Προς το περιεχόμενο

drummer vs drum machine


mindconspiracy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε whitenoise , γιατι να σε κοιταξει ο drummer? μηπως ειναι κουφος και δεν μπορει να ακουσει τι παιζεις? η μηπως ο ηχος που βγαζεις ειναι τοσο χαλια που σε κοιταζει μπας και καταλαβει τι παιζεις? :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 68
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για μένα δεν υφίσταται σύγκριση- καν!

 

Το drum machine είναι βέβαια ok, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους:

 

α) Γράφεις στο pc σου ολοκληρωμένους οδηγούς ή και demo, παρακάμπτοντας το μείζον πρόβλημα της ηχογράφησης των τυμπάνων.

 

β) Ως μπασσίστας, μου αρέσει που στις ηχογραφήσεις σε "αναγκάζει" να παίξεις τα πάντα τέλεια, χωρίς καμία παρέκκλιση από το μετρονόμο. Θεωρώ πως είναι πολύ καλή εξάσκηση.

 

Από κει και πέρα, ΙΔΙΩΣ ΩΣ ΜΠΑΣΣΙΣΤΑΣ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο της μουσικής από έναν ντράμερ με τον οποίο κάνεις "κλικ"! Δεν αναφέρομαι σε βαρυσήμαντους όρους του τύπου "groove", "απόλυτο δέσιμο" κτλ κτλ- απλά στην απίστευτη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στο πεδίο των δυναμικών, των fills, την αλληλοσυμπλήρωσης, του αυτοσχεδιασμού κτλ. Πράγματα που ένα αποστειρωμένο drum machine προφανώς δεν προσφέρει.

 

Με άλλα λόγια, ιδίως αν αναφερόμαστε και σε live καταστάσεις όπου επιτρέπεται να ξεφύγεις μάλιστα, νομίζω πως θα ήμουν πραγματικά δυστυχής αν με ανάγκαζε κανείς να παίξω πάνω σε προγραμματισμένα τύμπανα- χάνεται, φρονώ, το 50% (και βάλε!) της διασκέδασης!

 

Επίσης, υποθέτω πως υπάρχει κάποιος λόγος που ακόμη και στα ποπ-σκυλάδικα της εποχής μας ακούει κανείς πολύ ενδιαφέροντα τύμπανα και όχι λούπες.

 

Ο παλιός καλός αναλογικός ντράμερ αποτελεί εχέγγυο για "ζωντανή" μουσική- αυτή είναι η άποψη μου, η οποία μάλλον δεν έχει αλωθεί ακόμη από το γεγονός πως, όντως, πολλοί που ασχολούνται με τα τύμπανα είναι επιεικώς αδαείς.

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω με τον φιλο nickNT. εδω ομως εχουμε αναφορες για νοημοσυνη κτλ.

ασε που οι περισσοτεροι οι οποιοι ειναι αδαεις και ασχολουνται με μουσικη, ειναι κιθαριστες. το πιο ευκολο να παρεις μια κιθαρα και να πεις οτι παιζεις.

στην πραξη ομως...

το να παρεις drum machine βοηθαει σε καποιες περιπτωσεις αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασε που οι περισσοτεροι οι οποιοι ειναι αδαεις και ασχολουνται με μουσικη' date=' ειναι κιθαριστες. το πιο ευκολο να παρεις μια κιθαρα και να πεις οτι παιζεις.

στην πραξη ομως...

[/quote']

 

Κανεις ενα λαθος. Το οργανο που λες ειναι το μπασσο. Ασε που για να βρεις καλο ντραμερ, ουτε ταμα δεν φτανει... :lol:

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...γιατί όπως είναι παγκόσμια γνωστό το μπάσο είναι πανεύκολο όργανο' date=' άσε που έχει και λίγες χορδές.[/quote']

 

Οχι σε καμια περιπτωση. Δεν εννοω αυτο. Εννοω οτι το μπασο μπορεις να το θαψεις στην παραγωγη(μιλωντας για πιο ροκ ακουσματα), αλλα κιθαρα οχι. Τεσπα, δεν λεω κατι για το μπασο, που το εκτιμω και απιστευτα ως οργανο,αλλα σαν πρωτη επαφη με το οργανο, μπορεις να παιξεις καλυτερα μπασο, παρα κιθαρα. Thats all.

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν κανω κανενα λαθος. για την κιθαρα μιλαω. απο την στιγμη που η κιθαρα ειναι το πιο διαδεδομενο οργανο, λογικο ειναι να βρισκεις και τους περισσοτερους αδαεις. κανενα μουσικο οργανο δεν ειναι τοοοσο δυσκολο οταν εχεις διαθεση για δουλεια και μελετη.

τωρα για τους καλους drummer, για να λες οτι χρειαζεται ταμα, μαλλον ψαχνεις σε λαθος μερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοω οτι το μπασο μπορεις να το θαψεις στην παραγωγη(μιλωντας για πιο ροκ ακουσματα)' date=' αλλα κιθαρα οχι.[/quote']

Συγνωμη, αλλα σε ελληνικες παραγωγες μπορει να γινεται αυτο ( οπως επισης να εχουμε τον κλασσικο ηχο του "τλινγκ τλινγκ" του Φακανα επι εποχης Μικρουτσικου ), ομως στο εξωτερικο το εκτιμουν τοσο σαν οργανο, οσο και σαν φορεα "των μπασων" συχνοτητων! Ακομα και σε metal παραγωγες που ψαχνεις να βρεις μπασο, αμα ακουσεις πιο προσεκτικα βλεπεις ποσο ωραια γεμιζουν στα κομματια..Βεβαια ειναι και θεμα μπασιστα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε whitenoise ' date=' γιατι να σε κοιταξει ο drummer? μηπως ειναι κουφος και δεν μπορει να ακουσει τι παιζεις? η μηπως ο ηχος που βγαζεις ειναι τοσο χαλια που σε κοιταζει μπας και καταλαβει τι παιζεις? :twisted:[/quote']

γιατι αρπαζεσε φιλε??τον ξερεις προσωπικα??απλα παντα ο ντραμμερ ειναι αυτος που δεν εχει ιδιαιτερη μουσικη καταρτιση(οκ λογικο ειναι)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου