Προς το περιεχόμενο

Ακουστική μελέτη Live


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum! Τις προάλλες πήγα σε ένα live αρκετές ώρες πρίν κατά την διαδικασία του soundcheck.Όλα έτοιμα,στημένα. Σκηνές,Φώτα,monitor,Ηχεία κτλπ. Ξαφνικά ενώ κάνανε soundcheck τα παιδιά πάνω αρχίσανε να σφυρίζουνε κάποια από τα side monitors και κάποια που ήταν monitor για όλη την μίξη προς την μπάντα και ήτανε τοποθετημένα ψηλά (4 στο σύνολο). Α, λέω δεν έχει πάρει σωστές στάθμες gain ο ηχολήπτης...

Σκάει μύτη λοιπόν ένας τυπάρας (που μάλλον ήταν ήδη μαζί με τον ηχολήπτη απλά δεν τον είχα δει εγώ) βάζει να πάιξει κάτι από την κονσόλα σαν ένα track με συχνότητες και πάει με το κινητό και αρχίζει και μετράει με μια εφαρμογή τα ηχεία ένα ένα.Παίρνει λοιπόν τιμές από τα ηχεία,πάει στην κονσόλα,κάνει τις αλλαγές του και ξαφνικά... Πάπαλα το σφύριγμα! Και όλοι λέγανε μάλιστα πως ο ήχος μέσα ήτανε άψογος!!!

Δεν μπορούσα να πιάσω τον ηχολήπτη από κοντά να τον ρωτήσω τί έκανε δυστυχώς.Πολύ μάγκας ο τύπος!

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος τί ήτανε αυτό που έκανε? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ και αν γίνεται να το κάνεις και με τα έξω ηχεία αυτό.

Φαντάζομαι πως υπάρχει και κάποιο ειδικό μηχανηματάκι για αυτή την δουλειά καλύτερο από την εφαρμογή του κινητού.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανό είναι να έπαιζε στο σύστημα  ένα σήμα "Pink noise" ή (το λιγότερο πιθανό) ένα σήμα "White noise" που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των συχνοτήτων,

 

http://www.audiocheck.net/testtones_pinknoise.php

 

και με ένα RTA (Real Time Analyzer) app εγκατεστημένο στο κινητό του έκανε  τη μέτρηση και ισορρόπησε  τις συχνότητες με ένα EQ, για να κάνει το ηχητικό σύστημα  "ουδέτερο".

Η ακρίβεια της μέτρησης εξαρτάται απ'το πόσο καλό είναι το μικρόφωνο.

 

RTA υπάρχουν  σε software και hardware, και κάποια απ'αυτά έχουν ενσωματωμένο EQ που κάνει αυτόματη διόρθωση.( πχ ένα οικονομικό: http://www.thomann.de/gb/behringer_deq2496_ultracurve_pro.htm)

 

Πάντως μ'ένα  smart phone ( αν έχει αξιοπρεπές μικρόφωνο), κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς έξτρα εξοπλισμό

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως αυτο πανω κατω . Το deq 2496 ειναι ενα πολυ τιμιο μηχανακι

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Έψαξα αρκετά το θέμα pink noise τις τελευταίες εβδομάδες καο δυστυχώς μόνο από το ιντερνετ ότι βρήκα μιας και απο ηχολήπτες οι περισσότεροι που ρωτησα δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ "τέτοιο πράμα".

Για να καταλάβω λοιπόν πως λειτουργεί το όλο θέμα.Βάζεις να παίξει ένα pink noise στα ηχέία και βλέποντας την κυματομορφή στο rta απλά σηκώνεις- χαμηλώνεις συχνότητες στο γραφικό eq σου ώστε να είναι όσο το δυνατόν όλα flat και μετά να παίξεις με το παραμετρικό? Ξεκίνησα σε ένα μαγαζί να παίζω και έχουμε μόνομα στημένο ένα BSS FCS 966 EQ και θέλω να το δοκιμάσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδω, πχ εχεις πληροφοριες και γενικα στο ιντερνετ παρα πολλά. Για ριξε μια ματια ;)

 

http://www.emusician.com/how-to/1334/masterclass-how-to-ring-out-stage-monitors/49827

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου