Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο σε στούντιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω αρχίσει να στήνω το στούντιο μου σε έναν χώρο 7.50x3.20x2.90 , η μια μεγάλη  πλευρά του τοίχου είναι κλεισμένη με μπετό ένω η άλλη με γυψοσανιδα και ένα φύλο πετροβαμβακα. Οι 2 οι μικρές με μπετό και γυψοσανιδα και αυτές.Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα ηχομόνωσης αλλά το πρόβλημα μου είναι η υπερβολική αντήχηση που έχω και το βουητό που έχει στα χαμηλά .

Σκέφτηκα λοιπόν να κατασκευάσω μόνος μου ηχοαπορροφητικα πάνελ μιας και έχω κάποιες γνώση σε θέμα ξυλείας.

Δεν ξέρω όμως ποιο είναι το υλικό που πρέπει να βάλω μέσα από το ύφασμα,ποσά πάνελ θα χρειαστώ και σε ποιες θέσης θα τα τοποθετήσω;;

Αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να φτιάξω τον ήχο κ μπορεί να με ενημέρωση .

Ο ήχος τώρα είναι τόσο χάλια που ούτε τραγούδι δεν μπορώ να ακούσω .

Ευχαριστώ για των χρονο σας

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η υπερβολικη αντηχηση οπως λες ειναι το προβλημα σου...προς το παρων.Αυτο οφειλεται στο αδειο χωρο γιαυτο και εχεις αντηχηση,εαν ψαξεις, θα βρεις ποσο ειναι το ιδανικο για εναν χωρο και την απορροφητικοτητα που εχουν τα υλικα,καναπες γραφειο κουρτινες και τα λοιπα.Αφου μπουν αυτα μετα κοιτας τι και που χρειαζεται να βαλεις αποροφητικα.Το βουητο που αναφερεις ,οφειλεται στις χαμηλες συχνοτητες και ειναι καθαρα θεμα τοποθετησης ως προς τον χωρο(που θα μπουνε) αλλα και ως προς τα ηχεια(που θα πατανε) .Στις γωνιες τα μπασα ενισχυονται και οσο απομακρυνονται μειωνονται.πρωτα πρεπει να βρεις σε ποιο σημειο του δωματιου εχει σωστη αποκριση το ηχειο και μετα βαζεις και τα υπολοιπα......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο χώρος είναι 24τετραγωνικα ρώτησα κάποιον ειδικό και μου είπε ότι θα χρειαστώ γύρο στα 10 πάνελ, 3 στους πλαϊνούς τοίχους και 4 στο ταβάνι .2μπασοπαγιδες και 4 διάχυτες .

Το είδος μουσικής που με ενδιαφέρει είναι house , για μόνιτορ έχω 2 KRK g2 rokit 8 και ένα sub.

Τελικός δεν ξέρω αν θα έχω το ίδιο αποτελέσματα αν κατασκευάσω τα πάνελ μόνος μου  η αγοράσω της gik acoustic που όπως μου είπε κι όλας το υλικό που έχει μέσα το πάνελ δεν είναι πετροβαμβακας.

Δεν θέλω κάτι οικονομικό απλά θέλω να έχω ένα πολύ καλό ηχητικά αποοτέλεσμα .

Ο δερματινος καναπές που έχω είναι πρόβλημα μήπως θέλω υφασμάτινο ;;; ρωτάω γιατί καμία φορά και η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το workstation βρίσκεται πάνω σε ένα χόνδρο χαλί αυτό δεν ξέρω βέβαια κατά ποσό βοηθάει,αλλά τα μόνιτορ είναι πάνω στο γραφείο , τώρα κοιτάω για βάσεις .

Έτσι όπως ακούγεται ο ήχος τώρα πιστεύω ότι δεν θα φτιάξει με τίποτα πάντως.

Όταν κάθομαι στην θέση ακρόασης δεν ακούω καθόλου μπάσο όταν απομακρύνομαι ακούγεται ωραίος ο ήχος αλλά και λίγο βουητό .

Εξαερισμό έχω ένα μοτέρ υπεραρκετό για τον χώρο .

Ύφασμα βρήκα ένα χοντρό αλλά πολύ ελαστικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου