Προς το περιεχόμενο

Help, προβλημα με μεγαφωνο!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή χρονία σε όλους με υγεία και ευτυχία!!

 

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας! Πριν απο 3 μέρες, παρήγγειλα ενα eminence wizard 16 ohm από τον Thomann, για να το βάλω πάνω στον Peavey classic 30, αλλάζοντας το ήδη υπάρχων celestion classic lead. Το ηχείο (μεγάφωνο) ήρθε εχθές το μεσημέρι στην πόρτα μου (πραγμα εντυποσιακότατο μιας και συνιθισμένος απο τα 10ήμερα συνήθως, καθώς δεν ειναι η πρώτη μου αγορά απο εκεί).

 

Anyway, το ανοίγω, πολύ καλό πακετάρισμα και προσεγμένο, το ηχείο εμφανισιακά όλα οκ, και αργότερα αρχίζω και λύνω τον Peavey για να το βάλω (πια γνωρίζω καλά την διαδιακασία λόγο του celestion). Αφου ξανα συναρμολογώ τον Peavey, τον ανοίγω και συνδέω μια κιθάρα (μια αρκέτα παλια washburn με emg πάνω της αλλα και μια ibanez me JB, η fender ειναι εκτός σπιτιού) και με το που αρχίζω να παίζω βλέπω οτι κατι δεν πάει καλά, σαν να του λείπουν τα μπάσα και εχει και μια ελαφρά παραμόρφοση στο καθαρό κανάλι σε σχετικά χαμηλή ένταση (πχ 1.5 προς 2) με το που ζορίζω λίγο το παίξιμο (κανένα power chord, λίγο πιο δυνατά την πενα, ελαφρυ palm mute) τα μπάσα μπαίνουν απότομα (σαν volume swell) και η παραμόρφοση χάνεται (μιλάμε πάντα για το καθαρό κανάλι αλλα και στα γκαζια) και ο ήχος γινεται αυτός που πρέπει να ειναι. Με το που σταματήσω το παίξιμο και ξανα ξεκίνησω παλι τα ίδια!

 

Μου μοιάζει ο ήχος σαν out of phase αν και τα καλώδια ειναι σωστά σύμφωνα με την peavey (κίτρινο θετικό, μπλε αρνητικό). Έβαλα τώρα πριν λίγο το celestion πάλι και κανένα πρόβλημα, ο γνωστός καλός ήχος του peavey.

 

Εντωμεταξύ το eminence κάνοντας το τεστ με την μπαταρία δείχνει να δουλεύει κανονικά οπως και το celestion αλλα και το Blue marvel αν και ο κόνος ειναι λιγο πιο σκληρός (πιο πλαστικός στην κινησή του ενω τα αλλα 2 ειναι πιο ρευστά).

 

Έπεσα σε κακό μεγάφωνο και πρέπει να το αλλάξω? ειναι κάτι αλλο? παίζει να θέλει break in τόσο πολυ? (το celestion ηταν πρακτικά plug and play, σίγουρα το παίξιμο το έκανε "καλύτερο" αλλα απο την άλλη καμία σχεση με το τωρινό θέμα με το eminence. Η αλλαγη στον thomann ειναι κατι που γινεται εύκολα ή είναι τρέχα γύρευε? (αν και οφείλω να τονίσω οτι μεχρι τώρα ήταν σε όλες της αγορές μου εξυπηρετικότατοι).

 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την απαντήσεις σας!

Καλή Χρονιά και πάλι!!

Στέλιος.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε χρονια πολλα και καλη χρονια. παιξε λιγες μερες σε δυνατες εντασεις για να στρωσει το ηχειο καλα και αν σε αυτες τις μερες δεν δεις διαφορα τοτε καλυτερα να το αλλαξεις. Δεν ειχα παρε δωσε με Θωμά ποτέ αλλα δεν νομιζω να μην στο αλλαξει. Παντως τα δικα μου celestion θέλανε αρκετό στρωσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου!

 

Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα αλλά ημουν εκτός πόλης και δεν είχα intenet και γυρισα σημερα το απόγευμα!

 

Το θέμα είναι οτι ρώτοντας παράλληλα και σε ενα ξένο forum μου είπαν, πέρα από να το δοκιμασω μηπως και στρώσει μετα απο παίξιμο, οτι μάλλον προκειται για χαλασμενο ηχείο (voice coil out of alighment) αν κάνει θόρυβο οταν κουναω τον κόνο με τον χέρι μαλακά, πραγμα που κάνει εναν θόρυβο σαν πλαστικο που τρίβεται (κανενα απο τα celestion & blue marvel αλλά και απο τα hifi μεγάφωνα δεν το κάνουν) και τώρα φοβάμαι να το βάλω και να παίξω μηπως και μείνει στον τόπο οποτε μάλλον παει για αλλαγη!! Ξερει κανεις την διαδικασία αλλαγής του thomann? Θα στειλω mail στον Αγγελόπουλο, αλλα τώρα απο δευτέρα θα μου πει!

 

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!!

Στέλιος.

Marshall JVM410 + 1960 cab, USA Charvel San Dimas 2H

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμπλήρωσε ένα κίτρινο έντυπο που σου στείλανε με το προϊόν. Το στέλνουν πάντα με όλες τις αποστολές και είναι σε στιλ αίτησης όπου στα αντίστοιχα κουτάκια συμπληρώνεις πληροφορίες για το πρόβλημα, τον λόγο που το στέλνεις πίσω κ.λ.π. Βάλτο στην ίδια συσκευασία με το προϊόν και στείλτα πίσω. Αν πάλι το έχεις πετάξει δεν πειράζει απλά συνεννοήσου πρώτα με τον Αγγεπουλο. Τα έξοδα αποστολής της επιστροφής, που δίνεις, συνήθως τα αφαιρούν από την επόμενη αγορά που κάνεις κατόπιν συνεννόησης μαζί σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου