Προς το περιεχόμενο

Mesa Boogie Express 5:25 plus γνώμες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

 

έχω τον Mesa express 5:50 plus και είμαι πολύ ευχαριστημένος! ;D

 

Αλλά! Δεν χρειάζομαι τέτοιο γομάρι γιατί ακόμα και στα πιο δυνατά gigs δεν τον ανοίγω πάνω απ το 35%.

 

Έχει κάποιος συγκρίνει τα 2 μοντέλα (5:50 plus & 5:25 plus)??? ???

Ηχητικά πόση απόκλιση υπάρχει (και μη μου πείτε ο ένας fenderίζει λόγω 6L6 και ο άλλος Voxίζει λόγω EL84)? Αν είναι αρκετά κοντά σκέφτομαι να τον ανταλλάξω ή να πουλήσω τον ένα να πάρω τον άλλο... ::)

 

Χαζή ερώτηση: ο 5:25 plus θα με βγάλει σε ένταση με έναν drummer που χτυπιέται σαν σκυλί? ???

 

και τέλος.. τον έχει κάποιος μήπως κατα τύχη μπορέσω να τον ακούσω επιτέλους? Ή να τον ανταλλάξω... γιατί το να βρεις boogie στην Ελλάδα πλέον... :'(

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κερδίσεις 4 κιλά και λίγο μικρότερο όγκο. Στο κουβάλημα η διαφορά είναι πολύ μικρή. Υπάρχει άλλος λόγος που θες να τον αλλάξεις με τον 5:25;

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά όχι.. Αλλά σαν όγκος η διάφορα είναι αρκετή. Και 4 κιλά λιγότερα δεν χαλάνε. Συν το οτι αν τον ανοίγω παραπανω θα έχω και λίγο mojo. ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντελώς φιλικά, και συγγνώμη αν θεωρηθεί άχρηστο το σχόλιο, αλλά η όλη διαφορά έγκειται στο 6L6 και EL84 λίγο πολύ. Θέλω να πω ότι αν όντως δεν έχεις κανένα παράπονο από τον ενισχυτή (δεν είναι κακό που τον ανοίγεις μέχρι το 35%, είναι καλό να έχεις επάρκεια και για όταν χρειαστεί το 60-70% - λέμε τώρα), και έχεις καταλάβει ότι είσαι τύπος της δύναμης και του χαρακτήρα των 6L6, τότε για 4 κιλά θα αλλάξεις τον παράδεισο για να πας σε κάποια κοντινή προσέγγιση (ή παραλλαγή πιο σωστά) αυτού του παραδείσου; Αν πάλι στο παρελθόν έχεις παίξει με άλλους ενισχυτές με EL84 και θεωρείς ότι σε εκφράζουν ακόμα περισσότερο από τους πιο μεγάλους σε wattage που φοράνε 6L6, τότε ναι, κάνε το με κλειστά ματια (δεν χρειάζεται καν δοκιμή, Boogie είναι, μόνο στα όρια του πιθανοτικού λάθους το να μην σου κάτσει). Αν όχι όμως, προσωπικά δεν βρίσκω ικανούς αυτούς τους λόγους για να πας σε αλλαγή.

 

Όσα είπα τα είπα βάσει προσωπικής εμπειρίας όχι με τον ενισχυτή σου, αλλά γενικά με ενισχυτές, και Boogie συγκεκριμένα. Είχα στο παρελθόν έναν Boogie DC-3 combo με EL-84, σούπερ και βολικό μηχάνημα. Εδώ και κάποια χρόνια είμαι με μια κεφαλή LoneStar Classic με 6L6. Ναι, τα 100 watts μου είναι πολλά και αχρείαστα ως τώρα (πάντα στα 50 παίζω, και πάλι πολύ χαμηλά), όπως και το βάρος αρκετό. Αλλά είναι άλλο πράγμα, πώς να το κάνουμε... δεν έχει περάσει από το μυαλό μου ούτε για ένα δευτερόλεπτο να ψαχτώ για ένα LoneStar Special, που είναι ο αντίστοιχος του δικού σου προβληματισμού. Αν μου πέρναγε θα ήταν καθαρά λόγω προτίμησης του αντίστοιχου χαρακτήρα και προδιαγραφών ενός EL84-equipped μηχανήματος, και όχι για τη βολή του πράγματος. My 2 cents.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

έχω τον Mesa express 5:50 plus και είμαι πολύ ευχαριστημένος! ;D

 

 

 

 

 

Για εμενα εδω θα τελειωνε κιολας το θεμα,ειλικρινα το λεω επειδη την εχω πατησει με τετοιου ειδους αναζητησεις οι οποιες τελικα αποδειχτηκαν ασκοπες.

 

Σε καμια περιπτωση δεν υπονοω οτι ο 5:25 δεν ειναι καλος ή κατι τετοιο,απλα μενω στο οτι εισαι πολυ ευχαριστημενος,αρα δεν ασχολεισαι πια με το πως θα βελτιωσεις τον ηχο σου,δεν σε χαλαει κατι σε αυτον,πραγμα που συνεπαγεται οτι ασχολεισαι πλεον μονο με το παιξιμο και νομιζω οτι αυτη ειναι μια ιδανικη κατασταση για τον καθενα μας. Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαζή ερώτηση: ο 5:25 plus θα με βγάλει σε ένταση με έναν drummer που χτυπιέται σαν σκυλί?

 

Αν τους ανοιξεις στο ΤΕΡΜΑ η διαφορα του 5:25 με τον 5:50 ειναι ακριβως 3db.

 

Δηλ. ΑΣΤΕΙΑ διαφορα.....ειδικα αν σκεφτεις οτι αποκλειεται να τους τερματισεις.

 

Προσωπικα θα καθομουνα στα αυγα μου μια και οι δυο ενισχυτες εχουν πολυ διαφορετικο ηχο.    

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν Μίλησα πολύ για τον ήχο γιατί είναι και λίγο ψυχολογικο το θέμα..  Η αλήθεια είναι οτι ενω είμαι οντως ευχαριστημενος κατα 90%, έχω φτασει σε ενα σημείο μετα τον πρωτο ερωτα, που τα καθαρά του θα τα προτιμούσα λίγο πιο spongy και όχι τόσο glassy. Είναι ένας απ τους λόγους που θα ήθελα να ακούσω και τον 5:25. Έχω την υποψία, και με την βοήθεια των λίγων καλών demo που υπάρχουν, οτι και ηχητικα θα μου δώσει κάτι. Αν ισχυει κάτι τέτοιο (που θα το διαπιστώσω μετα την δοκιμή) τοτε το να πάω στον 25 είναι win win win σε ήχο βαρος όγκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου