Προς το περιεχόμενο

Scarlett 2i2 latency λύθηκε


billmavra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προς όποιον είχε πρόβλημα όπως εγω με το latency στην συγκεκριμμενη κάρτα με τους ASIO4ALL νομίζω βρήκα την λύση.Έχω το πρώτο μοντέλο της 2i2  (πρόσφατα βγήκε το δεύτερο) και δοκίμασα για πλάκα να απεγκαταστήσω τον οδηγό που είχα κατεβάσει απο το site της εταιρίας , να την αποσυνδέσω , να κατεβάσω τον οδηγό του επόμενου μοντέλου και να την ξανασυνδέσω. Δούλεψε. Επιλέγοντας στο DAW μου το "focusrite usb asio driver" αντί για το ASIO4ALL έχω περίπου 2ms latency. Ελπίζω βοήθησα κανέναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο κόσμος ακολουθεί τυφλά και θεωρεί σαν θέσφατο ότι ακούσει απο όποια ατεκμηρίωτη πηγή για οποιοδήποτε θέμα. Εχω γκανιάξει απο την πρώτη εποχή που βρέθηκε αυτός ο χριστιανός να φτιάξει τους ASIO4ALL (σαν οδηγούς για τις onboard κάρτες των PC αφού δεν υπήρχε τότε υποστήριξη απο τα Windows), να λέω:

 

Οι ASIO4ALL όπως αναφέρεται και στην σελίδα τους είναι ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ και ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ οδηγοί.

Τους χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ απο την εταιρία της κάρτας.

 

Ολες οι aftermarket κάρτες απο εταιρίες όπως Focusrite, Tascam, NI, κ.α. προσφέρουν μαζί με την κάρτα και οδηγούς ειδικά σχεδιασμένους για το χαμηλότερο latency.

Και πάντα στην σελίδα του προιόντος κάθε εταιρίας προσφέρεται ο τελευταίας σοδειάς οδηγός.

Τον κατεβάζετε. Ακολουθείτε την διαδικασία εγκατάστασης που προτείνουν και έχετε κάρτα που δουλεύει.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μονο για onboard καρτες.

Πασάλειμμα δλδ.

 

Και για καρτες γενικά που δεν υπαρχει καλο driver support....

 

Επισης, μια συμβουλή για οσους δεν γνωριζουν, καλό ειναι σε pc με onboard καρτα ηχου, πριν εγκαταστησουμε της καρτας(εξωτερικη/ pci), να απενεργοποιούμε την onboard απο τις ρυθμισεις του BIOS.... και οχι απλα απεγκατασταση των drivers της onboard

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...έχω περίπου 2ms latency....

 

Υπερβολικο, για χρηση...

 

Δηλ, με 10ms το πολύ, εχεις αψογη αποκριση σε monitoring, και recording. Ισως, καποιος να ενοχληθει κατα την ηχογραφηση φωνητικων με αυτη την ελαχιστη ποσοτητα latency. (Σε αυτη την περιπτωση, επιλεγεις το "Direct monitoring" πχ για Cubase-Νuendo και ετσι εχεις 3 πραγματα) :

 

1. Μηδενική καθυστερηση στα φωνητικά.

2. Λιγοτερη κατανάλωση σε πόρους συστήματος πχ επεξεργαστη

3. Ο "τραγουδιάρης"  ;D να μαθει να μαζευει/ ελεγχει την φωνη του σε εντασεις κατα το rec, και να μην περιμενει εναν comp να κανει αυτο που μπορει και μόνος του!  ;D

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ με όσα λέτε.... αυτό που είπα είναι ότι με τους ειδικά σχεδιασμένους drivers της κάρτας scarlett 2i2 version 1 είχα χειρότερο latency απο ότι με τους ASIO4ALL και για αυτό τους χρησιμοποιούσα ως εσχατη λύση. Τώρα που βγήκε το επόμενο μοντέλο της καρτας, δηλαδή η scarlett 2i2 version 2, δοκίμασα να πάρω τους λάθος οδηγούς του επόμενου μοντέλου και να τους χρησιμοποιήσω με το προηγούμενο μοντέλο και αυτό δούλεψε εξαιρετικά.Απλά το ανέφερα σε περίπτωση που κάποιος είχε αντιστοιχο πρόβλημα να μπορεί να βρει μια λύση. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου