Προς το περιεχόμενο

Αγορά ταμπούρου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

Άρχισα να παρακολουθώ το forum πριν κανά χρόνο, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα ντραμς και με βοήθησε τόσο στην επιλογή του σετ όσο και σε βασικές γνώσεις του όργανου.

Ετσι αγόρασα ένα ηλεκτρονικό σετ (Roland td4), και έκανα 3 μήνες  μαθήματα με δάσκαλο. Μελετάω μόνος μου βασικά rudiments και διάφορα grooves, όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Και βέβαια και εγώ με τη σειρά μου άρχισα λίγο να κουράζομαι με τον ψεύτικο ήχο του ηλεκτρονικού σετ.

Ετσι αποφάσισα σε πρώτη φάση να αγοράσω ένα ταμπούρο για μελέτη και μελλοντικά να το προσαρμόσω σε ένα φυσικό σετ. Πήγα στον Νάκα και δoκίμασα κάποια, και όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι. 

Ακούω τα πάντα εκτός από heavy metall και ελληνικό λαικό, με περισσότερο προσανατολισμό σε funky-soul-latin-blues-jazz-rock.

Παρακαλώ για τις γνώμες-γνώσεις σας για την επιλογή του ταμπούρου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα καλοφτιαγμενο μουσικο οργανο ειναι παντα προκληση να το αποκτησεις..  Αν σκοπευεις να το εχεις μονο για μελετη παντως, η λυση ειναι ενα καλο practice pad σε διαστασεις ταμπουρου. Ο θορυβος των 3ηχων 16ων, των 32ων, των paradaddles για ωρα (ειπαμε για μελετη το θες) θα σε κανει να πας μονος σου στο pad. Απ'ην αλλη με ενα φυσικο ταμπουρο μαθαινεις δυναμικες...

 

Δεν σκοπευω να σε ξενερωσω (αλλωστε practice pad μαλλον θα εχεις ηδη) και περναω στο δια ταυτα :

 

Ludwig Acrolite !

 

Αυτό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Εκτός απο αυτά που έχεις ήδη αναφέρει, χρειάζονται μερικά στοιχεία ακομα για να σου εκφράσουμε κάπως αξιόπιστη γνώμη..

Ξύλινο ή μεταλλικο;

Τί χρήματα θέλεις να διαθέσεις;

Από αυτά που άκουσες στο νάκα, ποιά σου άρεσαν περισσότερο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

το θέμα ξύλινου ή μεταλλικού είναι κάτι που με προβληματίζει και μένα.  Ποιές είναι οι διαφορές στον ήχο και για τι είδη μουσικής ενδείκνυνται?

Τώρα όσο αφορά το θέμα του οικονομικού ταβάνι έχω τα 400 ευρώ. Στον Νάκα μου από αυτά που άκουσα προσανατολίστηκα προς τα τα,πούρα της ludwig.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μεταλλικά της ludwig είναι κορυφή. Δυστυχώς Supraphonic και Black beauty, που κατα κοινή ομολογία ειναι εκπληκτικά, ξεφεύγουν στην τιμή. Καποιοι θα πρότειναν αμεσως επομενο το Acrolite. Εγώ θεωρώ οτι σε αυτές τις τιμές που θελεις τα Black magic είναι φοβερά και εξίσου ευελικτα (οχι made in USA βέβαια). Σε μεταλλικά οι περισσότερες άλλες μάρκες εχουν ποιότητα ιδια ή και καλύτερη αλλα όχι προσωπικότητα στον ήχο (βλ. Pearl, Yamaha, Tama, Gretsch κ.α.)

Μεταλλικο ή ξύλινο θα το αποφασίσει μονο το αυτί σου. Και με τα δύο μπορείς να παίξεις τα πάντα, οπως δεκάδες ντραμερς, με διάφορα κουρδίσματα κ δέρματα.

Τώρα στα ξύλινα καλή τύχη... δέκα θα ρωτήσεις, δέκα διαφορετικές γνώμες θα πάρεις. Εμπιστεύσου τα αυτιά σου. Θα σου πρότεινα να  δεις οπωσδήποτε κ τα Gabriel για ξύλινο πάντως.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμπιστεύσου τα αυτιά σου.

Έτσι.

 

Το ποσό που μπορείς να διαθέσεις είναι σεβαστό και οι επιλογές που σου δίνει, πολλές και καλές.

Άκου όσα περισσότερα ταμπούρα μπορείς και διάλεξε αυτό που θα σου κάνει κλικ, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, τις διαστάσεις, τη μάρκα κ.λπ. Αν υπάρχει κάποιος με εμπειρία να έρθει μαζί σου στην αναζήτηση, ακόμα καλύτερα.

 

Αν δεν ξέρεις, ψάξε online ή - προτιμότερο - βρες κάποιον (π.χ. αυτόν που θα έχει έρθει μαζί σου όταν θα ψάχνεις  :) ) να σου πει μερικά πράγματα σχετικά με τα δέρματα, το κούρδισμα και τη ρύθμιση της χορδιέρας, και είσαι σούπερ!

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα όσο αφορά το θέμα του οικονομικού ταβάνι έχω τα 400 ευρώ.

 

στις αγγελιες θα βρεις πολλες ευκαιριες:

 

Pearl snare drums signature Ian Paice - Τύμπανα

 

DW Collector's Series 14x06 Maple Snare drum - Τύμπανα

 

Ταμπούρο LUDWIG Acrolite 14'' - Τύμπανα

 

DW ΤΑΜΠΟΥΡΟ - Τύμπανα

 

Black Panther Mayan Aztec steel 14 x 5,5'' - Τύμπανα

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ όλους σας για τις απόψεις σας και το χρόνο που αφιερώσατε. Μάλλον θα πρέπει να κάνω μερικές επισκέψεις ακόμα στον Νάκα για να καταλάβω τι ταιριάζει καλύτερα στο αυτί μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου