Προς το περιεχόμενο

Capital controls και αγορες απο ιντερνετ (κυριως thomman.de)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παραλήρημα. Σου γράφω ότι είναι γενικότερη πολιτική του ελληνικού κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του να αδιαφορεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτικών παραβάσεων και ότι είναι λάθος να το παρουσιάζεις σαν ευθύνη των λιγοστών ατόμων που στελεχώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (σαν αστοχία υλικού ένα πράγμα, τους αλλάζουμε και όλα μέλι-γάλα).

 

Όχι μόνο δεν πρόκειται για παραλήρημα, αλλά πρόκειται για κατονομάζειν ενός πολύ συγκεκριμένου προβλήματος, μαζί με τη λύση του.

 

Μου απαντάς για αριστερές ηθικές και αριστερά ρομπότ.

 

Απαντώ επί μίας άποψης η οποία έχει κοινωνικό και πολιτικό έδαφος στη χώρα που ζω. Δεν της αξίζει αυτό το έδαφος... κοντολογίς δεν είστε καλύτεροι από κανέναν.

 

Και πότε θα καταλάβεις ότι είναι αυτογκόλ για έναν νεοφιλελεύθερο να αναφέρει τις ΗΠΑ και τον "καθαρότερης" μορφής καπιταλισμό της ως υπόδειγμα?

 

Εσύ, πότε λες να ρίξεις μία ματιά σε κάποιον παγκόσμιο χάρτη και μετά να έρθεις να μου πεις κάπου καλύτερα από τις ΗΠΑ ή την ΕΕ; Κατονόμασε μία χώρα, μία επαρχία βρε αδερφέ. "Καλύτερα" δε σημαίνει "τέλεια", εννοείται.

 

Με λίγα λόγια, ούτε με εσένα συμφωνώ. Κι ο επιβλέπων του παραπάνω παραδείγματος μπορεί να "εργάζεται" 15 ώρες για να έχει την καλύτερη δυνατή παραγωγή. Το επιλέγει μόνος του για να αυξήσει τα κέρδη του. Δεν τον κάνει εργαζόμενο.

 

Όλοι όσοι εργάζονται, το κάνουν για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους ΚΑΙ τα κέρδη τους. Αν ξέρεις κανέναν χωρίς τέτοιες προτεραιότητες, στείλε μου το τηλέφωνό του.

 

Ο εργαζόμενος δεν κατέχει το μέσο παραγωγής. Ούτε έχει έλεγχο/διεύθυνση της παραγωγής. Ο εργαζόμενος απλά πουλάει την εργατική του δύναμη στο αφεντικό του, το οποίο κατέχει το μέσο παραγωγής και τον έλεγχο/διεύθυνσή της.

 

Αυτά - το ξέρεις πολύ καλά - είναι επιχειρηματολογία του προηγούμενου αιώνα. Το μόνο "μέσο παραγωγής" που κατέχω, το κατέχεις και εσύ. Το λένε "ηλεκτρονικό υπολογιστή". Είναι σαν την ακουστική κιθάρα (αυτή που λέμε ότι θα πάρει ο μπαμπάς στο παιδάκι του), κάποιος θα γίνει Σεγκόβια, κάποιος θα παίζει το "Δρόμο" του Λοΐζου, κάποιος θα την κάνει γλάστρα.

 

Δε λέω ότι μόνο ο εργαζόμενος πλήττεται (κι όχι π.χ. κι ένας ελεύθερος επαγγελματίας), αλλά καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τις έννοιες.

 

Καλό και άριστο, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ καλύτερα εργαλεία από αυτά που χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή (δηλαδή την αυτοδικαίως κατοχυρούμενη βεβαιότητα ότι λέω βλακείες).

 

Όσο για την απορία σου: όχι, δεν έχω "διεκδικήσει" καμία από τις λιγοστές πιθανότητες ανέλιξης. Οι λόγοι είναι προφανείς μετά από τόσες ανταλλαγές ποστ.

 

Όχι δεν είναι προφανείς. Αρκετά έξυπνος είσαι, ετοιμόλογος είσαι, Clash ακούς... δεν μπορώ να φανταστώ γιατί δεν κάνεις μία εκπομπή στο ραδιόφωνο π.χ. Εκτός αν έχεις κάποια αναπηρία, οπότε ζητώ συγνώμη για την αδιακρισία.

 

Αρχικά χαίρομαι που επιτέλους διαχωρίζεις τη θέση σου από τους μισθωτούς και τους μπλοκάκηδες (αλλά και τους ανέργους, μεροκαματιάρηδες κλπ). Άργησες λίγο αλλά φταίω κι εγώ.

 

Ειλικρινά, υποπτεύεσαι ότι θα με αναλύσεις με όπλο τον μαρξισμό; Να στο απαντήσω λοιπόν: όταν μιλώ για μενα έχω υπόψιν μου μία 35ετή διαδρομή, η οποία άλλοτε ήταν δύσκολη και άλλοτε ήταν εύκολη. Επιμένεις να μην κατανοείς (παρ'οτι είναι βέβαιο ότι το είδες να συμβαίνει σε αφθονία γύρω σου, ειδικά πριν την "κρίση") οι άνθρωποι προοδεύουν. Επαναλαμβάνω ότι λυπάμαι που δεν επιδίωξα να μείνω επαγγελματικά στάσιμος προκειμένου να μπορεί να γίνει η συζήτηση σε ένα πεδίο βολικότερο για 'σένα (δηλ, να γκρινιάζω εγώ για την "άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα").

 

Έπειτα, χαίρομαι ιδιαίτερα για την παραδοχή που κάνεις ότι αυτοί έχουν διαφορετικά συμφέροντα.

 

Για να είμαι έντιμος απεναντί σου, θα σου πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα συμφέροντα οποιουδήποτε. Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι αν όλοι κοιτάζαμε το συμφέρον μας, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

 

Τέλος, γελάω με το σουρεάλ της υπόθεσης, την καλοπροαίρετη αγανάκτησή σου για τα καημένα μυαλά των κατώτερων στρωμάτων.

 

Ίσως κατάλαβα λάθος, αλλά νομίζω ότι εκδήλωσες την ίδια ακριβώς αγανάκτηση. Ψηφίζετε κάτι, σας βγαίνει κάτι άλλο, και φταίω εγώ;

 

"Μα δεν προσέχουν κι αυτοί ρε γμτ, γι αυτό φτωχαίνουν"

- Αφεντικό, με 300€ δε βγαίνω, θέλω αύξηση.

- Μα τι να σε κάνω που πήγες και ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ψήφισες Σύριζα; Δεν το ήξερα. Ξέρεις γιατί δεν το ήξερα; Διότι δεν με ενδιαφέρει. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν με έχει ρωτήσει εργοδότης μου τι ψηφίζω.

 

Αναληθές? Χριστέ..

 

http://i.huffpost.com/gen/3156456/original.jpg

 

Ρίξε μια ματία στον παραπάνω χάρτη. Εκτός αν δεν αναγνωρίζεις ταξικές διαφοροποιήσεις στον αστικό ιστό. Εκτός αν γενικότερα δεν αναγνωρίζεις φτωχούς και πλούσιους ρε παιδί μου.

 

Ε, τώρα έπεσες στο επίπεδο του Τσουκαλά (ΟΣΦΠ) ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι Ολυμπιακοί στο Μαρούσι, δεν μπορεί ρε παιδί μου να υπάρχουν... :) :) :) Σοβαρά πάντως, αυτό που μου δείχνεις δε λέει τίποτε, διότι στηρίζεται στην (ανόητη) πεποίθηση ότι οι πλούσιοι είναι μαζεμένοι σε κάποια σημεία... θα πρόσεξες ότι εγώ σου μιλούσα για κατανομή ανά επαγγελματική απασχόληση (αν δεν το βρεις, πες μου να το αναζητήσω και εγώ).

 

Το τελευταίο, κάντο λίγο πιο λιανά αν θες.

Δεν αμφισβητώ ότι είναι αληθές, σταμάτα να "δικιολογείσαι". Επίσης, δε θυμάμαι να δήλωσα φαν του μοντέλου της ΕΣΣΔ και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθώ. Επειδή εσύ φαντάζεσαι διάφορα? Ή επειδή προσπαθείς σκόπιμα να τσουβαλιάσεις κάθε μη (νεο)φιλελεύθερη άποψη "απ όπου κι αν προέρχεται"? Από την άλλη, στην Ελλάδα περιστατικά δουλείας δεν έχεις ακούσει (κυρίως με μετανάστες)? Αν απαντήσεις αρνητικά, μπορώ να σε διαφωτίσω.

 

Όχι μόνο έχω ακούσει, αλλά σου ανέφερα ένα. Επίσης δεν δικαιολογούμαι (δεν έκανα τίποτε κατακριτέο). Ας μείνουμε στο κομμουνιστικό μεν, μη ΕΣΣΔ μοντέλο... ποιο ακριβώς είναι αυτό; Που βρίσκεται η θεωρητική του τεκμηρίωση ώστε να την μελετήσουμε και που (αν) έχει εφαρμοστεί; Ασφαλώς προσπαθώ σκόπιμα να "τσουβαλιάσω", αλλά μη μου δίνεις σημασία, αρκεί να κάνεις και το πείραμα με τον παγκόσμιο χάρτη που πρότεινα παραπάνω.

 

"Θα συμφωνούσες δημόσια...", τρομερό! Σωστή πρόκληση!

Δεν έχω φετίχ με τη διαφωνία, trolley. Επίσης, δεν έχω και καμία τάση να "συμφωνώ" ενώ διαφωνώ για χάρη των "τόνων της συζήτησης" ή κάποιας "ζαχαρένιας".Σου έγραψα και πριν ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα να ανοίγει κάποιος όποτε θέλει το μαγαζί του, εφόσον το δουλεύει μόνος του, χωρίς υπαλλήλους.

 

Γνώριζε πάντως ότι αυτή η θέση (με την οποία ασφαλώς συμφωνώ) δεν έχω ακούσει να υποστηρίζεται από κανένα αριστερό παράγοντα. Αν έχω χάσει κάποια σχετική δήλωση, διόρθωσέ με.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 497
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εν ολίγοις, δίκαιο είναι να έχει ο καθένας σπίτι για να μένει. Ο καθένας.

 

Συμφωνω φτανει να υπαρχουν ΛΕΦΤΑ για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ κρατος ωστε να μπορεσει να του το πληρωσει το κρατος και τα λεφτα αυτα βγαινουν ΜΟΝΟ αν υπαρχει ΙΣΧΥΡΟΣ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ιδιωτικος τομεας ο οποιος με τη φορολογια του στηριζει το κοινωνικο κρατος (αυτο δηλ που γινεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πολιτισμενο δυτικο κοσμο) αυτο στην Ελλαδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μια και εχουμε μια αποτυχημενη κρατικιστικη οικονομια η οποια εχει ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

 

 

Ακόμα κι αν πήρε δάνειο που δεν μπορεί να ξεπληρώσει (τρομερό αδίκημα).

 

Εξαρταται ξερω δανειοληπτες που εχουν παρει 500.000 ευρω δανειο για να παρουν μαιζονετα 180 τ.μ. στα Βορεια Προαστια ,λυπαμαι δεν ξερω αν εχουν κανει αδικημα (δεν ειναι ποινικο αδικημα αλλωστε) επειδη δεν το ξεπληρωνουν παντως ΕΓΩ δεν τους το ξεπληρωνω με τους φορους μου (ουτε ειναι δικαιο να το πληρωσουμε ΟΛΟΙ οι υπολοιποι).

 

Με ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ χαρα  μου βεβαια ΑΝ αποκτησουμε κρατος το οποιο δεν εξαντλει τον κοινωνικο του χαρακτηρα στους δημοσιους υπαλληλους να ΠΛΗΡΩΣΩ τον αναλογουντα φορο για να αποκτησουν στεγη σε μια αξιοπρεπη εργατικη κατοικια στο Καματερο ή στη Δραπετσωνα,κανενα προβλημα,αυτο αλλωστε κανουν ΟΛΟΙ οι υπολοιποι Ευρωπαιοι  (ακομα και στη ΝΟΡΒΗΓΙΑ οι εργατικες πολυκατοικιες στις οποιες μενουν και πολλοι ανεργοι δεν ειναι στο Gimle ).

 

Αυτο αλλωστε εκανα οταν δουλευα στη Γερμανια χωρις απολυτως κανενα προβλημα,απο τη στιγμη που ,ειδικα στο Βερολινο,υπαρχει σοβαροτατο προβλημα ανικανοτητας προς εργασια των ανω των 50 Ανατολικογερμανων οι οποιοι δεν μπορουν να ανταπεξερθουν ουτε στις απλουστερες εργασιες του καπιταλιστικου συστηματος μια και ο κομμουνισμος στον οποιο μεγαλωσαν τους εχει αποστερησει καθε ρανιδα βασικης ικανοτητας και αυτονομης σκεψης οι οποιες απαιτουνται για να τις διεκπεραιωσουν (ενταξει εκτος απο αυτους υπαρχουν και ...κανονικοι Γερμανοι και μεταναστες που ειναι απλα ειναι τεμπεληδες και μπεκρηδες  ;D).

 

Ειναι λογικο να τους βοηθησουμε και να μην τους αφησουμε να πεθανουν απο την πεινα και το κρυο (κανει ΠΟΛΥ κρυο το χειμωνα στο Βερολινο)

 

Αλλο αυτο ομως και αλλο να τους παρουμε και διαμερισμα στη Fasanenstrasse & Kurfürstendamm γωνια... ;D

 

Ακόμα κι αν πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος (και πού ειναι το πρόβλημα με το να πληρώνει η διαταξική μάζα των φορολογούμενων για να έχουν σπίτι οι φτωχοί?).

 

Ισχυουν τα παραπανω

 

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για φως, νερό, υγεία, τροφή, μεταφορές, εκπαίδευση. Παραλογισμός, huh?

 

ισχυουν τα παραπανω

 

"Ας μην ήταν φτωχοί."

 

ειπαμε ισχυουν τα παραπανω για το κοινωνικο κρατος που πρεπει στηριζει τους αναξιοπαθουντες και οχι μονο τους ΔΥ οπως συμβαινει στην Ελλαδα

 

 

"Ας δούλευαν."

 

Αν ΥΠΑΡΧΕΙ δουλεια αυτο ισχυει.

 

"Ας μην πηγαίναν για παιχνίδι όταν οι άλλοι κάναν τα μαθήματά τους."

 

αυτο που κολλαει τωρα,δεν καταλαβαινω

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

(Αποσπάσματα από το θλιβερότερο μανιφέστο ever)  ;D ;D

 

 

απο τα μεγαλυτερα ρεντικολα.

Αυτη που ηταν Λονδινο και εδινε 50000 ευρω το χρονο σε διδακτρα (ο μπαμπας....) στεναχωριεται που ολοι φευγουν και δεν καθονται να κανουν την επαναστα. Λες και δεν εβαλε το λιθαρακι της να διωξει και τους τελευταιους.

"Don't panic!" - Douglas Adams

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@SF, @atreu73 και @blue monk

Όσον αφορά τα δάνεια.

Για να αποφύγει το τραπεζικό σύστημα να γεμίσει με κόκκινα δάνεια χρειάζονται πέντε πράγματα ταυτόχρονα, 1) καλή οικονομική κατάσταση ώστε ο κόσμος να έχει λεφτά να αποπληρώνει, 2) καλές επιχειρηματικές τακτικές ώστε να μην απαιτείται δάνειο για την παραμικρή κίνηση μιάς εταιριας, 3) μυαλωμένοι πολίτες ώστε να μην δανείζονται για κάθε βλακεία που τους κατέβει, 4) μυαλωμένες τράπεζες ώστε να μην δίνουν δάνεια σε όλους, και 5) πολίτες που δεν έχουν στο μυαλό τους το πως θα την σκαπουλάρουν με τα χρέη τους. Τίποτα απ' αυτά δεν ισχύει στην ελλάδα.

Μακάρι να είχε η χώρα λεφτά (φυσικά μέσω φορολογίας κυρίως) για να μπορεί να εξασφαλίζει κατοικία (νερό, ρεύμα, whatever) σε όλους. Δεν έχει.

Οι πολίτες πρέπει να τιμωρούνται αν δεν πληρώνουν; Εξαρτάται. Έχουν σοβαρό λόγο που δεν μπορούν να πληρώνουν; Αν ναι τότε δεν πρέπει να τιμωρηθούν. Αν όχι ας τους κόψουν τον κώλο. Το δάνειο είναι για πρώτη κατοικία ή για κάποιο άλλο σημαντικό σκοπό; Αν ναι τότε ας ελεγχθεί ο λόγος που δεν πληρώνουν. Αν όχι ας τους κόψουν τον κώλο. Κινδυνεύει το σύστημα να κατερρεύσει; Ναι γιατί δεν φροντίσαμε να ισχύουν οι προηγούμενες 5 συνθήκες. Ας προσέχαμε.

 

(και πού ειναι το πρόβλημα με το να πληρώνει η διαταξική μάζα των φορολογούμενων για να έχουν σπίτι οι φτωχοί?).

 

Το κράτος αν ήταν υγιές και οι πολίτες δεν ήταν καθίκια θα μπορούσε να εξασφαλίσει κατοικία στους μη έχοντες κι αυτό θα ήταν εξαιρετικό. Όμως το να σου χαρίζουν το δάνειο είναι τελείως διαφορετική κουβέντα γιατί ναι μεν μπορεί αυτός που απλά ήθελε ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι του να την γλυτώσει και ορθώς αλλά θα την γλυτώσει κι αυτός που ενώ δεν είχε βρακί να βάλει το έπαιζε μεγαλοαστος. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πως στο θέμα αυτό δεν μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη λύση αν αυτή είναι οριζόντια και χωρίς ελέγχους. Εγώ σαν φορολογούμενος δεν έχω πρόβλημα να δίνω λεφτά μέσω του κράτους σ' αυτούς που έχουν πρόβλημα. Έχω πρόβλημα όμως αν ξέρω πως τα λεφτά πηγαίνουν και σε κάθε λογής εξυπνάκια.

Σ' αυτη την χώρα αποφεύγουμε συστηματικά τις συνέπειες της προσωπικής ευθύνης. Εε φτάνει πια.

 

Εν ολίγοις, δεν είπα πουθενά ότι υπάρχει κάποια λύση χωρίς να έρθουν χειρότερες μέρες. Πιστεύω για παράδειγμα ότι ο εργαζόμενος/άνεργος έχει συμφέρον έξω από την ΕΕ. Θα μου πεις, άμα βγούμε θα έρθουν πράγματι χειρότερες μέρες (υποτίμηση νομίσματος άρα και εργασίας, πληθωρισμός, χειρότερη εκμετάλλευση από όσουν έχουν τα κεφάλαιά τους έξω, κλπ).

 

Αργότερα όμως, ίσως έρθουν καλύτερες μέρες. Ίσως. Όχι λόγω κάποιου μεταφυσικού συμβάντος αλλά λόγω και της δικής μας (κυρίως) συμμετοχής. Τα "αχαρτογράφητα νερά" είναι γι αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο ή έχουν να χάσουν ελάχιστα κι αξίζει το ρίσκο. Με τα μνημόνια μόνο μια σταθερότητα μπορεί να υπάρξει για τον εργαζόμενο/άνεργο. Αυτή της κατρακύλας που ξεκίνησε εντονότερα από το 2010.

 

Πήγες σε άλλο θέμα τώρα και δεν απάντησες σ' αυτό που σου είπα. Πάμε δυο βήματα πίσω.

Είπες (απάντηση στουν Ray)

''Να σου θυμίσω κάποια πράγματα για την Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων? Κάποια πολύ πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελλείψεις αναλώσιμων, οι ελλείψεις κραβατιών ΜΕΘ. Πολύ πρόχειρα. Επίσης, σε συνδυασμό με τα εισοδήματα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο κάθε ασθενής "βρίσκει τα φάρμακά του", έτσι κι αλλιώς."

Και σου είπα πως τα προβλήματα που προκαλούν τα CC ΔΕΝ σχετίζονται με τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση. Το πρόβλημα που ανέφερε ο Ray για την έλλειψη φαρμάκων είναι έγκυρο σαν επιχείρημα γιατί τα CC το προκάλεσαν αναξάρτητα του αν υπήρχε ήδη πρόβλημα και ανεξάρτητα για ποιό λόγο το προϋπάρχον πρόβλημα προέκυψε. Κοινώς σύνδεσες δυο ασύνδετα πράγματα. Ήταν λοιπόν πολύ συγκεκριμένο αυτό στο οποίο απάντησα κι εδώ είσαι εκτός θέματος.

 

Σου απαντάω και σ' αυτό το τελευταίο. Είτε το πιστεύεις είτε όχι εκτός απ' αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα υπάρχουν κι αυτοί που έχουν να χάσουν και η γνώμη τους μετράει εξίσου. Γι' αυτό γίνονται οι εκλογές. Ας αποφασίσει ο λαός τι θέλει, ευρώ ή δραχμή ψηφίζοντας τα κόμματα που εκφράζουν τις αντίστοιχες απόψεις.

Επίσης αυτοί που πιστεύουν πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα αρκετά συχνά δεν κατανοούν πως έχουν πολλά, μα πάρα πολλά να χάσουν ακόμη.

Επίσης εκτός απ' το οικονομικό κομμάτι υπάρχουν κι άλλα ένα σωρό θέματα που πρέπει κανείς να σκεφτεί πρίν αποφασίσει αν θέλει την ΕΕ. Ένα παράδειγμα θα αναφέρω, δες πόσο συχνά βλέπεις μπροστά σου ταμπέλες με το "συμμετοχή της ΕΕ".

Επίσης σε μια χώρα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.

Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο έλληνας που δεν μπορεί να κρατήσει μόνος του όρθιο ούτε περίπτερο (πλέον) είναι ικανός να κρατήσει μια οικονομία σε αποκλειστικό δικό του έλεγχο; Πολύ αμφιβάλλω.

Οπότε ναι μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είχαμε καλύτερο μέλλον αν και μόνο αν αγνοήσουμε ολοκληρωτικά την ιστορία μας, τις ανάγκες μας, τις συνήθειές μας και τα χαρακτηριστικά μας. Ως εκ τούτου οποιοδήποτε "πείραμα" ειναι ανεύθυνο, επικίνδυνο και ανά περίπτωση εκ του πονηρού.

 

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με τα εργασιακα:

εδω και 20 χρονια ειμαι υπαλληλος στον ιδιωτικο τομεα και εργαζομαι, κανονικοτατα, Κυριακες, γιορτες και αργιες. Τα τελευταια 2 χρονια, λογω κρισης, προκειμενου να μην υπαρξουν απολυσεις, επιβληθηκαν 2 ανευ αποδοχων ρεπο, τα οποια η εταιρεια, συνηθως, επιλεγει να μας τα δινει Κυριακη, για προφανεις λογους.

Δε χαιρομαι, που παιρνω εξτρα ρεπο Κυριακη. Αντιθετως, στεναχωριεμαι για το εξτρα 75%, που χανω.

 

Εχω καποιο προβλημα, γιατρε μου;

 

hint: οι ελεγχοι της Επιθεωρησης Εργασιας ειναι τακτικοτατοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω για παράδειγμα ότι ο εργαζόμενος/άνεργος έχει συμφέρον έξω από την ΕΕ.

 

Το προβλημα δεν ειναι η ΕΕ,το προβλημα ειναι η Ελλαδα,trust me on this

 

Στη σημερινη παγκοσμιοποιημενη οικονομια ΚΑΜΜΙΑ χωρα δεν μπορει να επιβιωσει εκτος καποιου οικονομικου συνασπισμου (ΟΥΤΕ η Γερμανια)

 

Θα μου πεις, άμα βγούμε θα έρθουν πράγματι χειρότερες μέρες

 

Θα ερθουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χειροτερες μερες,in fact θα θυμασαι τις μνημονιακες μερες και θα λες "τι ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ που περνουσαμε τοτε εμεις οι ΦΤΩΧΟΙ εργατες" trust me on this too

 

υποτίμηση νομίσματος

 

τουλαχιστον 70% τη πρωτη εβδομαδα και τουλαχιστον 200% το πρωτο ΕΤΟΣ (αν ειμαστε και εκτος ΕΕ) δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου απλα χρησιμοποιω το παραδειγμα της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ που ειχε και ΚΤΗΝΩΔΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ (παρολα αυτα στη ΔΕΚΑΕΤΙΑ το νομισμα της εχει υποτιμηθει 1000%)

 

 

 

 

άρα και εργασίας,

 

δεν θα ΥΠΑΡΧΕΙ εργασια,ακομα και οι πιο αισιοδοξοι προβλεπουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ανεργια εκτος ΕΕ

 

πληθωρισμός,

 

τουλαχιστον 50% το πρωτο ετος (επιπλεον της υποτιμησης) αν σκεφτεις οτι το 70% των καταναλισκωμενων προϊονταν ειναι ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ και ΟΧΙ δεν υπαρχουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ για να τα αντικαταστησουν δε τα βγαζω απο το κεφαλι παλι το παραδειγμα της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ χρησιμοποιω η οποια ΔΕΝ βασιζονταν στις εισαγωγες ,φαντασου τι εχει να γινει εδω

 

 

χειρότερη εκμετάλλευση από όσουν έχουν τα κεφάλαιά τους έξω,

 

εδω σωστα τα λες βεβαια μη περιμενεις να ερθουν οι κΣενοι και να μας "τα παρουν ολα για ενα κομματι πΣωμι" μια και το επενδυτικο ενδιαφερον για ακινητα και υποδομες στην Ελλαδα θα ειναι αναλογα με το επενδυτικο ενδιαφερον για χωρες με παρομοια κοινωνικοοικονομικοπολιτικη κατασταση και σταθεροτητα-ασφαλεια με αυτη της Ελλαδας εκτος ΕΕ δηλ. περιπου το ιδιο με το σημερινο ενδιαφερον για επενδυσεις σε χωρες οπως το ΣΟΥΔΑΝ , η ΣΥΡΙΑ και η ΣΟΜΑΛΙΑ  

 

Αργότερα όμως, ίσως έρθουν καλύτερες μέρες.

 

σε 60-70 χρονια ισως,μετα τον ΕΜΦΥΛΙΟ πολεμο συνηθως οντως υπαρχει οικονομικη αναπτυξη αλλα θελει 50 χρονακια..

 

 

 

Ίσως. Όχι λόγω κάποιου μεταφυσικού συμβάντος αλλά λόγω και της δικής μας (κυρίως) συμμετοχής.

 

εδω απλα ΓΕΛΑΜΕ.....

 

εδω ρε συ απο τη μερα που ηρθε η πρωτη συμφορα αριστερα εχουν ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΧΩΡΙΣΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ,ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΦΙΛΙΕΣ ΕΤΩΝ λογω της πολιτικης αντιπαραθεσης και δεν εχουμε παθει και τιποτα το τρομερο σε σχεση με πριν,οταν το ΠΑΘΟΥΜΕ φαντασου ΤΙ εχει να γινει...

 

Τα "αχαρτογράφητα νερά" είναι γι αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο ή έχουν να χάσουν ελάχιστα κι αξίζει το ρίσκο.

 

ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι δεν εχεις να χασεις τιποτα στην πραγματικοτητα ,ειδικα αν εισαι φτωχος,παιζεις με τον ΘΑΝΑΤΟ (αν η ΖΩΗ σου δεν αξιζει τιποτα παω πασσο)

 

Με τα μνημόνια μόνο μια σταθερότητα μπορεί να υπάρξει για τον εργαζόμενο/άνεργο. Αυτή της κατρακύλας που ξεκίνησε εντονότερα από το 2010.

 

Σε ΟΛΕΣ τις χωρες που ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ το μνημονιο υπαρχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αναπτυξη και πλεον ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ οικονομια.Σε ΟΛΕΣ,αλλα ειπαμε εκει ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ.  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια βασική αυταπάτη  όσων επιμένουν αντιμνημονιακά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τράκαρε με την πραγματικότητα και στραπατσαρίστηκε, είναι ότι τάχα το μνημόνιο εφαρμόστηκε και απέτυχε άρα γιατί να συνεχίσουμε μια αποτυχημένη τακτική.

 

Τα μνημόνια προέβλεπαν πάταξη της φοροδιαφυγής, μεγάλη μείωση του δημόσιου τομέα, άνοιγμα επαγγελμάτων, μεταξύ άλλων. Αυτά ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ. Οι κυβερνήσεις αντιστάθηκαν ΛΥΣΣΩΔΩΣ σε τέτοια μέτρα που θα τους εξέθεταν στα πελατάκια τους με αποτέλεσμα κανένα μνημόνιο να μην εφαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικο ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν γίνει ένα σωρό πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και άλλα ελληνικά τραγελαφικά, από αυτά που μας ΕΦΕΡΑΝ στο μνημόνιο, κι εμείς στην κοσμάρα μας τα συνεχίζουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια βασική αυταπάτη  όσων επιμένουν αντιμνημονιακά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τράκαρε με την πραγματικότητα και στραπατσαρίστηκε, είναι ότι τάχα το μνημόνιο εφαρμόστηκε

 

Αυτο συμβαινει γιατι σχεδον ΚΑΝΕΝΑΣ Ελληνας δεν εχει ΔΙΑΒΑΣΕΙ τα μνημονια αλλα αρκειται στη ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ της αριστερας....(και της δεξιας φυσικα)...(εγω τα ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ολα γιατι ειμαι μαζοχας  ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια λέξη. Ισοδύναμα (ή αλλιώς μνημόνιο αλα ελληνικά ή αλλιώς δώσε στον έλληνα λεφτά κι αυτός θα κάνει τα πάντα να αποδείξει οτι είναι άχρηστος).

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου