλά εγώ έχω πειραματιστεί και με flat ρύθμιση και μου άρεσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα θα σου προτεινα αν μπορεις να δοκιμασεις τους dimarzio injector και area 67 glassy χωρις να ξυριζουν ευκρινεις και με τιποτα μουντοι εξαιρετικοι στα βρωμικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω . Θα τσεκάρω και τον έλληνα κατασκευαστή , και σίγουρα θα πειραματιστώ με το ύψος . Πάραυτα υπάρχει κανένας που να εχει δοκιμάσει bare knuckle , fralin κτλ ;

Τους εχω κατα νου τους ντιμαρζιο αλλα κατι μεσα μου με κανει να μην τους εμπιστεύομαι σε μόνους μαγνητες αλλα ειμαι ανοιχτός θα τσεκάρω και αυτήν την πρόταση . Δεν κάνω παραθέσεις γιατι στέλνω απο κινητό και ειναι δύσκολο . Καταλαβαίνετε ομως καθετί που γράφω σε ποιον απευθύνεται . Ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοήθεια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω τους Fralin vintage hot σε μια partcaster μου που έχει γίνει πλεον η βασική μου κιθάρα. Είναι για τα δικά μου αυτια, οι καλύτεροι μονοί που έχω ακούσει . Vintage ήχος χωρίς να είναι ψοφια η κιθάρα. Παίζει εξαιρετικά και με drive . Τους έχω ελαφρως πιο ψηλά στις καντινι . Έχουν και τη μεταλική πλάκα κατω από τον bridge που του δίνει μεγάλο αέρα (θυμίζει tele bridge) .

Εξαιρετικοί και οι  fat 50 αρκετά βολικοι οι 57/62 χωρις να με ενθουσιάζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω παίξει τους fat 50 σε πολλες καινούργιες std δεν τρελάθηκα με καμία. Αντιθετως εχω παίξει πολλες με 57/62 μεσα σε αυτες και η δικη μου και οφειλω να πω οτι ειναι κατα τη γνωμη μου μακραν οι καλύτεροι fender μαγνητες ( bill Lawrence). Ακομα κσι οι 69 αρηδες μου σκουστηκαν "λίγοι".Κραταω μια επιφύλαξη για τους 54 που θα βαλω στην καινούργια μου στρατ (θα εβαζα παλι 57/62  παραπαει ομως)αλλα εχω διαβάσει οτι ειναι σαν τους 57/62 με πιο πολλά πριμα.Αν θες δοκιμή έρχεσαι και τους ακους και σε σοβαρό ενισχυτη. ;)Καλοριζικοι.

p.s  οι fat 50 παρατηρησα οτι δεν ειναι και πολυ twangy κατι που εγω θελω

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου