Προς το περιεχόμενο

O Kanye West, o Μουσικός κι ο Dj


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλτατε Waterfall-K, δεν χρειάζεται να είναι κανείς Φρόυντ για να καταλάβει από τα γραφόμενά σου, ότι ο νταλκάς σου δεν είναι το αν είναι όντως μουσικοί, οι DJs/παραγωγοί, αλλά ότι (και καλά) θέλουν να περνιούνται για μουσικοί (με το ζόρι) και να "αυτοαποκαλούνται" έτσι.

"Νταλκάς: δυνατή επιθυμία, πόθος συχνά ανεκλπήρωτος, καημός"

Εγω φιλτατε δεν εχω κανενα νταλκα, και δεν δηλωνω κατι που δεν ειμαι. Ειμαι μουσικος. Δεν ειμαι DJ (αν και θα μπορουσα) και δεν δηλωνω DJ. Αλλοι εχουν νταλκα και δηλωνουν μουσικοι, οπως επισης και DJ. Το 70-80% αυτων που δηλωνουν DJ, ειναι τοσο DJ οσο ειμαι  κι εγω πιλοτος σε F16.

 

Δεν ξέρω πόσους έχεις γνωρίσει και αν σου συστήθηκαν ΟΛΟΙ ως μουσικοί...

Μονο ενας απ'οτι θυμαμαι. Αλλα ειναι επισης γνωστο σε ολους οτι παρα πολλοι DJs αυτοσυστηνονται ως μουσικοι. Αλλα εδω δεν συζηταμε για το ποσοι DJs μου εχουν συστηθει σαν μουσικοι, αλλα για το αν οι DJs ειναι μουσικοι.

 

...σου το έγραψα ουκ ολίγες φορές "δεν με νοιάζει", για να καταλάβεις ότι μάλλον μόνο εσένα απασχολεί τελικά, αλλά φευ...
Δεν σε νοιαζει? Και? Επειδη δεν νοιαζει εσενα, σημαινει οτι δεν νοιαζει και τους υπολοιπους DJs? Το θεμα μας δεν εισαι Εσυ (που δηλωνεις μη-μουσικος και μη-DJ) ουτε το τι σε νοιαζει και τι οχι.

 

Έβαλες το παιδάκι στο βίντεο, για να πετάξεις λάσπη στον ανεμιστήρα, λες και δεν υπάρχει για κάθε τέτοιο παιδί, άλλοι 100 οι οποίοι ανεβάζουν μόνοι τους βίντεο στο youtube με air guitaring, ή άλλα τόσα που επειδή έπαιξαν ζωντανά σε 30-40 άτομα, νομίζουν ότι είναι μουσικοί...
Εγω δεν εχω δει κανεναν να ανεβαζει βιντεο με "air guitaring" και να δηλωνει μουσικος. Αν εσυ εχεις δει καποιον να μας τον δειξεις, ή καλυτερα, να τον δείξεις σε καποιον ψυχιατρο μπας και μπορει να τον βοηθησει.

 

...αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν καν αν είναι κουρδισμένη η κιθάρα, και το τρίτονο από την καθαρή πέμπτη.
Εσυ μπορεις? Σε ρωταω γιατι δηλωσες οτι δεν εισαι ουτε DJ ουτε μουσικος.

 

Φυσικά και δεν είναι μουσικοί ΟΛΟΙ οι DJs/παραγωγοί, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.
Ε ναι, δεν ειναι ολοι μουσικοι. Μονο 10-20 DJs αναμεσα στους...10,000 ξερουν να γρατζουνανε μια κιθαρα. Οι υπολοιποι ειναι DJs σκετο, και δεν ξερω αν τους ενδιαφερει να ειναι και μουσικοι, αλλα υπαρχουν παρα παρα πολλοι που δηλωνουν και μουσικοι χωρις να ειναι. Εδω υπαρχουν μουσικοι που δηλωνουν οτι οι DJs ειναι μουσικοι (βλεπε ΝΟΙΖ φορουμ), τι να λεμε τωρα? :P

 

Είναι βέβαιο, δε, ότι αν πεις σε άτομα που γράφουν ηλεκτρονική, (τους οποίους τσουβαλιάζεις συλλήβδην)...
"Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Φρόυντ για να καταλάβει από τα γραφόμενά σου" οτι δεν εχεις καταλαβει τι γραφω, γι αυτο θα σου απαντησω οτι Οχι, φυσικα και δεν τσουβαλιαζω συλληβδην ολους οσους γραφουν ηλεκτρονικη μουσικη. Εκτος κι αν με τη φραση "άτομα που γράφουν ηλεκτρονική" εννοεις ολους αυτους που γραφουν "νταπα-ντουπα", ξερεις, 6λεπτα dance κομματια με 2 νοτες max κι ενα μπιτ στα...850bpm, κομματια δηλαδη που το 99,99% βγαινουν απο DJs/"παραγωγους" για να ακουστουν/αγοραστουν απο ενα κοινο που δεν ξερει που παν τα τεσσερα, ουτε απο ηλεκτρονικη αλλα ουτε και απο μουσικη γενικοτερα. 

 

...πχ. μάθε πιάνο/κιθάρα για να λέγεσαι μουσικός, θα σου πουν "για ποιο λόγο;
Ελα ντε, για ποιο λογο να κατσει καποιος να μαθει ενα οργανο και να γινει μουσικος? Απλα γινεται (ή δηλωνει) DJ, και στο καπακι δηλωνει και μουσικος. Ποιος θα καταλαβει τη διαφορα? Το κοινο του μαλλον οχι. Καποιοι μουσικοι παλι, Ναι, αλλα ποιος χεστηκε για τη γνωμη τους? ;D

 

Τα περί "ακόμα πιο άσχετων" που πάνε να ακούσουνε το οποιοδήποτε είδος μουσικής από κάποιον άσχετο DJ, τα ξαναπροσπερνώ ως ατυχείς στιγμές...
Ε οχι και "οποιοδήποτε είδος μουσικής". Παλι βγαζεις ακυρα συμπερασματα, σαν το "συλληβδην" παραπανω. Αλλα γραφω και αλλα καταλαβαινεις. Μιλησα πολυ συγκεκριμενα, παραθετοντας ενα βιντεο στο οποιο ακουγεται ενα συγκεκριμενο ειδος μουσικης.

 

γράφεις ότι ειναι piece of cake η παραγωγή και το sampling. Εκεί διαφωνώ.

Εγραψα οτι "ειναι piece of cake" σε απαντηση στο "το να φτιαχνεις καινουργια κομματια απο sample μονο ευκολο δεν ειναι" του jimaras97.

 

Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά ας μείνουμε στο εξής: προκαλώ οποιονδήποτε να επιδιώξει μία μουσική σύνθεση των δύο λεπτών κάνοντας μόνο σάμπλινγκ.

Με δυο (2) μονολεπτα samples-αποσπασματα απο δυο διαφορετικα τραγουδια, μπορει ο καθενας να κανει αυτο που ζητας παραπανω. Και μια και ανεφερες τις γατες μου, να ξαναπω το τετριμμενο αλλα αληθες "ως και οι γατες μου μπορρουν να το κανουν αυτο". Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις μουσικος για να κανει αυτο που ζητας, ακομα κι ενας μαναβης, μπακαλης, εμπορος, οδηγος ΤΑΧΙ, υδραυλικος,...DJ, ;D ολοι μπορουν να το κανουν, αρκει να μην ειναι κουφοι. 

 

Για να δούμε, απορρίψαμε τους DJs, απορρίψαμε την ηλεκτρονική μουσική....

Ποτε εγινε αυτο ωρε Theoctapus? ??? Ποιος...απερριψε τους DJs? Το να τονιζουμε το γεγονος οτι οι DJs δεν ειναι μουσικοι, δεν σημαινει οτι τους "απορριπτουμε". Και ποιος απερριψε την ηλεκτρονικη μουσικη? Αλλο κι αυτο παλι. eyeroll.gif Διαβαζετε τι γραφουμε εδω μεσα, ή απλα μπαινετε σε ενα θεμα χωρις να δειτε τι γραφουν τα αλλα μελη, γραφετε οτι σκεφτεστε εκεινη τη στιγμη και τελος??

 

Το αν ειναι "ευκολο"/"δυσκολο" δεν το ανεφερα εγω, εσυ το ξεκινησες οταν παινευες τις γατες σου  :P Κοιτα τις απαντησεις πισω. Απαντησες σε ενα δικο μου post και ειπες οτι αυτο μπορουν να το κανουν κι οι γατες σου, λες και εχει σημασια αν ειναι κατι ευκολο ή οχι για να θεωρηθει τεχνη.

Να σου κανω κι εσενα την ιδια ερωτηση που εκανα και στον Theoctapus:

"Διαβαζετε τι γραφουμε εδω μεσα, ή απλα μπαινετε σε ενα θεμα χωρις να δειτε τι γραφουν τα αλλα μελη, γραφετε οτι σκεφτεστε εκεινη τη στιγμη και τελος?"

Εγω δεν μιλησα ποτε περι τεχνης και αν κατι "ευκολο" ή "δυσκολο" ειναι τεχνη ή οχι. Εγω μιλησα για το sampling και συγκεκριμενα το sampling που κανουν διαφοροι DJs για να φτιαξουν νεα tracks. 

 

Εγω απλα ειπα οτι το ευκολο/δυσκολο ειναι υποκειμενικο  ;)
Αναλογα απο ποια σκοπια βλεπει κανεις καποιο θεμα. Δεν ειναι ολα υποκειμενικα, οπως εχει γινει μοδα να λεγεται απο τους παντες για τα παντα. Το να παιξω στα πληκτρα το "αχ κουνελακι" ειναι πανευκολο, για μενα. Για καποιον που δεν εχει πιασει ποτε πληκτρα στη ζωη του ειναι ακατορθωτο. Απ'την αλλη, η τεχνικη δυσκολια του παρακατω εργου του Λιστ ειναι καρα-αντικειμενικη, ειτε το δει κανεις απο τη σκοπια ενος μη-μουσικου ειτε απο τη σκοπια ενος πιανιστα που μπορει και το παιζει.

 

 

Οταν ο Page ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το Dazed And Confused, οχι διασκευαζει/κανει cover, αλλα κλεβει την μελωδια, riff, στιχους απο το I'm Confused του Jake Holmes, δεν θεωρειται μουσικος σ'αυτο το κομματι? Εκλεψε ολο το κομματι και εβαλε δικες του ιδεες απο πανω. Το θεμα ειναι το να κλεψεις κατι σαν οργανοπαιχτης και, μπαμ, εισαι μουσικος?
Τι δουλεια εχει το ενα με το αλλο? Τι κι αν καποιος μουσικος εκλεψε καποιον αλλον? Αυτο του αφαιρει την ιδιοτητα του μουσικου? Μουσικος παραμενει. Κλεφτης μεν, μουσικος δε. ;D Οι DJs δεν κανουν αυτο, οι DJs απλα αναπαραγουν την μουσικη αλλων, αυτουσια ή καποια μερη αυτης μεσω sampling.

 

Ο DJ μπορει να ειναι απλα αυτος που μοιραζει τα κομματια πιτσας, τις πιο πολλες φορες ομως ειναι αυτος που παιρνει το ενα κομματι πιτσα, βαζει λιγο γυρο, μερικες πατατες, λιγη σαλατα, λιγο σοκολατα και μετα το δινει στους φιλους του (καλη ορεξη  ;D) Το εχει ξαναμαγειρεψει το φαγητο.

Δεν εχει ξαναμαγειρεψει τιποτα, απλα το εχει "εμπλουτισει" και με αλλα φαγητα. Παραμενει σερβιτορος. 8)

 

...μια κλεμμενη νοτα/σειρα απο νοτες παραμενει νοτα. Δεν αλλαζει κατι. Ευκολο? Ναι. Κλεμμενο? Ναι. Μουσικη συνθεση? Ναι.
Jim, τρολαρεις.....Θες να σου εξηγησω τι ειναι οι νοτες και τι ειναι ενα sample που μπορει να περιεχει ενα μερος απο καποιο ολοκληρωμενο μουσικο εργο? Αν δεν καταλαβαινεις τη διαφορα εισαι σε λαθος φορουμ.

 

Τωρα θα συζηταμε τα αυτονοητα?
Τι να κανουμε? Αφου τα αυτονοητα απ'οτι φαινεται δεν ειναι αυτονοητα για ολους, καποιος πρεπει να τους τα εξηγησει. Και ειναι απο τα πλεον κουραστικα πραγματα στη ζωη να προσπαθεις να εξηγησεις σε καποιον τα αυτονοητα.

 

και αφού αναφέρθηκαν και οι dj ως μουσικοί...

 

 

Exactly... ;D ;D ;D

 

Μωρέ σταματήστε με την φαγωμάρα, τι έχει γίνει τελευταία!

Το ΠΑΣΟΚ φταιει....tea_cyan.gif

Ηρεμηστε Κυριοι, χαλαρωστε. Στο Ε παιζει το κλασσικο "Η Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια", φατε λιγο popcorn.gif και δειτε το. tv2.gif

Samy και για σενα το λεω. tomatos.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 317
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eμένα μου κάνει εντύπωση που για ένα μουσικό θέμα,σε ένα μουσικό forum,τηρούμε όρους πολιτικής ορθότητας μην τυχόν και μας που τι ακριβώς,δεν ξέρω..

Δηλαδή αν δεν τολμήσουμε να ασκήσουμε εδώ μέσα κριτική σε τέτοια θέματα,τότε που;

 

Kαι να επαναλάβω ότι κανείς δεν υπαγορεύει σε κανέναν τι να ακούσει.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ακατανόητα όσα έχουν γράψει εδώ και σελίδες ο Grey,o Atreu και ο Waterfall.

 

Υποκειμενικότητα υπάρχει στο γούστο,όμως ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να κριθεί με βάση αντικειμενικά κριτήρια.

Κάθε μορφή τέχνης υπόκειται σε κριτική,από ανθρώπους που για χ,ψ λόγους είναι σε θέση να το κάνουν.

 

Σε ένα διαγωνισμό κιθάρας ο κριτής δε λέει:"Μου αρέσει/δε μου αρέσει".

Ειδικά για ένα δικό σου κομμάτι η βαθμολόγηση έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα,την ερμηνεία,κ.ά.

 

Επίσης από πότε ότι είναι εμπορικό και επιβιώνει ως είδος σαν δεκαετίες είναι αισθητικά άρτιο;

Στην εποχή που ζούμε,αν ήταν αισθητικά άρτιο,σίγουρα δεν θα ήταν εμπορικό.

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταράκτη, είμαι γατόφιλος, δεν σε ειρωνεύομαι. Διαφωνώ όμως με τις θέσεις σου, διότι δεν προκύπτουν από τίποτε εκτός από την προσωπική σου επιθυμία να έχεις (τα πάντα;) σε κουτάκια που να γράφουν απ' έξω "μουσικός" "ντιτζέη" "κάτι άλλο" και αδιαφορείς για την κοινότοπη πλέον πραγματικότητα που διατυπώνεται ως εξής : οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε πολλές ανθρώπινες ιδιότητες / ικανότητες έχουν θολώσει.

 

Γιατί έχουν θολώσει; Αν εμένα μου αρέσει αυτό; Αν με εξυπηρετεί; Αν το εγκρίνω; Είναι ενδιαφέροντα ερωτήματα αλλά δεν αλλάζουν (προς το παρόν) τίποτε.

 

Επίσης, πρέπει να αναγνωρίσεις το εξής : ότι οι απόψεις αυτές μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν, όπως κάποιου που λέει "εμένα όλοι οι κινέζοι μου φαίνονται ίδιοι", ε... τι να κάνουμε... δεν είναι ίδιοι και όποιος κοιτάξει προσεκτικά και βλέπει και αξιολογεί τις διαφορές στα πρόσωπά τους. Κατά τον ίδιο τρόπο, τρία χρόνια πριν, αφιέρωσα λίγες ημέρες να κάνω μία βόλτα σε πολλά χιπχοπ άλμπουμ και είδα και διαπίστωσα πως δεν είναι όλα ίδια, καθόλου μάλιστα.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτε εγινε αυτο ωρε Theoctapus? ??? Ποιος...απερριψε τους DJs? Το να τονιζουμε το γεγονος οτι οι DJs δεν ειναι μουσικοι, δεν σημαινει οτι τους "απορριπτουμε". Και ποιος απερριψε την ηλεκτρονικη μουσικη? Αλλο κι αυτο παλι. eyeroll.gif Διαβαζετε τι γραφουμε εδω μεσα, ή απλα μπαινετε σε ενα θεμα χωρις να δειτε τι γραφουν τα αλλα μελη, γραφετε οτι σκεφτεστε εκεινη τη στιγμη και τελος??

 

Τους απορρίψατε σαν μουσικούς. Κατανοητό τώρα;

Πάντως νομίζω πως πρέπει όλο το φόρουμ να σε ευχαριστήσει που μας ενημερώνεις πάντα κοσμια και με ευγένεια για τα γεγονότα και τις αληθειες τις οποίες εμείς προφανώς αγνοούμε. Ειλικρινά τι θα κάναμε χωρίς εσένα. Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε και τις γάτες σου.

 

Kanimothrios, νομίζω πως δεν έχεις καταλάβει τον προβληματισμό. Κανείς δεν είπε πως είναι θέμα γούστου ούτε προσπαθεί να πείσει κανείς τον άλλο για θέματα γούστου Όταν λες πως ο Χ δεν είναι μουσικός ή πως το Ψ δεν είναι μουσική δεν εκφράζεις γούστο. Είναι τελείως διαφορετικό του "Ο Χ είναι μουσικός του οποίου η δουλειά δεν μου αρέσει και το Ψ είναι μουσική που επίσης δεν μου αρέσει". Το πρώτο σηκώνει κουβέντα και κριτική το δεύτερο όχι. Αν η κουβέντα είχε να κάνει με το δεύτερο θα είχαμε τελειώσει σε 2-3 σελίδες. Νομίζω πως η διαφορά είναι προφανής και πως το θέμα της συζήτησης επίσης εύκολα κατανοητό.

 

trolley

+1 αρχικά αλλά -1 μετά. Μπορείς και καλύτερα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 αρχικά αλλά -1 μετά. Μπορείς και καλύτερα.

 

Ναι, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω το σάκο του μποξ σε κάθε αργόσχολο. Εφ΄όσον η Διαχείριση έχει επιλέξει να επιτρέπει αυτή τη καφρίλα, χρειάζεται κάποιο είδος αυτοάμυνας. Όχι ότι θα συνετιστεί, αλλά όχι και να γράφω άλλα και να διαβάζει άλλα με το θολωμένο του μυαλουδάκι.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δε πάμε καλά...

 

Καταρχήν ο παπάρας είναι παπάρας ανεξάρτητα αν είναι μουσικός ή όχι. Ο συγκεκριμένος δοκίμασε να πιάσει το στόμα του το Bohemian Rhapsody και του πέταξε τα μάτια έξω, γιατί ΔΕ ξέρει να τραγουδάει.

 

Από 'κει και πέρα, όλα τα είδη μουσικής, μια χαρά μουσικές είναι και ας μη μας αρέσουν. Μπορεί να είναι απλοϊκά, μπορεί να είναι επιφανιακά, μπορεί να μας ακούγονται μπούρδες, αλλά αυτό δεν αναιρεί την απλή αλήθεια ότι σε άλλους αρέσει.

 

Στο κάτω, κάτω, ποιός είναι έτοιμος να κάνει την μουσική αστυνομία τελικά; Ποιός έχει τα κότσια;

 

Από 'κει και πέρα, μια χαρά μαλακίες μπορεί να είναι ένα κομμάτι, αλλά μέχρι εκεί (για να μην ακούω κουταμάρες για πολιτική ορθότητα, κλπ).

 

____________________________________________________

 

Στο θέμα του κατεβάζει: Το κατέβασμα είναι κατεξοχήν ΠΙΟ εύκολο από τη νόμιμη χρήση. Γιατί να κάθεσαι σαν τον παπάρα να έχεις dongles, διαφημίσεις, κλπ, ενώ με ένα torrent είσαι εντάξει;

 

Άρα πολύ λογικά κατεβάζει και ο Kanye και ο καθένας.

 

Προσωπικά, λόγω προσωπικής σχέσης με επαγγελματίες του χώρου έχω τα πάντα αυθεντικά, αλλά ομολογώ ότι μέχρι τώρα απέφευγα προϊόντα της Avid και της Adobe γιατί θέλουν τον Η/Υ online 24/7 ενώ εγώ τον μουσικό μου Η/Υ τον είχα ΠΑΝΤΑ off line.

 

Πλέον και μετά από ζημιά, ο μουσικός Η/Υ είναι online και κάνει αυτόματο backup (crashplan, paid) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ιούς, κλπ, δε φοβάμαι... Δεν έχω πρόβλημα.

 

αααα... και ο Η/Υ είναι PC του 2008 και σκίζει ακόμη! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο θέμα του κατεβάζει: Το κατέβασμα είναι κατεξοχήν ΠΙΟ εύκολο από τη νόμιμη χρήση. Γιατί να κάθεσαι σαν τον παπάρα να έχεις dongles, διαφημίσεις, κλπ, ενώ με ένα torrent είσαι εντάξει;

 

Άρα πολύ λογικά κατεβάζει και ο Kanye και ο καθένας.

Και γι' αυτό το λογο είναι λογικό που ο  Kanye έκανε μήνυση/αγωγή στο ίδιο σάητ επειδή διέθετε τη μουσική του για downloading
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Και γι' αυτό το λογο είναι λογικό που ο  Kanye έκανε μήνυση/αγωγή στο ίδιο σάητ επειδή διέθετε τη μουσική του για downloading

Νομίζω ότι ήμουν σαφής: Ο παπάρας θα παραμείνει παπάρας. Το είπα στην αρχή. ;)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι ήμουν σαφής: Ο παπάρας θα παραμείνει παπάρας. Το είπα στην αρχή. ;)

Ψιλοάσχετο και αν θέλεις απαντάς. Θα έπαιρνες κάποιον παπάρα στην μπάντα σου ο οποίος όμως να είναι εκπληκτικός στη δουλειά του ή θα προτιμούσες κάποιον απλά καλό επειδή είναι καλό παιδί?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα απαντήσω εγώ  γιατί ο Νικόλας  δεν εχει μπάντα.

ΟΧΙ  ο καλύτερος  στον κόσμο να ήταν  ο παπάρας  δεν θα έπαιζε στην μπάντα μου.

 

όποτε  κύριε blackmoore  απορρίπτεστε :P :)

 

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου